وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در توضیح نامه دفتر ریاست جمهوری مبنی بر طرح عادیسازی اینترنت در کارگروه اقتصاد دیجیتال گفت این نامه در حال بررسی است.
«عیسی زارع پور»، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در گفتگویی با یکی از خبرگزاریهای داخلی پیرامون درخواست نماینده مجلس برای بازگرداندن شرایط عادی اینترنت و اجرایی کردن طرح اینترنت آزاد صحبت کرد. او ابتدا اعلام کرد چنین نامهای به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ارسال نشده است.
«زارع پور» پس از رویت متن نامه مذکور دوباره اعلام کرد با چنین نامهای روبرو نشده؛ اما سپس سخن خود را تصریح کرد و گفت این نامه جناب آقای توانگر است که در تاریخ 1401/10/16 نوشته شده است. وزیر ارتباطات تاکید کرد این نامه پیش از اینکه به دست وزارتخانه برسد، در رسانهها منتشر شده بود و در حال حاضر محتوای نامه مزبور در حال بررسی است. او تایید کرد نامه آقای توانگر از دفتر رئیس جمهور منتشر نشده است.
جریان نامه نماینده مجلس مبنی بر خواستار عادی شدن اینترنت به وزارت ارتباطات چیست؟
«عیسی زارع پور» پیرامون نامه خواستار عادی شدن اینترنت توسط نماینده استان تهران در مجلس گفت:
این نامه عادی از سوی آقای توانگر است. او عادت دارد رونوشت تمام مکاتبات را رسانهای میکند. ما بهزودی پاسخ این نامه را خواهیم داد. محتوای این نامه در حال بررسی است. البته ما جواب این نامه را طی چند جلسه به ایشان ابلاغ کردهایم. ما قصد داریم جواب مکتوب این نامه را به ایشان ارسال نماییم.
در همین حال، مجتبی توانگر، نماینده استان تهران در مجلس شورای اسلامی، تصویر نامه دفتر رئیس جمهور به وزیر ارتباطات، در راستای رسیدگی به طرح عادیسازی اینترنت و دسترسی مردم به اینترنت آزاد را در توییتر خود منتشر کرد و زیر تصویر نوشت:
پیرو نامهام، با قدردانی از حُسن نظر آقای رئیسجمهور که موضوع بازگرداندن اینترنت به شرایط عادی به دستور کار “کارگروه اقتصاددیجیتال دولت” تبدیل شد. مردم و کسب و کارها منتظر تصمیمات عاجل این کارگروه جهت رفع مشکل اختلالات اینترنتی و فراهم کردن دسترسی عمومی به اینترنت آزاد هستند.
حالا مثلا قراره این وزیر مسلمان و دیندار و راستگو که به گفته خودشون هیچ کاره ای نیستن و نقشی در قطع و فیلتر ندارن با یه نامه یهو همه کاره بشه و وضع اوکی بشه…. عجب
بازیهای زرگری؟
وقتی راس میگه فضای مجازی وله و تمام ارکان به تپ و تاپ میفتند که سفتش کنند، حالا یه نماینده مجلس مثلا میخواد بگه پیگیر هست. چهارتا کاغذ بازی میکنند بینشون و همین. تفاوت در نظام ایدولوژیک اینکه اصلا مهم نیست مردم و منافع ملی چی میگن، مهم اینکه تمامی جریانات در راستای نیل به مسیر ایدولوژیک حرکت کنند. بارها من گفتم هزینه نظامی گری و هسته ای که ایران میپردازه و کشور رو به این وضعیت فلاکت رسونده اصلا اهمیتی نداره و تازه همون راس ها میگن که اتفاقا بسیار پیشرفت کردیم. اقتصادی که با جان و روان و زندگی تک تک ایرانیها سروکار داره در نظر این ایدولوژیستهای شکم سیر اصلا اهمیتی نداره چون مردم اهمیت ندارند. حالا اینترنت که یکی از مهمترین ابزارهای آگاهی سازی مردم هست رو اجازه بدن همینجوری ول باشه! حالا یا این نماینده فکر میکنه تو سوییس نماینده هست، یا صرفا میخواد بگه که به نوبه و حد توان خودش کاری کرده یا واقعا این هم یه بازی زرگری دیگه هست که بگن نه بابا، ساختار دموگراتیک ایران مثل سوییس هست و چون اونایی که خواهان باز شدن اینترنت هستند در اقلیت هستند و نمایندگان واقعی ملت هم همینها هستند بنابراین در واقع این خواست ملت هست که اینترنت اینجوری محدود بشه.
