توانایی یادگیری احتمالاً مهمترین توانایی هر شخص به حساب می آید. ما در تمام طول زندگی خود نیاز به یادگیری و به خاطر سپردن چیزهای مختلف داریم. پیشرفت در محل کار در حضور همکاران موفق، از مهارت های پنهان شغلی است که نیازمند این است که شما قدرت یادگیری خوبی داشته باشید. این قدرت یادگیری در زندگی نیز مزیت هایی برای شما خواهد داشت. اما چطور میتوانید حافظه خودتان را یادگیری بیشتر و بهتر تقویت کنید؟
برای یادگیری چیزی باید قادر باشید آن را به یاد داشته باشید. متاسفانه بسیاری از تکنیک های یادگیری که در مدرسه آموزش میدهند مانند هایلات کردن نکات و یا آزمون گرفتن، برای یادگیری بلند مدت روش مناسبی نیست. برای تقویت مهارت یادگیری و ترک عادت های بد ما به شما 7 راه حل پیشنهاد میدهیم که عبارتند از:
1- بازیابی: برگرداندن آن از حافظه
هنگامی که شما برای به یاد آوردن یک ایده، روش و یا تکنیکی از حافظه در تلاشید، شما در حال بازیابی آن هستید. فلش کارت ها یک مثال بزرگ از همین مهارت هستند. آنها شما را مجبور میکنند که ایده ای را از حافظتان بیرون بکشید، برخلاف تکنیک هایلایت که نیاز به سوزاندن هیچ چیز در مغز شما ندارد. دلیل اینکه بازیابی بسیار موثر است این است که باعث تقویت مجراهای عصبی که با مفهوم داده ها در ارتباط است، میشود. هنگامی که شما سعی میکنید یک بخشی از اطلاعات را به یادآورید، یادآوری آن اطلاعات در آینده برای شما آسان تر میشود. دانشمندان معتقدند که امتحانات درسی تنها راهی برای ارزیابی دانش آموزان نیست، بلکه میتواند یک ابزار یادگیری هم باشد.
2- بسط دادن: اتصال ایده های جدید با آنچه که خودتان میدانید
هنگامی که شما سعی میکنید یک ایده جدید را در بیانات خود قراردهید، در واقع شما در حال تشریح و بسط آن هستید. توضیحات بیشتر شما در مورد راه های یادگیری جدید به میزان دانش قبلی شما مربوط است. هرچه درک شما از یادگیری جدید قوی تر باشد، شما میتوانید ارتباط بیشتری بین موضوعات ایجاد کنید و این به شما در یادآوری آنها در آینده کمک خواهد کرد. به عنوان مثال اگر شما در کلاس فیزیک هستید . در تلاش برای درک انتقال حرارت، سعی کنید که آن را به زندگی و تجربیات واقعیتان ربط دهید. مثلاً تصور کنید که چطور یک لیوان چای داغ گرما را به دست شما منتقل میکند.
3- جایگذاری: ترکیب موضوعات مختلف
زمانی که شما برروی جنبه های مختلف یک چیز کار میکنید در واقع آنها را جایگذاری میکنید. اگر شما در تلاش برای فهم موضوعی هستید، برای یادگیری بهتر، خوب است که نمونه های آن را باهم مخلوط کنید. جایگذاری زمانی در جنبه های گوناگون زندگی به شما کمک میکند که ابتدا تشخیص دهید که با چه مشکلی روبرو هستید و سپس برای پیدا کردن راه حل آن تلاش کنید.
4- تولید: پاسخ دادن قبل از آنکه جوابی داشته باشید
هنگامی که شما سعی میکنید به سوالی پیش از آنکه جوابش را به شما داده باشند پاسخ دهید، شما در حال “تولید” هستید. با قراردادن خودتان در این چالش در ابتدای کار و در ادامه جستجو برای یافتن پاسخ، شما به مراتب مهارت یادگیری بهتر و به طبع آن بخاطر سپردن بهتری خواهید داشت نسبت به اینکه از همان ابتدای کار پاسخ آن را به شما آموزش دهند. در پژوهشی نشان داده شد دانش آموزان با دیدن کلمه دو بخشی “پاشنه پا” زمانی بیشتری را صرف به یاد آوردن کلمه نسبت به دانش آموزانی که به صورت سرنخی “پ—-ه پا” را دیده بودند، میکردند. در محیط تحصیلی شما میتوانید پاسخ های خود را قبل از شروع کلاستان، با فکر کردن و تحقیق پیدا کنید. در محیط کاری نیز میتوانید ایده های ذهنی خودتان پیش از صحبت با مافوق از قبل آماده کنید.
5- بازتاب: بررسی آنچه اتفاق افتاده
هنگامی که شما چند لحظه کوتاه اتفاقاتی که در پروژه یا جلسه افتاده است را بررسی میکنید؛ در حال “بازتاب” آن هستید. شما ممکن است از خودتان سوال هم بپرسید: “خوب پیش رفت؟ کجاشو میتونم بهتر کنم؟ چه چیزی رو باید یادآوری کنم؟” محققان هاروارد کشف کرده اند که نوشته های بازتابی میتواند بسیار قدرتمند باشد. تنها 15 دقیقه نوشتن بازتاب ها در انتهای روز میتواند عملکرد یک گروه از کارمندان را تا 23 درصد افزایش دهد.
6- قیاس منطقی: استفاده از میانبرها برای یادآوری
هنگامی که شما با استفاده از مخفف ها و یا با تصویر، چیزی را به یاد میاورید، در واقع برای تقویت حافظه خود قیاس منطقی میکنید. اینگونه قیاس ها به عنوان ابزاری برای یادگیری به حساب نمیایند اما برای ایجاد ساختارهای ذهنی بسیار موثرند به طوریکه بازیابی آنچه آموخته اید را آسان تر میکند.
7- کالیبراسیون: دانستن آنچه که نمیدانید
هنگامی که شما بازخوردی دریافت میکنید که بی خبری شما از موضوعی را نشان میدهد شما در حال اندازه گیری و کالیبراسیون هستید. درجه بندی و تنظیم به سادگی با استفاده از یک ابزار عینی برای روشن شدن توهمات اطراف و انعکاس بهتر واقعیت ها عمل میکند. این کالیبراسیون برای همه ما لازم است، چرا که همه ما از یک “توهم شناختی” رنج میبریم. ما تصور میکنیم که خیلی چیز را میدانیم و میفهمیم در حالی که اینگونه نیست. پس آزمودن خود و یا گرفتن یک فیدبک از اطرافیان میتوانید به ما در شناسایی نقاط کور ذهنمان کمک کند.
برای اطلاع از جدیدترین اخبار دنیای دیجیتال، قیمت انواع قطعات سخت افزاری و تجهیزات الکترونیکی، آگاهی از اخبار مرتبط با تکنولوژی از جمله نوسان قیمت ارز، تصاویر، ویدئوها و مطالب آموزشی اختصاصی به کانال تلگرام وب سایت سخت افزار بپیوندید: telegram.me/sakhtafzarmag
کُندُر بجویین -))
ممنون فکر میکنم آخرین گزینه مهمترین بخشش بود:-bd
آخری رو خوب اومدی !:-bd