هنگامی که در نسل هفتم بازی های کامپیوتری ابزار جانبی و حسی – حرکتی کنسول خانگی اکس باکس 360 یعنی کینکت توسط شرکت مایکرو سافت به بازار عرضه شد، خیلی ها آن را تنها یک اسباب بازی بچه گانه برای بازی کردن تصور می کردند (بگذریم که منصوب کردن بازی های کامپیوتری به کودکان نیز خود یک تصور اشتباه است) اما خیلی زود مشخص شد که این ابزار جالب علاوه بر سرگرم کردن بازیبازان، قابلیت استفاده در پروژه های علمی یا پژوهشی را نیز داراست و می توان از آن حتی برای اهداف مهمی نظیر جراحی نیز بهره برد. حال همین اتفاق در حال رخ دادن برای عینک واقعیت مجازی این شرکت یعنی HoloLens است. عینکی که قرار است به عرصه های دیگری جز صنعت سرگرمی نیز پا بگذارد و از همین رو در نخستین برنامه ی غیر سرگرمی خود می رود تا توسط ناسا، به زودی راهی فضا شود.
قضیه از این قرار است که ناسا قرار است به همراه شرکت مایکروسافت، تحقیقاتی را بر روی عینک مبتنی بر واقعیت مجازی هولولنز انجام دهد تا کارایی و همچنین میزان مقاومت آن را در محیط های پرچالشی که با شرایط بی وزنی همراه هستند بسنجد. از قرار معلوم این پروژه ی مشترک Sidekick نام دارد و در صورت تکمیل شدن آن، تعدادی از عینک های هولولنز مایکروسافت برای استفاده ی فضا نوردان راهی ایستگاه های فضایی ناسا خواهد شد. به نظر می رسد که قابلیت های آموزشی این ابزار مبتنی بر واقعیت مجازی بسیار مورد توجه اعضای ناسا قرار گرفته است و به اعتقاد آن ها استفاده از عینک هولولنز می تواند پروسه های آموزشی فضانوردان را از لحاظ زمانی بسیار کوتاه تر از قبل نماید. از آنجا که امتیاز استفاده از ابزار ارتباطی اسکایپ در اختیار مایکرو سافت قرار دارد، این ابزار پیام رسان بر روی هولولنز نیز وجود دارد و یکی از کاربردهای مهمی که از سوی ناسا برای استفاده از عینک هولولنز اعلام شده، استفاده از همین ابزار پیام رسان است. به این ترتیب که فضا نوردان می توانند هنگام حضور در ایستگاه فضایی از طریق اسکایپ با همکاران فضانوردشان و همچنین مهندسان فنی، ارتباط برقرار کرده و به سریع ترین شکل ممکن مشکلات خود را حل نمایند. همچنین این عینک منحصر به فرد به آن ها اجازه می دهد تا علاوه بر متن و صوت بتوانند تصاویر هولوگرافیک را نیز برای همکارانشان ارسال نمایند و از این طریق پرسش های خود را خیلی زودتر و راحت تر از قبل پاسخ یافته ببینند. به عنوان مثال اگر یک فضانورد تازه کار در فضا با ابزاری مواجه شد که کارایی آن را نمی دانست، می تواند از طریق ارسال تصویر عینی ابزار مذکور برای همکارانش، با کارایی خاص آن آشنا شود. علاوه بر آن استفاده ی فضانوردان از عینک هولولنز به مهندسان و کارشناسان حاضر در زمین نیز این اجازه را می دهد که بتوانند بدون هیچ مشکلی دقیقاً همان چیزی را که فضانوردان مشاهده می کنند را به شکلی بی واسطه به نظاره نشسته و برای مشکلات احتمالی ایجاد شده در فضا، به شکل مفید تری راه چاره بیاندیشند. بنا بر اظهارات اعضای ناسا آن ها در نظر دارند به محض تکمیل آزمایش های خود بر روی زمین، تعدادی عینک هولولنز را به ایستگاه های فضایی خود بفرستند تا مابقی مراحل پژوهش و تکمیل پروژه ی ساید کیک را در آن جا به انجام برسانند. به هر حال این گونه به نظر می رسد که نخستین کارایی عینک هولولنز در مصارف غیر سرگرمی این ابزار واقعیت مجازی، توسط فضانوردان کشف شده باشد. حال باید منتظر نشست و دید که ابزار جدید مایکروسافت پس از فضا قرار است به کجاها سرک بکشد و چه موانع دیگری را از سر راه علم بر دارد.
واقعا برای کار های آموزشی مناسبه. ناسا هم در بسیاری از پیشرفت های دنیا سهیم بوده.
من اول عکس را که دیدم فکر کردم طرف مثل کریس انجل ماین فریک یا همون کنترل ذهن کرده رفته رو هوا و اون آدمای کنارش هم تعجب کردن !
همینطوریش ادم تو فضا که باشه فکر میکنه تو بازیه وای به حال زمانیه که این عینک رو بزنه اونقت فکر میکنه همه چیز یک خواب و رویایه.:D:D:D
این عینکها در موارد آموزشی زیادی میتواند مورد استفاده قرار بگیرد و هزینه استفاده از تجهیزات واقعی را کاهش بدهد…