شرایط ایران با این دست فرمون با ساکت موندن ملت بسیار بدتر از این خواهد شد. تازه با حرکت به سمت هسته ای شدن هم تحریم های شدید جهانی و احتمالا مداخله نظامی هم میتونه اتفاق بیفته جایی که واقعا یه دنیا علیه ایران با هم متحد میشن و حتی این روسیه هم پشت خواهد کرد. اون موقع هست که اینترنت آخرین دغدغه مردم خواهد بود.
آفرین به شما استراتژیستها که چطور سرنوشت یه کشور و ملت رو بازیچه های افکار خودتون کردید.
کاری به هیچی ندارم
ولی ایدئولوژیک اصلی خود مردم هست نه مسئولین
چون دقیقا مردم پای اون هدف هستن نه مسئولین
که فقط سنگ اندازی میکنن و مارو درگیر ابتداییات کردن با مدیریت مفتضحانشون
شما چه متر و معیاری برای این داری که اکثریت مردم ایران پای این هدف هستند؟
اینها یک جهان موازی دارن ک در اون، 22 بهمن 401 هیچکس خونه نمونده و تعداد 85 میلیون نفر اومدن تو خیابون، حتی نوزادهای یک روزه و تعدادی از مردم در خیابان زایمان کردن ک این مراسم رو از دست ندن.
در این دنیای موازی خیلیها عاشق … هستن، تقریبا نیمی از مردم دنیا یعنی 3.5 میلیارد آدم. شاید بپرسید پس 3.5 میلیارد باقیمونده چی؟ باقی رو هم امپریالیسم و نئولیبرالیسم کثیف با تبلیغات رسانه ای هیبریدی نذاشته.
ایولا خودشه
شما چه معیاری دارین؟
شماچه معیاری دارین که مردم میخوان اخرش به پوچ گرایی و نسبی گرایی و ایکس گرایی های مختلف جاهلیت مدرن برسن
البته من که ادعایی مطرح نکردم اما میشه از نشانه ها جستجو کرد.
حرف ما هم همینه که اجازه داده بشه که مردم نظر خودشونو بیان کنند. نه اینکه یه عده بیان از طرف ملت نظر بدن. این اصلا اخلاقی نیست.
پوچ گرایی مدرن چیزی هست که شما میگی پوچه. اشکال نداره شما فکر کن پوچه، جور دیگه ای زندگی کن. برای یه ملت تصمیم نگیر. اجازه بده ملت از نظر شما پوچ زندگی کنند.
همه جاهل هستند به جز شما. شما فقط این دنیا رو فهمیدی، اره؟
چند روز پیش با یکی از دوستانی که ارشد رو تو ایران باهم بودیم صحبت میکردم. اتفاقا بچه نسبتا مذهبی هم هست. ایشون دکترا رو تو ایران موند، بنده هم اومدم تو جاهلیت مدرن. حالا بعد از چند سال از پایان دکترا، بنده بدون هیچ پارتی تونستم زندگی مناسبی از صفر اینجا برای خودم بسازم، ایشون برگشته به دامان خانواده با بالای ۳۵ سال سن و داره از زندگی میناله.
