در سال 2016 برای نخستین بار بود که شایعاتی مبنی بر همکاری Intel و AMD منتشر شد. بدین ترتیب که Intel در CPU های آینده خود از معماری گرافیکی AMD RADEON بهره خواهد گرفت. اینتل تقریبا در تمامی پردازنده های خود که در کلاس غیر سرور عرضه می شوند، از پردازنده گرافیکی مجتمع استفاده می کند؛ حتی در برخی از Extreme Edition ها نیز از این پردازنده ها استفاده کرد. به همین علت خریداران این CPU ها در صورتی که از کارت گرافیک استفاده نمی کنند، نیازی به خرید یک کارت گرافیک مجزا نخواهند داشت. از سوی دیگر مینی کامپیوترها و سیستم هایی از این دست مانند الترابوک و لپ تاپ های هیبریدی نیز با توان حرارتی کمتر، قیمت بهبود یافته و مصرف انرژی کمتر تولید می شوند که مزایای بسیاری به شمار می روند. پردازنده های گرافیکی مجتمع این شرکت که در نسل هفتم و ششم (کابی لیک و اسکای لیک) مورد استفاده قرار می گیرند، قادر به رندر دقت 4K و نمایش فیلم هایی با این رزولوشن در فرکانس موثر 60 هرتز هستند.
((اینتل پردازنده هایی را تولید خواهد کرد که در بخش پردازش های گرافیکی از AMD Radeon GPU IP بهره می برند. این اقدام نه در پردازنده (CPU) بلکه در ماژول های پردازشی روی می دهد که در آنها از معماری KabyLake استفاده شده است. Multi-chip Module (MCM یا ماژول های چند چیپ را می توان پردازنده هایی قدرتمند دانست که توانایی آنها از پردازنده های کلاس دسکتاپ بیشتر است. در گذشته نیز ماژول های MCM از برند اینتل دارای یک پردازنده گرافیکی بسیار توانمند بودند که حتی قادر به اجرای برخی بازی ها بود. این ماژول ها توسط Global Foundries یا TSMC تولید خواهند شد و همچنان بخش هایی از این همکاری در پرسش های بدون پاسخ مانده است. آیا اینتل از نام و درایورهای رسمی AMD استفاده خواهد کرد یا این قرارداد تنها برای اشتراک گذاری معماری و ساخت خواهد بود؟))
و اما بشنوید از ادامه داستان!
شرکت Intel در 10 ژانویه سال 2011 معامله ای را با NVIDIA ترتیب داد تا از شر شکایت این شرکت به دادگاه رهایی یابد؛ انویدیا مدعی استفاده ی اینتل از معماری گرافیکی جیفورس در گرافیک پردازنده های مجتمع بود و به همین علت درخواست 1.5 میلیارد دلار غرامت را تسلیم دادگاه کرده بود! طبق قرارداد دو شرکت، اینتل می توانست از این معماری تا 31 مارس سال 2017 استفاده نماید و این معامله هر 3 ماه 66 میلیون دلار را راهی جیب غول سبز رنگ می کرد. در بخشی از این قرارداد و در یک بازه زمانی خاص، انویدیا سالانه 264 میلیون دلار به جیب می زد. اما ظاهرا با پایان یافتن این قرارداد، اینتل نسخه ی دیگری از آن را تمدید کرده است. یکی از کارمندان سطح بالای Intel که نمی خواهد نامش فاش شود به برخی از رسانه های نزدیک به این شرکت گفته است که همکاری Intel و AMD بر سر تولید گرافیک مجتمع کاملا کذب بوده حقیقت ندارد. این شخص در ادامه گفت: این شایعات مانند مواردی است که بارها از مجموعه هایی درست مثل Fudzilla منتشر شده است و به هیچ وجه قابل استناد نیست. در نتیجه همکاری هر دو شرکت رد شده و حقیقت ندارد!
نکته نویسنده:
دوستان مجموعه هایی مانند Fudzilla به هیچ وجه مستند نبوده و به اخبار و مطالب آنها توجه نکنید؛ Fudzilla بنا به تجربه بنده بارها موارد کذب را برای بازار گرمی خودش منتشر کرده است که حقیقت نداشته است.
این خبر ارزش هر سهم amd رو بالا برد بعد که تکذیب شد، ارزش سهمش به شدت افت کرد.
هم این fudzilla هم اون سایت ترکیه ای wccftech فقط بلدند شایعه پراکنی کنند.
اینتل مغروره.:)
یعنی شما amd در حد سایپا می دونید بزار روشن کنم برات اینتل خودش بکشه نمی تونه یه apu در حد a10 7870 تولید کنه چه برسه به apu نسل جدید ryzen
باز هم نام انویدیا می درخشد:-bd
به نظر من قطعا یه شوخیه چون اینتل خیلی بزرگتر از این حرفاس که بیاد با ای ام دی همکاری کنه دلیلش واضحه هیچ وقت مرسدس و فورد نمیان با سایپا پروژه مشترک از صفر تا صد شروع کنن .لول ای ام دی خیلی کوچیکتر از این حرفاست این و بدون تعصب میگم
از اون اولشم معلوم بود دروغه