طرح بحث برانگیز و جنجالی رجیستری تلفن های هوشمند در کشور سرانجام پس از ماه ها انتظار اجرایی شد. با این که به نظر می رسید این انتظار طولانی باعث شود طرح رجیستری از همان ابتدا به صورت کامل عملیاتی گردد، اما توضیحات ارائه شده توسط مسئولین نشان می دهد هنوز در آغاز راه هستیم و آزمون و خطاها برای کاهش اثرات منفی احتمالی این طرح در پیش هستند. با این حال وزارت ارتباطات در تلاش است با مدیریت شرایط کمترین فشار بر روی کاربران وارد شود و اوضاع بازار را نیز در کنترل خود قرار دهد.
روز گذشته وزیر ارتباطات در پستی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی اینستاگرام با هشدار به مردم در رابطه با طرح رجیستری اعلام کرد:
همزمان با اجرای فاز نخست طرح ریجستری که صرفا به پایش تلفن های همراه موجود در شبکه می پردازد، شاهد سوءاستفاده و فضاسازی عده ای از فرصت طلبان در بازار تلفن همراه هستیم. هموطنان محترم توجه داشته باشند، که طرح رجیستری تاکنون هیچ هزینه ای برای بازار تلفن همراه نداشته و نباید ریال اضافه ای بیش از ارزش واقعی گوشی به فرصت طلبان پرداخت نمایند. از سویی نظام عرضه و تقاضا نیز تغییری نکرده است. هر چند در این باره نقش دستگاه های نظارتی در کنترل و نظارت بر بازار بسیار حائز اهمیت است، اما بهترین پاسخ به این موضوع عدم خرید گوشی برای تنظیم بازار عرضه و تقاضا به نفع مشتری است.
این توضیحات نشان می دهند وزارت ارتباطات به صورت پیوسته در حال رصد شرایط و تلاش برای بهبود آن است اما در این راه مشکلاتی نیز وجود دارد که از سوی برخی واسطه ها، وارد کنندگان و فروشندگان ایجاد می شود. اصلی ترین نکته در توضیحات همه مسئولین رایگان بودن طرح در شرایط کنونی است و خریداران گوشی های موبایل نیاز به پرداخت هیچ هزینه ای در رابطه با طرح رجیستری ندارند. از سویی خبر می رسد برخی از فروشندگان تلفن های هوشمند در کشور در روزهای اخیر با گشودن پلمپ بسته بندی گوشی های موبایل و قرار دادن یک سیمکارت در گوشی ها اقدام به فعال سازی آنها کرده اند. به کاربران توصیه شده برای خرید همه این شرایط را در نظر داشته باشند. در حال حاضر بیشترین نگرانی کاربران در خصوص گوشی های دو شرکت اپل و سامسونگ است که بخش زیادی از دستگاه های موجود در کشور را تشکیل می دهند و البته درصد بالایی از تلفن های هوشمند موجود در کشور از سوی این دو برند نیز به صورت قاچاق وارد می شوند.
دیدگاهتان را بنویسید