هشدار کسپرسکی؛ آدرسهای كوتاه اما خطرناك!
كسپرسكی نسبت به آدرسهای مختصر شده اینترنتی هشدار داد!
به گزارش دیدهبان آیتی، روابط عمومی كسپرسكی در ایران، تحلیلگران شرکت كسپرسكی مجدداً یک فعالیت خرابکارانه سطح بالا را به ثبت رساندند. در گزارش ماه دسامبر این شركت كه به جدیدترین فعالیتهای بدافزارها و اقدامات صورتگرفته در اینترنت از سوی هكرها و خرابكاران و در مقابل شركت كسپرسكی تعلق دارد، مهندسی اجتماعی و سوءاستفاده از آسیبپذیریهای موجود در نرمافزارهای قانونی همچنان شیوههای اصلی مورد استفاده تبهکاران سایبر است. جدیدترین سوءاستفاده مربوط به آدرسهای اینترنت كوتاه و اختصار یافته است.
در ماه دسامبر، گرایشهای اصلی و برتر در صفحه اصلی توییتر شامل تعدادی مدخل با لینکهایی بوده است که با استفاده از سرویسهای عمومی چون bit.ly یا alturl.com کوتاه شده بودند. پس از چندین هدایت مجدد (Redirect) این پیوندها سرانجام منتهی به وبسایتهایی آلوده میشوند.
استفاده از آدرسهای URL مختصرشده برای هدایت كاربران به سوی سایتهای آلوده در حالی استفاده میشود كه کاربران بهطور روزافزون از نشانیهای اینترنتیای استفاده میکنند که به کمک سرویسهای کوتاهسازی URLهای خاص، خلاصه شدهاند. اما آنان متوجه این موضوع نیستند که پیوندهای خطرناک ممکن است در میان این آدرسها کمین کرده باشند.
همچنین به گزارش ماهیانه كسپرسكی، دیگر اقدام تبهكارانه استفاده از سایتها و نرمافزارهای آنتیویروس تقلبی است. در این فرآیند كافی است كاربران به دام یك سایت تقلبی آنتیویروس یا بهروزرسانیهای آن شوند تا خرابكاران هر آنچه را كه میخواهند روی كامپیوترهای قربانیان اجرا نمایند. در تازهترین اقدام نیز دیگر نیاز به دانلود شدن و نصب نرمافزار روی كامپیوتر هدف ندارند و میتوانند از راه دور و روی بستر اینترنت كارهای خود را انجام دهند. به گزارش كسپرسكی، مؤلفان برنامههای ضدویروس قلابی به شدت مشغول تکمیل کردن تاکتیکهای خود هستد؛ تا حدی که دوتا از ساختههای آنان در ردیف بیست برنامه خطرناک (جایگاههای هجدهم و بیستم) ماه دسامبر که در اینترنت تشخیص داده شدند، قرار گرفتند.
طبق اظهارات دیدهبان کسپرسکی، محصولات آزمایشگاه این شرکت در دسامبر 2010، بیش از 209 میلیون حمله شبکهای را متوقف کردند؛ افزون بر 67 میلیون تلاش برای آلودهسازی رایانهها از طریق وب جلوگیری نمودند؛ بیش از 196 میلیون برنامه مخرب را شناسایی و نابود کردند و در حدود 71 میلیون نتیجه اکتشافی را ثبت نمودند.
دیدگاهتان را بنویسید