این روز ها به هر کجا که می نگریم نام جدید ترین نسخه از مجموعه فیلم های جنگ ستارگان یعنی Star Wars: The Force Awakens را می بینیم. اثری که طی چند روز اخیر سر و صدای فراوانی در چهار گوشه ی دنیا به پا کرده و بسیاری از خبر های جهان را به خود اختصاص داده است. به همین مناسبت امروز قصد داریم در قالب سه مطلب مجزا، نگاهی به چگونگی ساخت این فیلم ، تکنیک های سینمایی به کار رفته در آن و همچنین میزان فروش این فیلم در گیشه داشته باشیم و علاوه بر آن به ذکر رکورد هایی بپردازیم که نسخه ی جدید سری فیلم های جنگ ستارگان موفق به جابجا کردن آن ها شده است. پس پیشنهاد می کنیم که سلسله مطالب امروز وب سایت سخت افزار در رابطه با فیلم Star Wars: The Force Awakens را به هیچ وجه از دست ندهید. با توجه به ضرب المثل آسیاب به نوبت، پرونده ی ویزه ی خود در مورد فیلم Star Wars: The Force Awakens را نخست با نگاهی به چگونگی ساخت این فیلم آغاز می کنیم.
فیلم سینمایی Star Wars: The Force Awakens (که قرار است آغاز گر سه گانه ی سوم از مجموعه فیلم های جنگ ستارگان باشد) پس از ده سال به هواداران مجموعه فیلم های جنگ ستارگان این شانس را داد تا بتوانند با نسخه ای تازه از سری فیلم های این مجموعه دیدار داشته باشند. البته پس از اتمام سه گانه ی نخست جنگ ستارگان هم علاقمندان این مجموعه برای ملاقات با سه گانه ی دوم از سری فیلم های جنگ ستارگان وقفه ای مشابه را شاهد بودند و حتی فاصله ی زمانی مذکور چیزی نزدیک به 16 سال به طول انجامید. با این حال پس از اکران نسخه ی انتقام سیث از این مجموعه در سال 2005 میلادی ، خالق اصلی سری فیلم های جنگ ستارگان یعنی جورج لوکاس بار ها از ادامه یافتن خط داستانی آغازین دنیای جنگ ستارگان در قالب فیلم های بعدی این مجموعه سخن به میان آورده بود. او در عین حال همواره بر این نکته تاکید می کرد که خودش هیچ تمایلی برای ساخت فیلم دیگری در دنیای جنگ ستارگان ندارد و ترجیح می دهد که این کار را کسان دیگری انجام دهند. در واقع عدم تمایل لوکاس به کارگردانی نسخه ای جدید از سری فیلم های جنگ ستارگان منجر به فروش شرکت اختصاصی فیلم سازی او یعنی Lucas Films به کمپانی والت دیزنی شد و به این ترتیب کمپانی دیزنی موفق شد در سال 2012 میلادی امتیاز و حقوق فرنچایز جنگ ستارگان و تمامی ملحقات مربوط به آن را به طور کامل از آن خود سازد. فرآیندی که بعد ها لوکاس از انجام آن پشیمان شد و افسوس خورد که چرا سرنوشت فرنچایز جنگ ستارگان را به افراد دیگری که دغدغه های متفاوتی نسبت به او دارند واگذار کرده است (البته او خود شخصاً هیچ گاه به این موضوع اعتراف نکرده است و این اطرافیانش بوده اند که بر این مساله صحه گذارده اند). با این وجود در همان ابتدای فرآیند تولید فیلم بعدی این مجموعه یعنی Star Wars: The Force Awakens ، که قرار بود هفتمین فیلم از سری فیلم های جنگ ستارگان باشد، لوکاس به عنوان یکی از مشاوران ساخت این فیلم محسوب می شد و حتی ایده ی اصلی ساخت این فیلم و همچنین پیش زمینه های داستانی تولید هفتمین و هشتمین قسمت از مجموعه فیلم های جنگ ستارگان را نیز در اختیار اعضای دیزنی قرار داده بود. با این حال او خیلی زود عطای مجموعه فیلم های جنگ ستارگان را به لقایش بخشید و در همان آغاز همکاری خود با دیزنی، از پروژه ی ساخت نسخه ی هفتم این مجموعه یعنی فیلم سینمایی Star Wars: The Force Awakens کنار رفت. در ارتباط با همین تصمیم، لوکاس مدتی قبل به اعلام این موضوع پرداخته بود که سران دیزنی چندان از بودن او در کنار پروژه ی ساخت فیلم Star Wars: The Force Awakens رضایت نداشتند و در واقع نمی خواستند که او هیچ نقشی در جریان ساخت این فیلم داشته باشد. او معتقد است که با از دست رفتن امتیاز مجموعه ای که به خلق آن پرداخت (و تصاحب کامل آن به دست دیزنی)، دیگر هیچ کنترلی بر امور مربوط به مجموعه ی جنگ ستارگان نداشت و حتی سران دیزنی تمام ایده های داستانی او در مورد دو نسخه ی بعدی مجموعه فیلم های جنگ ستارگان را به طور کامل دور ریخته و ایده های خود را جایگزین آن ها کردند.
