طبق گزارش جدیدی که توسط نشریه گاردین منتشر شده است، جف بزوس، مدیر عامل آمازون از طریق واتساپ و توسط محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی مورد حمله سایبری قرار گرفته و با موفقیت هک شده است. گاردین با استناد به تحقیقات صورت گرفته اعلام کرده است که این حرکت در تاریخ می 2018 اتفاق افتاده است و گوشی بزوس هدف این حمله بوده است.
طبق این گزارش بزوس و شاهزاده سعودی گفتگوی دوستانهای در واتساپ با یکدیگر داشتند، تا زمانی که بن سلمان فایل ویدیو مشکوکی برای بزوس ارسال کرد و در آن زمان دادههای زیادی از گوشی بزوس به بیرون منتقل شد. در مقالهای که تحت عنوان The Dissident روز جمعه در گاردین منتشر شده، گفته شده است که در این ویدئوی مشکوک از آسیبپذیری واتساپ که در ماه می 2018 کشف شده بود و گروه هکری پگاسوس از آن برای جاسوسی بهره میبردند، استفاده شده است.
شاهزاده وارث تاج و تخت سال گذشته و به دلیل نقش مهمی که در قتل جمال خاشقچی، روزنامه نگار سعودی داشت، تحت فشار زیادی از سمت رسانهها به خصوص The Washington Post قرار گرفته بود. سفیر عربستان در ایالات متحده در واکنش به این خبر گفته است که گزارش اخیر گاردین مبنی بر اینکه شاهزاده عربستان سعودی در پشت ماجرای هک گوشی آقای بزوس قرارد دارد، بی اساس است ما خواستار تحقیقات در در زمینه این ادعا هستیم تا حقایق ماجرا روشن شود.
نقش محمد بن سلمان در علنی شدن رابطه پنهان جف بزوس
انتشار این خبر با حوادثی که در ادامه ماجرا برای جف بزوس رخ داده بود همخوانی عجیبی دارد. در فوریه 2019 او به صورت علنی اعلام کرد که National Enquirer او را با پیامهای متنی و تصاویر غیراخلاقی (از رابطه پنهانی او با شخصی دیگر) تهدید کرده و قصد اخاذی از او را دارد. اسنادی که از این ماجرا منتشر شد نشان داد که چرا جف بزوس و همسرش مکنزی قصد جدایی از یکدیگر را دارند. بزوس Gavin de Becker را به عنوان یک کارآگاه خصوصی برای تحقیق در این زمینه استخدام کرد و بکر مدتی بعد اعلام کرد که دولت عربستان منبع داستانی بوده است که National Enquirer از جف بزوس منتشر کرده است.
واشنگتن پوست یکی از نشریات معتبر آمریکایی که متعلق به آمازون و جف بزوس است، به طور گسترده خبرهای مرتبط با قتل خاشقچی را پوشش داد و در نهایت CIA به رغم انکارهای بیشمار و محکومیت 8 مجرم در این رابطه، اعلام کرد که خاشقچی با دستور مستقیم شاهزاده بن سلمان به قتل رسیده است.
برخی از کارشناسان معتقدند که هک کردن گوشی بزوس به عنوان اهرمی برای نرم کردن واشنگتن پست در جهت پوشش اخبار مرتبط با مرگ روزنامه نگار سعودی بوده است. اندرو میلر، یکی از کارشناسان مسائل خاورمیانه و مشاور امنیت ملی آمریکا در زمان اوباما به گاردین گفته است که محمد بن سلمان احتمالاً معتقد بوده اگر چیزی در خصوص بزوس کشف کند، میتواند بر ماجرای خاشقچی از طریق واشنگتن پست سرپوش بگذارد. روشن است که عربستانیها هیچ ممنوعیت و محدودیتای برای محافظت از از او نخواهند داشت، حتی اگر شخص مقابل رئیس یکی از بزرگترین کمپانیهای جهان، یعنی آمازون باشد.
دیدگاهتان را بنویسید