اغلب مواقع واکنش های سریع و رانندگی محتاطانه باعث جلوگیری از بروز حوادث جاده ای می شوند. با ظهور نسل جدید خودرو ها که به خودرو های خودران موسوم هستند و با حسگر های هوشمند فراوان و سیستم های کامپیوتری دیگر نیازی به رانندگی سرنشینان در آنها نیست، حوادث جاده ای و رانندگی نیز وارد عرصه تازه ای خواهند شد. سیستم های هوشمندی مانند سیستم کنترل سرعت تطبیقی که سرعت خودرو را متناسب با سرعت خودروی روبرو کم و زیاد میکند اگرچه در نگاه اول بسیار مفید هستند و ممکن است باعث کاهش تصادفات ناشی از سرعت غیر مجاز شوند اما همیشه حوادثی هستند که از ترکیب چند مؤلفه در رانندگی به وجود می آیند و پیش بینی آنها خارج از عهده چند حسگر است. تویوتا به این منظور تصمیم گرفته تا از هوش مصنوعی برای پیشبینی اینگونه حوادث در خودرو های خودران استفاده کند.
به غیر از تویوتا شرکت های خودرو سازی دیگری نیز مانند فورد و هوندا به شدت مشغول تحقیق بر روی سیستم های هوش مصنوعی هستند که بتوانند از بروز حوادث جاده ای در خودرو های نسل آینده جلوگیری کنند. خودرو های خودران به سرعت در حال رشد هستند و به گزارش رویترز تویوتا قصد دارد تا در برنامه ای پنج ساله و با سرمایه گزاری 1 میلیارد دلاری در بخش تحقیقات و توسعه جدید خود با نام موسسه تحقیقات تویوتا (TRI) به تحقیق و بررسی هوش مصنوعی مورد نیاز برای خودرو های خودران بپردازد. هدف تویوتا از این کار بهبود امنیت خودرو ها با استفاده از سیستم های پیش بینی حوادث و برنامه ریزی برای جلوگیری از آنها می باشد.
مدیر بخش جدید تحقیقات و توسعه تویوتا یعنی (TRI) آقای گیل پرت (Gill Pratt) درباره این تحقیقات عنوان کرد: “من اطمینان زیادی دارم پیشرفت هایی در تعدادی از مواردی که مربوط به امنیت خودرو هستند و در برنامه ریزی کوتاه مدت قرار گرفته اند تا پنج سال آینده اتفاق خواهد افتاد.” وی با اشاره به اینکه تنها سیستم هایی که منطبق بر عملکرد خودروی روبرو خودرو را کنترل کنند یا تنها قادر به نگه داشتن خودرو در بین خطوط جاده در طول مسیر باشند برای تامین امنیت خودرو کافی نیستند اضافه کرد: “هوش مصنوعی خودرو میتواند برنامه ای جهت فرار از بروز حادثه فراهم کرده و مانند فرشته ای نگهبان با فشار بر پدال گاز یا چرخاندن فرمان یا فشردن ترمز به مانند راننده عمل کند.”
در پاسخ به سوالی درباره زمینه های متفاوت از خودرو های خودران که مستعد استفاده از سیستم های هوش مصنوعی و تحقیقات روباتیک هستند آقای پرت گفتند که موسسه تحقیقات تویوتا در حال جستجو بر روی برنامه ها و وسایلی جهت کمک به کار های مختلف زندگی روزمره برای افراد مسن در ژاپن و دیگر کشور ها نیز هست و روبات های خانگی یکی از موارد مرتبط است، زمانی که از وی مستقیما سوال شد که آیا تویوتا در حال ساخت روبات هایی برای استفاده در منازل برای آینده است وی پاسخ داد: “این هم یکی از مواردی است که ما در TRI مشغول به آن هستیم.” به نظر شما هوش مصنوعی در آینده تا چه میزان در تعامل با زندگی روزمره انسان ها خواهد بود و این تعامل تا چه حد مفید یا مضر برای نسل بشر می باشد؟ نظرات خود را در بخش نظرات در پایین همین مطلب یا با استفاده از هشتگ #MySakhtafzar در شبکه های اجتماعی با ما در میان بگذارید.
دقیقا بزرگترین چالش پیش رو برای سازندگان این محصولات امنیت سایبری اون هاست که به نظر نمیاد چندان مقوله راحتی باشه براشون:-bd
حالا این رانندگی خودکار و ماشین های خودران بیان می فهمیم که نه تنها تصادفات کمتر نمیشه بلکه ممکنه بیشتر هم بشه، البته کم کم تکامل پیدا میکنن و بهتر میشن ولی این اولا مطمئنا خیلی اتفاقات میفته هکر هام هستن دیگه هیچی:emoji0