متا یا همان فیسبوک سابق به تازگی در گزارشی که ارائه کرده هشدار داده که ممکن است به دلیل مقررات جدیدی که توسط کمیسیون اروپا تصویب شده، خدمات فیسبوک و اینستاگرام را در قاره اروپا تعطیل کند. پاسخ اتحادیه اروپا اما به این تهدید فیسبوک در نوع خود جالب است.
قوانین جدید اتجادیه اروپا همه شرکتها را مجبور میکند تا دادههای کاربران را در سرورهای محلی واقع در اروپا پردازش کنند. این در حالیست که متا دادههای کاربران را از اروپا به سرویسهای خود در ایالات متحده ارسال میکند.
واکنش اتحادیه اروپا به تهدید فیسبوک
امروز دو مقام اتحادیه اروپا، روبرت هابک (وزیر اقتصاد آلمان) و برنور لو میر (وزیر دارایی فرانسه) نسبت به تهدید متا مبنی بر تعطیلی فیسبوک و اینستاگرام در اروپا واکنش نشان دادند. این دو وزیر به صراحت تأکید کردند که متا باید قوانین جدید اتحادیه اروپا را رعایت کند و گرانه پلتفرمهای شبکه اجتماعی این شرکت در سراسر اروپا ممنوع خواهد شد.
روبرت هابک (وزیر اقتصاد آلمان) گفته:
من به مدت 4 سال بدون فیسبوک زندگی کردهام و زندگی فوق العادهای بوده. اتحادیه اروپا آنقدر بازار بزرگ با قدرت اقتصادی بزرگی است که اگر ما متحد با هم عمل کنیم، هیچ چیزی مانند این ما را نخواهد ترساند.
هابک گفته است که زندگی فوق العادهای بدون فیسبوک داشته، این در حالیست که لومر اضافه کرده که مردم بدون فیسبوک زندگی بسیار خوبی خواهند داشت. او تأکید کرده که اتحادیه اروپا از تصمیم خود مبنی بر حمایا از حقوق مردم عقب نشینی نخواهد کرد.
برنور لو میر (وزیر دارایی فرانسه) گفته:
من میتوانم تأیید کنم که زندگی بدون فیسبوک بسیار خوب است و ما بدون فیسبوک زندگی خیلی خوبی خواهیم داشت. غولهای دیجیتال باید درک کنند که اتحادیه اروپا مقاومت میکند و حاکمیت خود را تثبت خواهد کرد.
با نظراتی که از اتحادیه اروپا در رابطه با قانون جدید دیدیم بسیار بعید است که این آنها از موضع خود کوتاه بیایند. اما باید دید که متا در این نقطه حساس کنونی نسبت به این اظهارات چه واکنشی نشان خواهد داد و آیا تهدیدی تو خالی انجام داده و یا با دستان خود کسب و کار سوددهاش در اروپا را تعطیل خواهد کرد.
اروپایی ها میترسن قضیه کمبریج آنالیتیک این بار تو کشور اونا اجرا بشه و یک ترامپ مانندی بیاد روی کار
اروپایی ها کارشون رو خوب یاد دارن و از داده های مردمشون محافظت می کنند.
اونا خوب میدونن که آمریکا یا هر کشور دیگه ، برای رضای خدا اطلاعاتشون رو نمی برن.
اونا واقعا دارن از داده های مردمشون صیانت میکنن.
در دیپلماسی ، چیزی بنام دلسوزی برای کشور دوست وجود نداره. هر چی که هست ، فقط منفعته. اگه کشور مقابل تونست منفعتت رو تامین کنه ، پس باهاش همراه باش ، اما جایی که بدردت نمیخوره ، زود پاشو خالی کن. و الا تو رو هم میشه پایین.
تو قضیه ی زیر دریایی ها ، آمریکا ظاهراً به فرانسه خیانت کرد ، ولی واقعیت اینه که همه چیز پول هست.
البته فرانسه بدجوری حرصش درآمده بود.
احتمالا بخاطر همینم هست که اجازه نمیدن اطلاعاتشون به آمریکا بره.
یه مثلی هست میگه :
گرگ باش وگرنه تو رو می درن.
گرگ با یک چشم باز می خوابه.
تیتر عالی بود خوندم کل مطلب دستم اومد.