تمام ایرانیهایی که مثل من اومدن تو این جاهلیت تونستند زندگی خوبی داشته باشند. اما هم دوره ای های ارشد من الان در بهترین حالت یه استادیار دانشگاه دولتی یا ازاد هستند که حدود ۱۵ تومن حقوق میگیرند یعنی ۲۷۰ دلار. ایشون باید هیچ چی خرج نکنه و با درامد حدود ۵ ماهش یه گوشی ۱۲۰۰ دلاری بخره.
من اینجا با کسر تمام مخارج زندگی ماهانم، از قبیل اقساط خونه و ماشین، خوراک تفریحات و غیره، همون گوشی ۱۲۰۰ دلاری رو میتونم بخرم و یه چیزی هم تهش بمونه. تازه ۳۰ ۴۰ درصد درامدم هم میره برای مالیات.
همین جاهلیت مدرن شما باعث همچین شرایط زندگی شده. این به نظر شما پوچه، باشه. اما ایا مردم هن چنین نظری دارند؟ پس اجازه بدین مردم حرفشونو بزنن.
درمورد نشانه ها تا استقرا تام حاصل نشه فایده نداره و الا با ۴تا جمله و جامعه اماری فیلتر شده که فایده نداره
مثلا طرف میره ۴گوشه شهر قم سوال میکنه میگه عجب
بعد میاد ۴جا دیگه فلان که میگه عههه
رسانه هام که دقیقا کارشون همینه چه موافق چه مخالف چه داخلی وه خارجی
دیگه معنای رسانه رو همه میدونیم
خوب این از این
حالا عرض مهمتر ! دقیقا دردما هم همینه مام میخوایم از این ابتداییات بگذریم و به اصل برسیم! من کجام پس من همین چند روز از بین رفتم میخواستم بع مدتی یه گوشی میان رده جدید بخرم گوشی های ۸ ۹ ۱۰ ای تو این دو سه هفته شده ۱۶ ۱۷ ۱۸ت
تو اولیاتمون موندیم خرید گوشی و ماسین و خونه !! اینا که سر جای خود! خوابشم دیگه نمیشه دید
۱۰تا اقتصاد دانی که خود شما قبول داری باشون صحبت کنیم چی میگن میگن مشکل اسلامه؟! یا میگن مشکل مدیریت /تحریم اختلاس/ بانک ها / تمام ریشه های اقتصادی / و هزاران چیز دیگست که ۳۵ساله خون ملت رو تو شیشه کردن
و راه حل رو ازشون بخواین
اگه اینا برن کنار بزارن مملکت نفس بگیره این اقتصاد حل بشه
و چون ایران فرهنگ مختص خودشو داره و این بدبختیای جاهلیت مدرن غرب رو نداره چونان پیشرفتی خواهیم کرد که همگی در حقایقی که میدونیم ثابت قدم بشیم و تردیدی بمون راه پیدا نکنه
ما اصلا با اسلام کاری نداریم و نیازی هم نیست یه چیزی که با معنویات اشخاص سروکار داره وارد اقتصاد کنیم که مفهومی مدرنه.
اما چیزی که ما داریم ایدولوژی مبتنی بر تعبیر خاصی از اسلام هست که برای خودش ماموریت الهی در نظر داره. این ماموریت هم اداره کشور بر اساس موازین “اسلام”، مبارزه با “استکبار”، دفاع از “مظلوم” و گسترش این نظریه در سرتاسر جهان که همون صدور اتقلاب هست. چنین مفاهیمی در قانون اساسی هم تبلور یافته به طوریکه تمام مناسبات و نهادهای کشور از دولت و رسانه بگیر تا نهادهای نظامی رو به عنوان وسیله در راه این هدف قرار گرفته. من قوانین اساسی چندی از کشورهای دیگه رو تا حدی خوندم. واقعا قانون اساسی ما بی نظیره برای آوردن چنین اهداف ایدولوژیکی تهاجمی.
