شرکت مخابراتی T-Mobile و SpaceX به تازگی از همکاری خود پرده برداشتند و اعلام کردند که از سال آینده ماهواره های اسپیس اکس قادر خواهد بود مستقیماً از طریق باندهای سلولی موجود، به گوشیهای حاضر در شبکه T-Mobile وصل شود و سرویس دهد. این شرکتها امیدوار هستند که رومینگ جهانی را در هر کجا که پوشش ماهوارهای وجود دارد فعال کنند و این سرویس ممکن است برای مشترکین کنونی T-Mobile نیز به صورت رایگان در دسترس قرار گیرد.
مدیرعاملان اسپیس اکس و T-Mobile اخیرا به صورت حضوری در ایالت تگزاس آمریکا این خبر را اعلام کردند و در همین رابطه Mike Sievert مدیرعامل T-Mobile بیان کرد:
“این حرکت بسیار شبیه به قرار دادن یک برج سلولی در فضا است. به دلیل اینکه پروتکلهای ارتباطی در این زمینه استانداردسازی صنعتی شدهاند و از قبل در گوشیهای هوشمند تعبیه شدهاند، تلفن هوشمند در واقع نمیداند که به فضا وصل میشود.”
اگرچه هر دو مدیرعامل بر اهمیت این موضوع تاکید کردند اما انجام چنین کاری دقیقا بی سابقه نیست و استارتآپ Lynk سال قبل با ماهواره آزمایشی خود ارتباط با شبکه موبایل از طریق ماهواره را برقرار کرد.
T-Mobile سال آینده احتمالا این سرویس را رایگان برای مشتریانش ارائه میدهد و ایلان ماسک در نظر دارد پیشرفته ترین آنتن آرایه فازی را به کار گیرد
در همین راستا این استارتآپ قصد دارد پیامهای اضطراری و هشدار را در سراسر جهان از طریق شبکه موبایل با استفاده از ماهوارهها مخابره کند و پس از اعلام این خبر توسط مدیرعامل T-Mobile و اسپیس اکس ظاهرا CEO کمپانی Lynk نیز خوشنود است و مشارکت ایلان ماسک و کمپانی فضاییاش در این طرح را هم از منظر اعتبارسنجی به این ایده و هم ایجاد بازار رقابتی مفید میداند.
مسلما اسپیس اکس با ماهوارههای خود حضور گستردهتری در فضا و مدار دور زمین دارد و همین نیز امکان برقراری ارتباطی بهتر، با پهنای باند بالاتر را نیز فراهم خواهد کرد. با این حال مدیرعاملان این دو شرکت در زمان اعلام خبر از انجام تست و موفقیت آمیز بودن مراحل آزمایشی آن صحبت نکردند و شاید در عمل کیفیت چنین سرویسدهی متناسب با شبکههای سلولی زمینی نباشد.
به دلیل مشکلات فنی و نیاز به همکاری با دیگر شرکت های مخابراتی، ارسال و دریافت پیام ها احتمالا با تاخیری نیم ساعت روبرو خواهد بود
ماسک در این مراسم گفت: “ما باید کارهایی بیش از تنها برنامهریزی مجدد ماهوارهها انجام دهیم و ما در حال ساختن یک آنتن ویژه هستیم که قرار است پیشرفتهترین آنتن آرایه فازی در جهان لقب گیرد. سختافزار و نرمافزار پیچیدهای نیز برای استفاده از این نوع آنتنها باید فراهم شود و این آنتنها بر روی ماهوارههایی که سرعتشان به 17,000 مایل در ساعت میرسد نصب میشوند و معمولا دکلهای سلولی و مخابراتی رایج در چنین شرایطی قرار ندارند.”
همکاری T-Mobile و SpaceX و استفاده از ماهواره های شرکت ماسک، در ابتدا این سرویس را قرار میسازد تا استفاده از پیامک و اپهای پیامرسان را برای کاربران ممکن سازد و Sievert مدیرعامل T-Mobile همچنین اذعان کرد که به دلیل شبکه بودن سرویسهای مخابراتی و وجود شرکتهای فعال دیگر در این زمینه، مشکلات فنی نیز وجود دارد و او در ادامه گفت که شرکتاش فعلا نتوانسته با دیگر کمپانیها در این زمینه همکاری کند و نیاز به کمک آنها نیز احساس میشود.
در همین راستا او اظهار کرد که احتمالا در اوایل کار تاخیری بین نیم ساعت تا یک ساعت برای ارسال و دریافت پیامها وجود داشته باشد. با این حال شاید بتوان گفت که در فازهای اولیه این سرویس بیشتر در مناطق دورافتاده که شبکه مخابراتی و سلولی مطلوبی ندارد مفید واقع شود و فعلا این نوع سرویسدهی شبکهی موبایل شاید برای کاربران شهری مناسب نباشد.
چند سال دیگه با موبایلتون هم می تونید به اینترنت بدون صیانت و فیلتر فضایی وصل بشید. دیش و ریسیور هم نیاز نیست. حالا مسئولان برن دنبال طرح صیانتشون …
چقدر خوب،
چند سال دیگه ک برای گرفتن سهمیه روزانه ی بسته های آب آشامیدنی تو صف بودی، اینترنت خیلی ب کار میاد.