وزارت دادگستری ایالات متحده آمریکا روز گذشته رسما اعلام کرد نه نفر ایرانی را به دلیل دست داشتن در هک کردن هزاران حساب کاربری اساتید و محققین دانشگاهی به منظور سرقت اطلاعات علمی تحریم کرده است. بر اساس اطلاعیه منتشر شده از سوی وزارت دادگستری آمریکا، این افراد وابسته به سازمانی به نام مبنا هستند. همچنین در بخشی دیگر از گزارش آمده است که وظیفه اصلی این سازمان فراهم کردن دسترسی دانشگاه های ایران به تحقیقات علمی اساتید دانشگاهی در خارج از کشور است.
جفری برمن، دادستان نیویورک، با اعلام این خبر گفت افراد نامبرده بین سال های 2013 تا 2017 بیش از 100000 حساب کاربری متعلق به اساتید دانشگاهی و پژوهشگران را در سراسر جهان هک کرده اند و با ارائه لینک های نادرست به صاحبان این حساب ها موفق به دسترسی غیر قانونی به بیش از 8000 حساب کاربری شده اند. به گفته وی این افراد اطلاعات علمی بسیار مهم که برخی از آنها تحت قوانین حمایت از حقوق مولفین هستند را به سرقت برده اند. این در حالیست که دانشگاه ها می بایست در مجموع مبلغی در حدود 3.1 میلیارد دلار برای دسترسی به این اطلاعات پرداخت می کرده اند اما متهمین آنها را به صورت رایگان به دست آورده اند. اسامی افراد مورد نظر توسط وزارت دادگستری ایالات متحده منتشر شده که همگی جزو شهروندان ایران بوده و بین 24 تا 39 سال سن داشته اند. جرمی تایید شده توسط آنها در دادگاه توطئه برای سرقت رایانه ای، سرقت اطلاعات و دسترسی غیر مجاز به سیستم های رایانه ای اعلام شده است و در مجموع چهل سال زندان برای آنها در نظر گرفته شده. این افراد و سازمانی که برای آن کار می کرده اند بر اساس اطلاعیه اداره کنترل دارایی های خارجی ایالات متحده همگی در فهرست تحریم های آمریکا قرار گرفته اند. با توجه به اینکه خبر در ساعات پایانی روز جمعه منتشر شده و رسانه های مکتوب ایران به دلیل تعطیلات ابتدای سال نو منتشر نمی شوند، هنوز واکنشی از سوی وزارت امور خارجه ایران منتشر نشده است.
خب البته اون ها هم بی تقصیر نیستند. خود من برای پایان نامه ام نیاز به سکانس های تست HM داشتم که باید با اجازه گروه JCT-VC از سایت ITU میگرفتم. هویچوقت یادم نمیره که سرگروه اونها تا اینکه فهمید من یه ایرانی هستم گفت نمیتونه اجازه بده که برای کار تحقیقاتی به اون فایل ها دسترسی داشته باشم. من هم با کمک یه سایت چینی یوزر و پسورد دسترسی به یه اکانت رو به دست آوردم و فایل ها رو برداشتم. نتیجه پایان نامه من در مورد بهبود الگوریتم HEVC بود که بدون افت کیفیت زمان فشرده سازی ویدئو 20 درصد کاهش داده شد. در نهایت مقاله من که کلی هزینه برای ترجمه و تایید یک دانشگاه خارجی کردم به بهانه های مختلف توی سایت های IEEE و springer و … رد تایید شد. (اگر واقعا مشکل داشت قاعدتا همه اون سایت ها باید علت رد مقاله رو یک دلیل عنوان می کردن)
ای کاش شرایط جوری بود که حتی مقامات قضایی داخلی هم با اینجور افراد برخورد جدی میکردن ، نه اینکه حالا چون تارگتشون امریکا یا سایر کشورها بوده بگن عیب نداره و فلان
با مخرب باید برخورد جدی بشه
متاسفانه همین الان سایتهایی هستن که به اسم آموزش امنیت دوره های نفوذ برگزار می کنن (مدیرانشون توی لیست تحریم ها هستن) بعد با یه توجیه مسخره که تمام فعالیت و اهداف این اموزش ها روی ip های داخلی کاری انجام نمیدن به فعالیتشون ادامه میدن (البته مدیرعاملشون با یه سرچ ساده میشه فهمید که به کجا وصله!!!)
تازه دادگستری 19 فروردین باز بشه حال داشته باشن رسیدگی شه
از 2013 که رسیدگی نشده دو ماه هم روش