(متن اصلی خبر: 25 خرداد 1402) چند روز پیش حبیبالله سیاری، رئیس ستاد و معاون هماهنگ کننده ارتش و فرمانده سابق نیروی دریایی ارتش اعلام کرد که ایران در فناوری های روز پیشرفت کرده است. فناوریهای مانند محاسبات کوانتومی که بخشی از سلاحهای نسل آینده خواهند بود و میتوانند با تهدیدات پیشرو مقابله کنند.
این سخنرانی که در دانشگاه دریانوردی نیروی دریایی ارتش در نوشهر انجام شد، تنها به کارهایی که میتوان انجام داد و باید انجام شود معطوف نبود. بلکه در آن از دستاوردهایی که پیشتر به دست آمده بود نیز رونمایی شد. یکی از این محصولات سیستمی است که میتواند با استفاده از الگوریتم های کوانتومی با فریب ناوبری در تشخیص کشتیهای سطحی مقابله کند.
اما محصولی که در در همین راستا و تحت عنوان «اولین محصول الگوریتم پردازش کوانتومی» به نمایش گذاشته شد شبیه به یک پردازنده کوانتومی مدرن به نظر نمیآمد. با کمی دقت نیز میتوان برچسبی که تحت عنوان ZedBoard بر روی آن حک شده را نیز مشاهده کرد.
خیلی زود مشخص شد که این محصول در واقع توسط یک شرکت «آمریکایی» به نام Diligent تولید شده است و میتوان آن را در وبسایتهایی مانند فروشگاه آمازون با قیمت 600 دلار یا 700 یورو خریداری کرد. این احتمالا ارزانترین پردازنده کوانتومی است که میتوانید در بازار پیدا کنید.
آنگونه که از شواهد به نظر میآید بُرد توسعه یافته توسط Diligent دارای پردازنده پیشرفتهای نیست و از یک سیستم روی چیپ مبتنی بر ARM با هسته های دوگانه Cortex A9 بهره می برد. این دستگاه تنها دارای 256 مگابایت حافظه داخلی و 512 مگابایت رم DDR3 است و این مشخصات با یک پردازنده کوانتومی مدرن هیچ سنخیتی ندارد. در واقع پردازندههای کوانتومی از بیت استفاده نمیکنند و مانند کامپیوترهای مدرن واحد پردازشی آنها کیوبیت یا همان بیت کوانتومی است.
واکنش Videocardz و Tom’sHardware به خبر اولین پردازنده کوانتومی ایران
همانطور که پیشتر اشاره شد تنها کمی پس از رونمایی از اولین پردازنده کوانتومی در ایران، کاربران در شبکههای اجتماعی کشف کردند که پردازنده نمایش داده شده، مشابه آن محصولی بوده که در آمازون قابل خریداری است. اما این ماجرا تنها به داخل ایران محدود نشد و سایتهای تخصصی جهانی سختافزار مانند Videocardz نیز حالا نسبت به این موضوع واکنش نشان دادهاند و خبری در این راستا کار کردهاند. جالب است بدانید که در این خبر به اظهارات پیشین یکی دیگر از مسئولین در رابطه با پایتون نیز پرداخته شده؛ استادی که اعلام کرده بود نرمافزار مبتنی بر پایتون میتواند آینده را پیشبینی کند. اما به نظر میرسد که حداقل نتوانست در رابطه با پردازنده کوانتومی ساخت داخل، پیشبینی درستی داشته باشد.
وبسایت Tom’sHardware نیز در خبری به موضوع پردازنده کوانتومی مورد بحث پرداخته و محاسبات کوانتومی در کشور را زیر سوال برده است. بدون شک رونمایی از چنین محصولاتی، در روزهایی که اینترنت تا این اندازه فراگیر نشده بود با جنجالهای کمتری همراه میشد و حتی شاید هرگز خبر آن به خارج از کشور درز پیدا نمیکرد. اما این روزها حتی با وجود فیلترینگ گسترده شبکههای اجتماعی خارجی، باز هم تقریباً غیرممکن است که بتوان از زیر بار موارد اینچنینی قسر در رفت. نظر شما در این رابطه چیست؟
بروزرسانی 6 تیرماه 1402: بیانیه دانشگاه علوم دریایی نوشهر
پس از واکنشهایی که رونمایی از «اولین محصول الگوریتم پردازش کوانتومی» در رسانههای ایران و جهان از جمله وبسایت سختافزارمگ داشت، معاونت پژوهشی دانشگاه علوم دریایی نوشهر نسبت به این موضوع واکنش نشان داد. در بیانیهای که جهت شفافسازی توسط این دانشگاه منتشر شده، به اشتباهاتی که در همایش 11 خرداد منجر به بروز برداشتهای غیرصحیح از محصول رونمایی شده، اشاره شده است و این موارد تصحیح شده است. در ادامه این مطلب میتوانید متن بیانیه مذکور را مطالعه بفرمایید:
خاک تو سر ما با سطح دانش بالادستیهامون.
فکر کن موشک های هسته ای مونم مثل پردازه نده کوانتومیمون باشه به جای مواد هسته ای داخلشون تَرَقه فیزاا باشه😂😂
ممنون که اصلاحیه رو گذاشتید.
وقتی میتوانیم به قلهی علم و فناوری در انرژی هستهای و ارسال ماهواره و موجود زنده به فضا و نانو و زیست شناسی برسیم؛ با یاری خداوند و به برکت انقلاب اسلامی، دانشمندان ایرانی به قلهی علم و فناوری کوانتوم و فراتر از آن دست خواهند یافت.
همون مواردی رو که فرمودین بازهم مونتاژ و اکثر قطعات اصلی وارداتی هستند
با 590 دلار میتونی این اَبر پردازنده کوانتومی رو بخرین فقط کافیه Zedboard Zynq_7000 سرچ بزنین تو گوگل 😂😂
اینا ابرو برامون نذاشتن دیگه
الان که گندش در اومده میگین
الان که گندش در اومده میگین 2bbhvvvv
یاد کورنا یاب افتادم
حاجی پسورد من 1 تا 8 هست . خدایی با این ابر رایانه پسوردم رو هک نکنید بهش فشار میاد خخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخ