محصولات خاص همواره مشتاقان و علاقمندان خاص خود را دارند و اکثر ما دوست داریم بدانیم چه چیزی آن ها را خاص کرده است. کارت گرافیک GTX 780 Poseidon Platinum محصول ایسوس یکی از همین محصولات خاص است که در آخرین روز های سال 1392 بدستمان رسیده و نکته خاص درباره آن،امکان اتصال آن به خنک کننده های Water Cool علاوه بر وجود فن است. با رسیدن این کارت گرافیک بلافاصله دست به کار شدیم تا ببینیم ساختار این محصول به چه شکل بوده و از چه اجزایی تشکیل شده است.
در مقایسه با دیگر کارت های گرافیک تولیدی ایسوس و سری محصولات مجهز به خنک کننده Direct CU II، این کارت گرافیک از ساختاری پیچیده تر بهره می برد. استفاده از سیستم خنک کننده Water Cool بخش هیت سینک مربوط به خنک کننده را پیچیده تر کرده و شاهد تغییراتی در این قسمت هستیم. وزن خنک کننده نیز نسبت به یک نمونه معمولی افزایش داشته و به همین خاطر ایسوس از بیش از ده پیچ برای محکم کردن آن به کارت گرافیک استفاده کرده است. همچنین از آنجا که این کارت گرافیک در سری محصولات حرفه ای ایسوس قرار می گیرد، شاهد استفاده از قطعات با کیفیت و با طول عمر بالا در آن هستیم. بررسی کامل این کارت گرافیک در اولین شماره سال آینده ماهنامه سخت افزار به چاپ خواهد رسید.
این صفحه فلزی در پشت کارت گرافیک قرار داشته و نقش محافظتی را نیز ایفا می نماید.
خروجی های تصویر شامل دو اتصال DVI، یک HDMI و یک DisplayPort می شود. این کارت گرافیک توانایی پشتیبانی از تصاویر 4K، سه بعدی و همچنین اتصال سه صفحه نمایش به طور همزمان را دارد.
هیت سینک مورد استفاده شامل سه لوله انتقال حرارت، یک لوله U شکل برای بخش Water Cool، یک هیت سینک پایه که به اجزای مختلف کارت گرافیک متصل است، یک هیت سینک ثانویه با پره های آلومینیومی برای دفع بهتر گرما و یک Vapor Chamber برای جذب بهتر گرما و انتقال آن می شود.
محل اتصال شلنگ ها طوری طراحی شده تا بتوان از سرپیچ های مختلف برای شلنگ های مختلف روی آن استفاده کرد.
بخش Vapor Chamber مستقیماً گرما را از پردازنده گرافیکی جذب می کند. این قطعه از مس ساخته شده است.
Asus GTX 780 Poseidon Platinum دارای دو فن است که به گفته ایسوس به صورت ضد گرد و غبار طراحی شده است (البته این ویژگی در محیط های پر گرد و غبار چندان موثر واقع نمی شود!).
پردازنده گرافیکی با معماری GK110 که حداکثر فرکانس کاری آن به 1006 مگاهرتز می رسد.
ایسوس از ماژول های حافظه Elpida استفاده کرده است. این ماژول ها در مقایسه با ماژول های Hynix یا سامسونگ از پتانسیل اورکلاک پایین تری برخوردار هستند. فرکانس حافظه در مقایسه با نمونه استاندارد تغییری نداشته است.
مدار رگولاتور 10 فاز و کنترلر Digi+ VRM. عبارت SAP روی چوک ها مخفف Super Alloy Power است که به ادعای ایسوس، این سری از چوک ها مقاومت بیشتری در برابر گرما دارند. این مجموعه دارای 30 درصد نویز کمتر و پنج برابر عمر بیشتر در مقایسه با یک مدار رگولاتور معمولی در کارت های گرافیک است.
توان مورد نیاز کارت گرافیک توسط یک اتصال شش پین و یک اتصال هشت پین تامین می شود. این دو اتصال باید توانند حداکثر توان 300 وات را به کارت گرافیک برسانند.
لطفا در بخش کالبدشکافی هم جدول مشخصات رو قرار بدید
ایول اونا کجاین و ما ایرانیا کجاییم
به نظرم من تفاوت چندانی بین رابط DX11.1 و DX11.2 وجود ندارد و بیشتر در یک سری دستورالعمل ها و ساختارهایی که به نظر در مواردی خاص کاربرد دارند با یکدیگر تفاوت دارند. متاسفانه مایکروسافت هم اطلاعات دقیقی در این مورد ارائه نمی کند. به نظر من در این دو نسخه خیر.
با تشکر از زحمات شما…
سری 700 پردازنده های Nvidia از Direct-X 11.1 پشتیبانی میکنند و بر خلاف دیدگاه های تبلیغاتی از رابط Direct-X 11.2 قدیمی تر هستند، و در عین حال در مقایسه رندر تصویر خروجی از کارتهای سری 700 و AMD R9 Series تفاوتی در افکت های ویدیویی مشاهده نمیکنیم و در تست ها فقط FPS مورد بحث است.در این میان سوال بحث برانگیز این است که تفاوت عملی میان Direct-X 11.1 و 11.2 چیست و آیا نسخه Direct-X پشتیبانی شده در کارت میتواند فاکتور مهمی در انتخاب کارت باشد یا خیر؟
حتما این کارو میکنیم 🙂
حتما روی چند تا بازی تستش کنید تا کاراییش مشخص شه
حتما روی چند تا بازی تستش کنید تا کاراییش مشخص شه
حتما روی چند تا بازی تستش کنید تا کاراییش مشخص شه
تصاویر کارتو که دیدم حدود 30 تا ضربان قلبم افزایش پیدا کرد!!
منتظر بررسی کامل این کارت گرافیک باشید.