با کنار رفتن لوکاس از پروژه ی ساخت فیلم Star Wars: The Force Awakens کار نوشتن فیلم نامه ی این فیلم بر عهده ی مایکل آرنت قرار داده شد. شخصی که پیش از این نوشتن فیلم نامه ی آثار شاخصی نظیر Little Miss Sunshine و Toy Story 3 را نیز در کارنامه ی خود داشت. اگر چه آرنت بخش مهمی از فیلم نامه ی فیلم Star Wars: The Force Awakens را به رشته ی تحریر در آورد، اما در عین حال تا پایان پروژه ی پیش تولید این فیلم در کنار تیم سازنده ی Star Wars: The Force Awakens باقی نماند و از همین رو پس از او لارنس کزدن و سایمون کینبرگ به همراه کارگردان فیلم Star Wars: The Force Awakens یعنی جی جی آبرامز به تکمیل ریزه کاری های موجود در فیلم نامه ی این فیلم پرداختند. گفته می شود که پیش از آبرامز، کارگردانان سر شناسی نظیر دیوید فینچر ، بِرَد بِرد و گیرمو دل تورو برای کارگردانی این فیلم کاندیدا بودند اما در نهایت این آبرامز بود که برای در دست گرفتن سکان هدایت کشتی Star Wars: The Force Awakens انتخاب شد (در این میان با توجه به برخی زمزمه ها به نظر می رسد که آبرامز با مشورت جورج لوکاس و در زمانی که او هنوز به سران دیزنی در رابطه با چگونگی تولید این فیلم مشورت می داد برای کارگردانی این فیلم انتخاب شده است). به این ترتیب با حضور آبرامز در کنار تیم سازنده ی فیلم Star Wars: The Force Awakens استودیوی فیلم سازی اختصاصی او یعنی Bad Robot نیز به فرآیند تولید این فیلم اضافه شد و کار ساخت هفتمین قسمت از سری فیلم های جنگ ستارگان به صورت رسمی کلید خورد.
یکی از ویژگی های قابل تحسین اثر خلق شده به دست جورج لوکاس یعنی مجموعه فیلم های جنگ ستارگان، قابلیت بسط و توسعه ی دنیای این مجموعه به شیوه های مختلف است. در واقع لوکاس نیز همانند پروفسور تالکین (خالق مجموعه کتاب های ارباب حلقه ها) به خلق دنیایی پرداخت که از هر سو قابل بسط یافتن است و از همین رو می توان از دل آن هزاران داستان و شخصیت گوناگون و تازه را (برای حضور در بخش های مختلف صنعت سرگرمی) بیرون کشید. با این حال در همان ابتدای فرآیند تولید فیلم Star Wars: The Force Awakens سازندگان این اثر تصمیم گرفتند که خط داستانی این فیلم تنها محدود به همان دنیای شکل گرفته در شش فیلم سینمایی اصلی جنگ ستارگان باشد. به این ترتیب داستان و فیلم نامه ی این فیلم تنها بر مبنای خط داستانی شش فیلم پیشین این مجموعه (خصوصاً نخستین سه گانه از سری فیلم های جنگ ستارگان) بنا شده است و دیگر دنیا های خلق شده بر مبنای فرنچایز جنگ ستارگان (نظیر دنیا های خلق شده در مجموعه سریال ها ، انیمیشن ها ، کتاب های مصور و بازی های کامپیوتری این مجموعه) در فیلم Star Wars: The Force Awakens جایی ندارند. بر این اساس و با اتمام مراحل پیش تولید این فیلم، نوبت به مرحله ی تولید آن رسید که نقطه ی آغازین آن تصویر برداری بود. گفتنی است که بخش اصلی فرآیند تصویر برداری این فیلم در انگلستان انجام شده اما در عین حال بخش هایی از روند ساخت فیلم سینمایی Star Wars: The Force Awakens نیز در سایر نقاط جهان نظیر ایرلند، امارات متحده ی عربی و امریکا به انجام رسیده است. در این میان یکی از نکات جالبی که می توان در حین پروسه ی ساخت فیلم سینمایی Star Wars: The Force Awakens به آن اشاره کرد، خلق یک زبان کاملاً جدید برای تکلم برخی شخصیت های فضایی حاضر در این فیلم بوده است. در واقع کار طراحی این زبان جدید را خواننده و ترانه سرای نام آشنای فنلاندی یعنی سارا فورسبرگ بر عهده داشته که در نوع خود شخصیت جالبی به شمار می رود. در واقع خانم فورسبرگ تبحر عجیبی در بازی با لغات موجود در زبان های مختلف دنیا دارد و قادر است با تلفیق لهجه های مختلف مردم اقصی نقاط جهان در یکدیگر، لغات