SoftBank و عربستان سعودی برای ساخت بزرگترین مزرعه خورشیدی جهان برنامه ریزی کرده اند. چنانچه این برنامه به مرحله عملی سازی برسد در حدود 100 هزار شغل در عربستان ایجاد می شود و 200 گیگاوات (GW) انرژی تولید خواهد شد. این میزان یک سوم بیشتر از انرژی فوتوولتائیک تولید شده در سراسر جهان در سال گذشته است.
ساخت این مزرعه چیزی در حدود 200 میلیارد دلار برای عربستان سعودی هزینه در پی خواهد داشت، اما از دید مثبت دسترسی این کشور به انرژی های تجدید پذیر را بیشتر کرده و وابستگی آنها به نفت را کاهش میدهد. برای چندین سال می باشد که این کشور استفاده از انرژی های تجدید پذیر را در دستور کار خود قرار داده است، اما تنها سال گذشته وزیران این کشور برای اولین بار پروژه های مورد نظر را اجرایی کردند. در سال 2016 عربستان 77 گیگاوات برق تولید کرده بود و این مزرعه تقریباً سه برابر ظرفیت برق تولیدی کشور، انرژی تولید خواهد کرد.
بنیانگذار سافت بانک، Masayoshi Son که برای حمایت از پروژه های جاه طلبانه شهرت دارد، به خبرنگاران در جلسه ای گفته است که عربستان سعودی آفتاب بی نظیر، زمین های بزرگ و در دسترس، مهندسینی عالی، کارگرانی عالی ای دارد، اما مهم تر از هر چیزی اینست که آنها بهترین و عالی ترین چشم انداز را دارند. سال گذشته این شرکت بنیادی را تحت عنوان Vision Fund با دولت عربستان سعودی تأسیس کرد. 93 میلیارد دلار برای این پروژه مزرعه خورشیدی قرار است از این بنیاد تأمین شود، که اگرچه کافی نیست، اما به برخی از هزینه های آن کمک خواهد کرد.
پس کی اختلاس کنه؟ کی بدزده؟ که جیب مردمو بزنه؟ انقد مردم عرب عرب کردن، 200 گیگاوات یعنی کل خاورمیانه رو میتونه برق صادر کنه. یعنی دیگه وابسته ی نفت برا انرژی نیستن و یعنی 4 سال دیگه هم کل خودرو هاشون میشن برقی. یعنی که دیگه نفت رو برای اهداف قدیمی و پوچ دود نمیکنن..
عربستان با اون جمعیت اندازه ایران با این جمعیت تولیدی برق داشت. الانم که این پروژه قراره چیکار کنه…
اونا هم کویر دارن ما هم کویر داریم خاک تو سرمون البته ما یه چیز داریم اونا ندارن هیچکی نمیتونه مثل مسئولین ما اختلاس کنه بعد فرار کنه بره کانادا این خودش یه هنره نباید دست کم بگیریم
خاک شو نفروشن نمیخواد کار توش انجام بدن
200″گیگا وات” 😮
فقط مقایسه کنید با نیروگاه سیکل ترکیبی سبلان اردبیل با اون همه ریخت و پاش سپاه و شرکت مپنا فقط 1440 “مگاوات” توان خروجی داره (فعلا حدود 900 مگاوات،بعد از 15 سال تاسیس)
کویرهای ایران خار داره ، که مسولین ما برای احداث همچین پروژهایی نمیرن سمتش