نتیجه چنین اداره کشوری میشه توسعه برنامه موشکی، هسته ای و گسترش نفوذ نظامی و مستشاری در منطقه و در مرحله بعد فرا منطقه. تعبیر دیگه این میشه امپریالیسم اسلامی. اینم چیزی هست که من نمیگم و مسولین رده بالا دارند به کرات از این خط مشی صحبت میکنند
اما چنین سیاستی باعث ایجاد تضاد منافع با بقیه کشورهای در حوزه این نفوذ و قدرتهای جهانی به عنوان ذینفعان میشه. اونا زورشون بیشتره، میان تحریم برقرار میکنند و اقتصاد ایران رو فلج میکنند. ما هم که عددی تو دنیا نیستیم، فشار رو میاریم رو مردم و کماکان به همون سیاستهای تنش زا ادامه میدیم و چون یه نفر گفته نگاه باید به شرق باشه، تو جنگ اوکراین هم که یه دنیا حتی چینش هم اکراه داره حمایت مستقیم کنه داریم به تجاوزگر کمک نظامی میکنیم و تازه فشار رو بیشتر هم میکنیم. این وسط هم مافیاهای اقتصادی داخلی با تایید و دمیدن بر همین سیاستهای کلی و همراستا نشون دادن خودشون، میلیاردها دلار رانت و ثروت به جیب میزنند که نمونش رو در مساله واکسن دیدیم.
هم فشار تحریم هم فساد داخلی دست به دست هم میده تا مردم رو به خاک سیاه بکشونه.
کلید حلش هم نه در آوردن اقتصاددان های برجسته بلکه در تغییر روشهای سیاسی هست چون اساسا مساله اقتصادی کشور مساله سیاسی هست.
حالا برمیگردم به سوال اول، آیا مردم ایران میخوان که ما پرچم اسلام رو بعد از فتح دنیا به دست امام زمان بدیم و به خاطرش متحمل چنین شرایط زندگی بشیم یا میگن به اونا ربطی نداره و اونا به دنبال زندگی معمول خودشون هستند؟ آیا شما فکر نمیکنین که مردم ایران از این افکار مکتبی و سلحشوری عبور کردند و پاشونو گذاشتن رو زمین و دنبال همین زندگی به قول شما “جاهلیت مدرن غربی” هستند؟ شما اگه واقعا اعتقاد دارید مردم ایران مردمی مکتبی هستند باشه اجازه اظهار نظر بهشون بدین، منم همینجا میام با شما هم عقیده میشم که این انتخاب مردمه. بار دیگه میگم این اخلاقی نیست که مردم رو رعیت بشمارند و خودشون تصمیم بگیرند و اونو انتخاب مردم جلوه بدن. تو همین جاهلیت مدرن حتی به حیوانات خانگی هم که زبان بسته هستند هم اجازه انتخاب داده میشه!
وایسا وایسا فرزاد جان الان مشکلمون دقیقا تو همین مشترک لفظی هاست که مصادره به مطلوب میکنین که دین معنویاته
اصلا شماهم معنویات رو به معنای خاص جزیی میدونین و فلان اینا
یه عرض میکنم مشکلمون دقیقا مشخص بشه
اقتصاد مفهومی مدرنه ؟! اگه بفرمایین گستردگیش و توسعش بله درست
خوب اسلام معنویاته!!! البته به این تعریف که معنویات و یه چیزای وهمیه اصلا معنویات نیست 🙂
دقیقا غیر معنویه چون همش حقیقته و عین واقعیته و در خارج وجود داره اما وجود جسمی نیست صرفا! .
حالا این کنار
اسلام شخصیه؟ پیامبر هرکاری میکرد با اجتماع میکرد اصلا دین بدون اجتماع که محقق نمیشه!!!!!!!