و کلمات کاملاً تازه ای را خلق نماید. می توان گفت که در فرآیند طراحی زبان جدید برای فیلم Star Wars: The Force Awakens او توجه وِیژه ای به زبان های قدیمی اوراسیایی از جمله هندی و گجراتی داشته و در واقع لغات جدید خلق شده توسط خود را با تلفیق کلمات موجود در این زبان ها به دست آورده است. تا جایی که ذهن نگارنده یاری می کند، مشابه چنین فرآیندی در پروسه ی ساخت نخستین عنوان از سری Thief یعنی بازی Thief The Dark Project نیز وجود داشت. به این ترتیب که سازندگان اثر مذکور یعنی اعضای استودیو Looking Glass تصمیم گرفتند در این بازی (که از داستان و تمی تاریک و فانتزی بهره می برد) زبانی کاملاً جدید را برای مردم سرزمین خیالی خود خلق کنند. امری که البته بخش عمده ی آن از ساختار گیم پلی نسخه ی نهایی بازی Thief حذف شد. چرا که سازندگان این بازی در جریان بازخورد های دریافت شده از تیم تست کننده ی این اثر دریافتند که با وجود این زبان جدید در بازی Thief (که بیشتر بر ارائه ی گویشی متفاوت از زبان انگلیسی کاملاً قدیمی بنا شده بود) گیمر ها حتی با وجود زیر نویس هم از متوجه شدن بخش مهمی از گفتگو های این بازی عاجز هستند و به همین دلیل قادر به انجام ماموریت ها و رسیدن به اهداف مورد نظر خود نخواهند بود.
از همان نخستین روز هایی که فرآیند ساخت فیلم سینمایی Star Wars: The Force Awakens مورد تایید قرار گرفت، بسیاری از علاقه مندان مجموعه فیلم های جنگ ستارگان مشتاق دانستن این موضوع بودند که آیا بازیگران قدیمی این مجموعه هم در این فیلم جدید نقشی بر عهده خواهند داشت یا خیر. با توجه به این موضوع که سازندگان فیلم Star Wars: The Force Awakens قصد گام برداشتن در همان مسیر نخستین سه گانه ی این مجموعه را از لحظ خط داستانی داشتند، افراد نام آشنایی نظیر هریسون فورد (در نقش هان سولو) ، مارک همیل (در نقش لوک اسکای واکر) و کری فیشر (در نقش پرنسس لیا) به پروژه ی ساخت این فیلم اضافه شدند تا همان نقش های قدیمی خود در نخستین سه گانه ی این مجموعه را در فیلم جدید نیز بر عهده بگیرند. از آن جایی که تمامی این افراد می بایست در این فیلم نقش ورژن مسن تر شخیت خود در سه گانه ی نخست را ایفا می کردند، مارک همیل (که کار صدا پیشگی شخیت ژوکر را در مجموعه بازی های جدید بتمن و همچنین انیمیشن های قدیمی این مجموعه هم بر عهده داشته است) ناچار به گرفتن یک مربی شخصی و اتخاذ رژیم غذایی جدیدی شد تا بتواند خود را برای ایفای نقش نسخه ای پا به سن گذاشته از شخصیت لوک اسکای واکر آماده تر نماید. در این میان به ایفاگر نقش شخصیت وج انتیلس (یکی از شخصیت های حاضر در سه گانه ی نخست جنگ ستارگان) یعنی دنیس لاوسن هم پیشنهاد شد تا همان نقش اصلی خود را در فیلم Star Wars: The Force Awakens نیز بر عهده بگیرد. اما او با رد این پیشنهاد اعلام کرد که دیگر از بازی در نقش این شخصیت کذایی خسته شده است و به هیچ وجه دوباره نقش او را ایفا نخواهد کرد! به این ترتیب نقش آفرینان فیلم Star Wars: The Force Awakens در کنار هم گرد آمدند تا کار ساخت پر فروش ترین فیلم سینمایی سال 2015 میلادی را به پایان برسانند. در مطلب بعدی خود (که طی ساعات آینده قادر به دیدن آن خواهید بود) به اتفاق یکدیگر وضعیت اکران و میزان فروش فیلم سینمایی Star Wars: The Force Awakens را بررسی کرده و همراه با هم خواهیم دید که این فیلم طی روز های اخیر موفق به شکستن چه رکورد هایی در گیشه ی فروش خود شده است. پس پیشنهاد می کنیم که ادامه ی روز خود را نیز در کنار ما و همراه با وب سایت سخت افزار بگذرانید.
اصلاً جالب نیست صفر تا صد تخیلی:emoji0
انگار تو کره ماه ساختند/-)
نمی فهمم چرا این خارجی ها از این فیلم خوششون میاد اصلا جالب نیست برام!!!!:l