سایدلودینگ یا دانلود برنامه خارج از فروشگاه اصلی، که هم اپل و هم گوگل را تحت تاثیر قرار میدهد، در سالهای اخیر نسبتاً محبوب شده است. در حالی که اندروید مدتهاست برنامههای شخص ثالث و فروشگاههای اپلیکیشن را پذیرفته است، اپل مجبور به تغییر است. در همین راستا، ساندار پیچای، مدیرعامل گوگل، در مورد سایدلودینگ برنامهها هشدار داد.
ساندار پیچای شهادتی در مورد رویه ادعایی این شرکت در سرکوب رقابت با پرداخت حق بیمه از توسعهدهندگان برنامه در اختلاف حقوقی با اپیک گیمز ارائه کرد و به صراحت گفت برای محافظت از مصرفکنندگان در برابر ویروسها و توجه به امنیت آنها، گوگل سایدلودینگ را در تلفنهای اندرویدی را ممنوع میکند. او همچنین با اشاره به طراحی گوشیهای بزرگتر و تاشو اندروید توضیح داد که گوگل چگونه امکان انتخاب و خلاقیت را فراهم میکند.
از آنجاییکه اندروید همیشه سایدلودینگ را به عنوان یک پلتفرم منبعباز پذیرفته است، صحبتهای پیچای در این مورد جالب به نظر میرسد. اینکه او در حین صحبت در مورد نصب سایدلودینگ برنامهها به ویروس ها اشاره میکند، نشان میدهد که این کسبوکار در تلاش برای برانگیختن ترس در عموم است. در واقعیت، استفاده از عملکرد Play Protect برای بررسی برنامههای اندرویدی که خارج از فروشگاه رسمی گوگل نصب شدهاند، آغاز شده است.
بسیاری از افراد متذکر شدهاند که گوگل کنترل بیشتری بر برنامههایی که کاربران ممکن است دانلود کنند خواهد داشت. اگرچه کسبوکار ادعا میکند که برنامههای پلیاستور بالاترین سطح حفاظت را برای مشتریان فراهم میکنند، مطالعه امنیتی اخیر Kaspersky نشان داد که که تنها در سال 2023 برنامههای مخرب 600 میلیون بار از اپاستور گوگل نصب شدهاند.
اپل مدتهاست که با قابلیت سایدلودینگ برنامهها مخالفت کرده است. زیرا به جز درخواست پیچای برای ایمنی، هیچ کنترلی بر نحوه یا مکان نصب این برنامهها در آیفون وجود ندارد.
صحبتهای مدیرعامل گوگل نشان میدهد این دو غول دیجیتال از کارمزد 30 درصدی میزبانی برنامهها در فروشگاههای رسمی خود آگاه هستند. از طرف دیگر، جای تعجب نیست که شرکتهایی مانند اپیک گیمز به جای توزیع نرمافزار از طریق این فروشگاهها، ترجیح میدهند که نرمافزار خود را در یک وبسایت به اشتراک بگذارند.
دیدگاهتان را بنویسید