پیامبر دستور هجرت داد درحالی که هرکی میتونست تو خونش نماز بخونه روزه بگیره خمس و زکات بده و تمام فروعات رو انجام بده و هیچ اتفاقی نیفته
پس چی میشد که قریش بشون فشار میومد و نتونستن تحمل کنن؟!
این اسلامی که شما میفرمایین و میدونین اسلام نیست
حتی اینی هم که اجرا میشه اسلام مطلوب نیست
ولی هرچی هم باشه کشور های حوزه خلیج فارس اسلام محسوب نمیشن
به هرحال فرزاد جان همین نقطه رو یادتون باشه که بعدا یه کانتی چیزی دادیم حول بحث رو این نقطه اساسی مهم باشه و کانتای الکی ندیم
دیگه باید من فاصله اندیشه اسلام رو با چیزی که مسئولین دارن اجزا میکنن فهمونده باشم
برای اداره اقتصاد نیازی به اسلام نیست. اقتصاد در این شکل مفهومی مدرنه. بله در 3000 سال پیش هم شیمی وجود داشت اما علم شیمی الان اصلا قابل مقایسه با 3000 سال پیش نیست. همچنان که مفاهیم علوم طبیعی پیچیده شدن، مفاهیم زندگی، اجتماع، روابط اجتماعی، ساختارهای اجتماعی و بین المللی، بافت جمعیتی، نیازهای مردم و و و بسیار پیجیده تر از هزاران سال پیش هست. اصلا ما نیازی نداریم به تاریخ رجوع کنیم تا امروز یک کشور رو اداره کنیم.
هیچ کشوری نمیتونه نیازهای روزش رو بر اساس موازین هزاران سال پیش تامین کنه چه این موازین در دین باشند چه مکاتب اجتماعی دیگه.
خب این نظام هم تلاش کرده چیزی که شما میگی رو پیاده کنه. قبل از این هم کلیسا در اروپا میخواست با دین، دنیای مردم رو اداره کنه. 44 سال زمان گذشته، کشوری ثروتمند به اینجا رسیده که علاوه بر از بین رفتن اقتصاد، فرهنگ و اجتماع هم تو سراشیبی سقوط قرار گرفته. انوقت شما دنبال اینی که این اونی نیست که شما شناختی و داره غلط اداره میشه. چقدر دیگه زمان میخوای که درست بشه؟
برای درست شدنش به معنای مطلوب اسلام که ۲۰۰ ۳۰۰سال راه داریم همونطور که اولین جرقه های مدرنیته زد چیز خاصی عوض نشد تا بعد ها که آدام اسمیت بیاد و بعد ها انقلاب صنعتی بشه بینش چند سال فاصله بود؟
کی گفت الان میخوان اقتصاد رو به ده هزار سال پیش مدیریت کنن؟ مگه ما گفتیم بر اساس چیز جدیدی مدیریت کنن
۴۰ساله داد میزنیم هموم اقتصاد سرمایه داری غرب رو اجرا کنیند
تو همون مشکل داریم و الا مطلوب که اصلا این ویز میزا نیس اینا قرص مسکنه که تو این قرص مسکن گیر کردیم با این مسئولین بسیار خوب 🙂
سید من دقت کردم توی بیشتر کامنت ها کاری ب هیچی نداری.
چون کار داشته باشم که مجبوریم از اول اول بدیهیات باهم بحث کنیم بریم جلو
اولِ اول یعنی مبانی برنامه نویسی جنگ های سایبری شناختی هیبریدی؟
ایول توحیدجان این همه عقل و هوش واقعا بی نظیره
گفتم که اینها پاشون را توی یک کفش میکنند و کوتاه نمیان آقا با هزار ضرب و زور بالاخره تونستند فیلترینگ را با یک بهانه بیشتر بکنند حالا بیان همه را تحویل بدهند هزار سال در آبان 98 یک ماه طول کشید راضی شدند اینترنت را دوباره وصل بکنند …