دوران جملههای عاشقانه تولیدشده توسط هوش مصنوعی برای برخی نوجوانان آغاز شده است. در مطالعهای از سوی سازمان غیرانتفاعی Common Sense Media، از نوجوانان سراسر آمریکا پرسیده شد که آیا و چگونه از همراهان هوش مصنوعی استفاده میکنند، بهویژه در زندگی اجتماعیشان. در این نظرسنجی، همراه هوش مصنوعی بهعنوان «دوست یا شخصیت دیجیتالی که میتوانی با او پیام بدهی یا صحبت کنی» تعریف شده بود که «طراحی شدهاند تا گفتگوهایی شخصی و معنادار داشته باشند».
در مجموع، 1060 نوجوان بین 13 تا 17 سال در ماههای اپریل و می به این نظرسنجی پاسخ دادند و پاسخهای آنان نشان میدهد که نوجوانان چگونه از این فناوری در زندگی اجتماعی خود بهره میبرند. در پایان گزارش، سازمان Common Sense Media بار دیگر بر پیشنهاد قبلی خود تأکید کرد: هیچ فردی زیر 18 سال نباید از همراهان هوش مصنوعی استفاده کند.

سایت Business Insider برخی از نکات جالب این نظرسنجی را گردآوری کرده است:
بیش از نیمی از نوجوانان کاربران دائمی هستند
در حالی که 72% از پاسخدهندگان گفتند که حداقل یکبار از همراه هوش مصنوعی استفاده کردهاند، 52% اعلام کردند که حداقل چند بار در ماه از این فناوری استفاده میکنند. برای برخی، همراهان هوش مصنوعی بخشی منظم از زندگی روزمرهشان شدهاند و 13% از پاسخدهندگان گفتند که هر روز از این فناوری استفاده میکنند.
بیش از یکچهارم شرکتکنندگان نیز گفتند که هرگز از همراه هوش مصنوعی استفاده نکردهاند.
8% از هوش مصنوعی برای تمرین گفتوگوی عاشقانه استفاده کردهاند
زمانی که از 758 نوجوانی که گفته بودند از همراهان هوش مصنوعی کمک میگیرند، پرسیده شد چه مهارتهایی را تمرین میکنند، 8% پاسخ دادند که مهارتهای عاشقانه یا ابراز علاقه را تمرین کردهاند.پیشتر گزارش شده بود که هوش مصنوعی میتواند ساختار اپلیکیشنهای دوستیابی را متحول کند، چرا که برخی شرکتها چتباتهایی طراحی کردهاند که کاربران میتوانند با آنها وارد رابطه شوند. حتی برخی افراد وارد روابط عاطفی با همراهان هوش مصنوعی شدهاند.
اسناد فاششدهای که توسط Business Insider بررسی شده، نشان میدهد که شرکت متا هوش مصنوعی خود را طوری آموزش داده که پیامهای «عاشقانه» را بپذیرد، البته تا زمانی که جنبه جنسی صریح نداشته باشند.
نوجوانان کمسن بیشتر به توصیههای هوش مصنوعی اعتماد دارند
نیمی از پاسخدهندگان گفتند که تا حدی به توصیهها و اطلاعات دریافتی از همراه هوش مصنوعی خود اعتماد دارند، اما بین سنین مختلف در این زمینه تفاوت وجود دارد. نوجوانان کمسن بهمراتب اعتماد بیشتری دارند (27% از نوجوانان 13 تا 14 ساله در مقابل 20% از نوجوانان 15 تا 17 ساله).
در میان کسانی که گفتند به همراه هوش مصنوعی خود اعتماد دارند، 23% پاسخ دادند که «خیلی زیاد» یا «کاملاً» به آن اعتماد دارند.
بسیاری، تعامل با هوش مصنوعی را به اندازه گفتگو با انسانها رضایتبخش میدانند
تقریباً یکسوم از شرکتکنندگان گفتند که مکالمه با همراه هوش مصنوعی را به اندازه یا حتی رضایتبخشتر از گفتگو با دوستان واقعی میدانند. از میان نوجوانانی که پاسخ دادند، 10% گفتند که این مکالمات برایشان رضایتبخشتر بوده و 21% آنها را به اندازه کافی رضایتبخش توصیف کردند.
با این حال، اکثریت نوجوانان حاضر در نظرسنجی هنوز وقت گذراندن با دوستان انسانی خود را به همراه هوش مصنوعی ترجیح میدهند. 80% گفتند که بیشتر وقت خود را با دوستانشان میگذرانند و فقط 6% گفتند که انتخاب آنها همراه هوش مصنوعی است.
برخی هوش مصنوعی را برای مشاوره جدی ترجیح میدهند
در میان 758 نوجوانی که گفته بودند از همراهان هوش مصنوعی استفاده میکنند، یکسوم گفتند که درمورد موضوعات «مهم یا جدی» با این چتباتها صحبت کردهاند و فقط 4% گفتند که این کار را بهطور مداوم انجام میدهند.
آیا شما هم از هوش مصنوعی در روابط عاطفی یا اجتماعی خود استفاده کردهاید؟
دیدگاهتان را بنویسید