“من به مدت 4 سال بدون فیسبوک زندگی کردهام و زندگی فوق العادهای بوده. — من میتوانم تأیید کنم که زندگی بدون فیسبوک بسیار خوب است و ما بدون فیسبوک زندگی خیلی خوبی خواهیم داشت. ”
یه پرروییه خاصی تو سیاستمدارا هست که فکر میکنن چون رای گرفتن، هر نظری بدن، نظر کل ملتشون هست. شعور این رو ندارن که رای رو فقط و فقط برای انجام چندتا پروژه گرفتن و ماها هیچ ارزشی برای نظرات شخصیشون قائل نیستیم. بیا کارت رو بکن پولتو بگیر و 4سالت که تموم شد میری.
طرح صیانت اروپایی :))
داستان سر اطلاعات کاربران نیست. داستان سر مواهب اقتصادی و جذب تبلیغات در شبکه های اجتماعیه. اگر اتهادیه اروپا بتونه از زیر یوغ فیس بوک بیرون بیاد میتونه پول تبلیغاتی که شرکت های اروپایی به آمریکا میدن برای تبلیغ در فیس بوک نصیب شرکت های اروپایی کنه. نفع مالی در این میان مطرحه.
لعنتی این پول ، همه رو اگه نگم، خیلیا رو به زانو درمیاره.
پول پول پول. همه دعواها سر پول لعنتیه.
اگه فیسبوک بی خیال جمع آوری اطلاعات از اروپا به آمریکا بشه ، براش فرش قرمز هم پهن میکنن.
کی به اطلاعات شخصی افراد اهمیت میده؟ والا…
هر کسی جای فیسبوک باشه حتما اطلاعات شخصی افراد رو می فروخت به این و اون.
مگه احمقه که بیاد پیام رسان مجانی برای مردم دنیا بسازه؟
حتی این رمزگذاری که ازش نام میبرن، برای دیگران هست ، نه برای خودشون.
مردم چقدر سادن.
پوووووووووول.
اتحادیه اروپا ب شرکت های کوچیک و زیرپله ای هم تو این موضوع رحم نمیکنه. اونا هم مواهب اقتصادی دارن؟ همین لینکی ک ابتدای مقاله گذاشته شده رو بخونید، حتی گوگل فونت!! رو هم خفت کردن.
خیر. این موارد حاشیه ست. موضوع اصلی، “کنترل” هست. هدف استقرار کنترل هست.
ادبیات رو نگاه کنید، انگار مستر جهیزیه رفته پشت اون تریبون داره صحبت میکنه یا همون گزارشی ک طرف میگفت از وقتی تلگرام فیلتر شده خیلی رابطه مون با خانواده بهتر شده. ایران ب خاطر مواهب مالی تلگرام رو بست؟ مساله اصلی دولت ها همیشه کنترل بوده. فقط اینجا حمایت اکثریت مردم رو دولت ایران نداشت، اما اروپا حمایت اکثریت مردم رو داره و وزیرش هیچ ترسی نداره ک همچنین جملات مسخره ای رو ب زبون بیاره. اصلا مردمش رای میدن آدمایی بیان بالا ک سطح بهتری از کنترل رو پیاده کنن. اونا مشکلی با کنترل شدن ندارن، چون دولت براشون حکم پدر رو داره. پدر هر چ مسلط تر، بهتر.
تصویب قوانین در اتحادیه اروپا بسیار دشوار هست.
اتحادیه اروپا اتحادیه ای هست که اگه بخواد قوانینی وضع کنه که با ارزشهای اصولی کشورهای عضو متضاد باشه، حتی اگه با لابیگریها به تصویب برسه همیشه این خطر رو داره که اعضا ازش بیرون بیان. اتفاقی که برای بریتانیا افتاد و قوانین اتحادیه اروپا به مذاق حالا بخشی از مردمش خوش نیومدم و رای به بیرون اومدن ازش دادن. این از این.
شرکت بدنامی به اسم فیسبوک یا متا که اسناد متعددی ازش در اومد که داره اطلاعات کاربرهاش رو میفروشه حالا اومده تهدید میکنه که از اتحادیه اروپا داره خارج میشه. برخی مقامات اتحادیه هم میگن حالا تو که تهدید میکنی، سابقت سیاهه. اتفاقا کارهایی که فیسبوک و امثال اون کرده مقامات اتحادیه رو به این نتیجه رسونده که پردازش اطلاعات شرکتهای فرااتحادیه داخل باشه تا از سواستفاده این شرکتها از این داده ها جلوگیری بشه.
