دو شرکت توشیبا و شوا دنکو به تازگی از همکاری با یکدیگر برای ارتقا ظرفیت هارددیسکها خبر دادهاند. همزمان با وسترن دیجیتال و سیگیت، این دو شریک تجاری نیز در حال سرمایهگذاری بر روی فناوریهای مختلف ضبط مغناطیسی هستند. توشیبا و شوا دنکو نیز امید دارند به وسیلهی این فناوریها در چند سال آینده، درایوهایی با ظرفیت 30 ترابایت را وارد بازار کنند. البته این دو شرکت بر روی نوع جدیدی از فناوری MAMR به نام Flux Control MAMR کار خواهند کرد.
ارتقای فناوری MAMR با Flux Control
همین هفته گذشته بود که توشیبا از هارد دیسک 18 ترابایتی NAS سری MN09 خود رونمایی کرد. این درایو برای ذخیرهسازی اطلاعات از جدیدترین نوع فناوری ضبط مغناطیسی به کمک مایکروویو MAMR استفاده میکند. فناوری Flux Control MAMR توشیبا، به این شرکت اجازه میدهد تا میزان چگالی بیشتری را بر روی هر دیسک داشته باشد. سرعت 7200 دور در دقیقه، بافر 512 مگابایتی و سرعت انتقال 268 مگابایت بر ثانیه نیز از ویژگیهای آن است.
بلافاصله پس از معرفی هارد دیسکهای MN09، شرکت شوا دنکو اعلام کرد که با توشیبا وارد همکاری شده است، تا بر روی هارد دیسکهایی با فناوری Microwave-Assisted Switching یا به اختصار (MAS) MAMR کار میکند تا ظرفیت را افزایش دهند. میزان نهایی ظرفیت در نظر گرفته شده برای این درایوهای جدید 30 ترابایت است. این فناوری از یک اثر نوسان مغناطیسی قوی برای ثبت داده ها در مسیری بسیار باریکتر از اشکال قبلی MAMR استفاده می کند.
وسترن دیجیتال به دنبال ترکیبی از فناوریهای مختلف
از سوی دیگر وسترن دیجیتال در سال 2017 کار خود را با فناوری MAMR شروع کرد. در آن زمان شرکت وسترن دیجیتال اعلام کرده بود که قصد دارد با استفاده از فناوری MAMR در سال 2025 به هارد دیسکهای 40 ترابایتی برسد. اما در اوایل این ماه بود که مدیرعامل این شرکت از برنامههای آنها برای رسیدن به ظرفیت 30 ترابایت با استفاده از فناوریهای دیگری مانند ePMR، SRM و HAMR صحبت کرد. همچنین وسترن دیجیتال WD از OptiNAND، به عنوان یک روش جدید ذخیره سازی ابرداده، برای انتشار یک درایو 20 ترابایتی در ماه گذشته استفاده کرده بود.
سیگیت میخواهد با MAMR به ظرفیت 100 ترابایت برسد!
البته برنامهها سیگیت در رابطه با استفاده از فناوری MAMR متفاوتتر است. سیگیت سال گذشته درایو 20 ترابایتی را با استفاده از MAMR ساخت و میخواهد تا اواسط این دهه به ظرفیت 30 ترابایت برسد. سیگیت حتی پا را از این هم فراتر گذاشته و قصد دارد تا سال 2030 به ظرفیت 100 ترابایت دست پیدا کند.
مطالب مرتبط:
دیدگاهتان را بنویسید