در روزگاری نه چندان دور، والدین از اینکه بازیهای ویدئویی بر روی روان فرزندان آنها تاثیر منفی بگذارد هراس بسیاری داشتند. این چیزیست که اکثریت قریب به اتفاق گیمرهای قدیمی آن را تجربه کردهاند و سختگیریهای والدین را در زمانی که مشغول گیم میشدند به یاد دارند. اما آن دوران پشت سر گذاشته شده است و با اینکه امروزه بچهها بیش از گذشته درگیر تکنولوژی خصوصا بازیهای کامپیوتری هستند و والدین نیز این موضوع را تائید میکنند، اما آن اعتقادات و هراس گذشته پدران و مادران تا حد زیادی از بین رفته است.
بر اساس اطلاعاتی که از یک نظرسنجی صورت گرفته توسط دانشگاه میشیگان صورت گرفته، از 1000 والدین که دست کم صاحب یک فرزند در بازه سنی 13 تا 18 سال هستند سوالاتی پرسیده شده است. نتایج به دست آمده از این نظرسنجی بسیار جالب است. تعداد گیمرهای دختر امروزه بیش از هر زمان دیگری است اما همچنان پسرهای نوجوان بیش از دیگر گروهها وقت خود را مقابل صفحه نمایش صرف میکنند. نظرسنجی حاکی از این دارد که 41 درصد پسرها هر روز بازی ویدئویی انجام دادهاند در حالی که این آمار در دخترها 20 درصد است. بیش از نیمی از والدین شرکت داده شده در نظرسنجی گفته اند که فرزندان آنها که روزانه بازی ویدئویی انجام میدهند، حداقل سه ساعت از وقت خود در روز را صرف این کار میکنند، هر چند 78 درصد از دیگر والدین نیز احساس میکنند نوجوانان دیگر نیز زمان مشابهی را در روز برای بازی ویدئویی اختصاص میدهند.
دکتر گری فرید، متخصص اطفال و از کارمندان سازمان Mott Poll گفته است:
“اگرچه اکثر والدین معتقدند بازیهای ویدئویی میتوانند برای نوجوانان تاثیر مثبتی داشته باشد، عدهای از والدین نیز در مورد تاثیر منفی انجام طولانی مدت این بازیها گزارشاتی را منتشر کردهاند.”
از جمله تاثیرهای منفی انجام بیش از حد بازیهای ویدئویی که از سوی والدین عنوان شده باید مداخله در مسائل خانوادگی، تاثیرگذاری بر روی خواب، کوتاهی در انجام تکالیف مدرسه، عدم همبازی شدن با همسن و سالان خود و فعالیتهای فوق برنامه اشاره کرد. همچنین به عقیده 42 درصد از والدین، بازیهای ویدئویی تاثیر بدی روی اخلاق فرزندان آنها گذاشتهاند. در این میان 44 درصد از والدین سعی در محدود کردن فرزندان خود در انجام بازیهای کامپیوتری داشتهاند. آنها برای این کار به رده سنی بازیها توجه کردهاند تا مطمئن شوند بازی برای رنج سنی فرزند آنها مناسب باشد و فرزندان خود را به انجام بازی در دنیای واقعی با دوستانشان تشویق کردهاند و همچنین به بچهها اجازه انجام بازی ویدئویی در اتاق خواب خودشان ندادهاند. در حالی که اکثریت گزارشات مبنی بر این است که والدین علاقمندند فرزندانشان کمتر مشغول انجام بازیهای ویدئویی باشند، 70 درصد آنها معتقدند بازیهای کامپیوتری تاثیرات مثبتی بر روی نوجوانان آنها داشتهاند اما نگفتهاند که این تاثیرات مثبت در چه زمینه و قسمتی بوده است. هر چند طبق مطالعاتی که در گذشته انجام شده، بازیها یکامپیوتری میتوانند مهارتهای آموزشی بچهها را بهبود ببخشد و به برقراری رابطه با دیگر افراد کمک کند. دکتر فرید خاطر نشان کرده که دستهای از نوجوانان، مانند افرادی که از مشکلات توجه رنج میبرند، در مورد دریافت بازخوردهای مثبت از انجام بازیهای ویدئویی مستعدترند و این بازیها میتوانند در جنبههای مختلف زندگی این افراد تاثیرگذار باشد. وی در ادامه گفته است:
“والدین میتوانند نقش بسزایی را در مورد اینکه فرزندان چه بازیهایی را تا چه اندازه و زمانی انجام دهند ایفا کنند. در حالی که گیم میتواند تاثیرات مثبتی بر روی فرزندان داشته باشد، خانوادهها نباید از ارتباط با فرزندان و رابطه آنها با دنیای واقعی، دوستان و معلمان غافل شوند. این افراد همگی نقشی اساسی در آموزش و پرورش کودکان دارند و به هیچ عنوان نباید نقش آنها در زندگی کودکان و نوجوانان کمرنگ شود.”
دیدگاهتان را بنویسید