اصلا مقایسه نکنید با بحث تلگرام داخل ایران. اتفاقا داخل ایران به اصطلاح انگلیسی in a different league هست. تو ایران ما دو تا مقوله داریم به نام منافع ملت ایران و منافع نظام. این دوتا منافع دیگه تقریبا برای همه روشن هست که دو مسیر متفاوت رو داره طی میکنه. اما تو کشورهای اروپایی اولا چیزی به نام نظام و حکومت نداریم و اینها دولت ملت هستند و دوما پلتفرمهای بسیار زیادی برای ابراز نظر و فعالیت شهروندان وجود داره و حتی اگه فیسبوک نباشه خللی در این وارد نمیکنه.
چقدر ساده نگاه میکنی.
هیچ حکومتی دلش بحال مردمش نمی سوزه.
همه دنبال قدرت هستن.
منتها یکی مثله چین ، تابلو کنترل میکنه.
یکی هم مثل انگلستان و فرانسه ، مخفیانه این کارو میکنه.
طعم قدرت و ثروت ، همه رو کور می کنه.
مگر اینکه فرشته باشی.
هر کی باشه همین کارو میکنه.
این یه چیزه طبیعیه.
چون تو راس قدرت نبودی ، نمیتونی درکش کنی.
هیچکی دوست نداره قدرت و ثروت رو از دست بده.
طعمش همه رو از انسانیت بیرون می کنه.
شما اطلاعاتت از ساختار سیاسی کشورهای دموکراتیک ضعیف هست فکر میکنی ساده نگاه میکنم.
مساله دقیقا اینجاس که راس قدرت یا مهمترین نهادهای سیاسی کشورهای دموکراتیک در دست یه شخص یا طبقه محدودی با یه طرز تفکر خاص نیست.
چینی که مثال میزنید، مثلا رییس جمهورش یعنی آقای شی، الان 10 ساله در راس قدرته. حزب حاکم کمونیست چین تنها حزب سیاسی و تصمیم گیر این کشور هست و اجازه نمیده هیچ جریان فکری دیگه پاشو تو قدرت بزاره.
همینجور روسیه که پوتین عملا قدرت مادام العمر رو داره.
هنر دموکراسی اینکه اجازه رسوب قدرت سیاسی رو نمیده. نه انگلیس نه فرانسه هیچکدوم راس قدرت ثابت ندارند. تنوع احزاب وجود داره. شما الان خبر داری رییس جمهور سابق فرانسه یعنی نیکلاس سرکوزی داره چیکار میکنه؟ اما الان پوتین تقریبا 15 ساله در راس قدرت روسیه هست. تو این مدت تو انگلیس بیش از 10 بار نخست وزیر و کل کابینه انگلیس عوض شده.
همینم باشه کار درستی ه
وقتی از بستر اروپا و اطلاعات اروپا استفاده میشه باید پول و مالیاتش هم گیر اروپا بیاد
شروع کننده ش اروپا هست ولی میتونه یه جرقه برا کل دنیا باشه و اینطوری ثروت گیر کشورهای ضعیفتر هم میاد
هم نفع مالی و مهمتر از اون حفظ (صیانت)اطلاعات کاربران در خود قاره
الان دیتا مهمترین چیزه
کوچکترین ارتباط و شباهتی با طرح صیانت از نوع مدل ایرانی نداره.
شما کاملا اشتباه می کنید اروپا همین الان بوسیله قوانین مختلف مثل قوانین مالیاتی درآمدهای خوبی از شرکت های بزرگ تکنولوژی دارد و اگر موضوع درآمدهای تبلیغاتی بود با وضع قوانین قابل دسترس است و ارتباطی به انتقال اطلاعات ندارد، داستان کاملا به امنیت اطلاعات مربوط است و حجم گسترده جاسوسی شرکت تکنولوژی به نفع آمریکا
خیلی جواب باحالی بود، دمشون گرم ، چرا باید اطلاعات اروپایی ها بره آمریکا؟
میتونن قشنگ تو سرور محلی بمونه و همونجا تبلیغات محلی براشون بره مگر اینکه پای موضوع دیگه ای جز تبلیغات محلی وسط باشه
اروپا که مثه ایران محدودیت هم ندارن ، پس درد زاکربرگ چیه دقیقا؟؟؟
جملات چقد آشناست. فک کنم زمان فیلترینگ تلگرام شنیدمشون.