هر چقدر تکنولوژی های ساخت بشر پیشرفته تر و پیچیده تر می شوند، تلاش انسان برای گسترش قلمرو خود نیز بیشتر می شود. یکی از این موارد، جست و جو برای یافتن مکان دیگری برای زندگی است. تا به حال سیارات متعددی کشف شده اند که شباهت هایی به زمین داشته اند و البته فاصله آنها با ما زیاد است. اما در همین منظومه شمسی هم مواردی هستند که توانسته اند توجه دانشمندان را به خود جلب کنند. از جمله می توان به قمر انسلادوس، یکی از قمرهای سیاره زحل، اشاره کرد. برای مدتی است که دانشمندان گمان می کردند روی این قمر آب وجود دارد، اما حالا ناسا این نظریه را تائید کرده است.
به گفته ناسا، در زیر سطح انسلادوس اقیانوسی به وسعت کل سطح آن وجود دارد. این اخبار در ادامه اطلاعاتی است که چند ماه پیش منتشر شده بود و در آنها به این نکته اشاره شد که شواهد مجراهای هیدروگرمایی روی سطح این قمر به دست آمده و گمان می رود همین موارد آغازگر حیات بر روی زمین بوده باشند. ناسا این تائیدیه را با استفاده از اطلاعات به دست آمده توسط فضاپیمای کاسینی به دست آورده است. کاسینی در سال 1997 به فضا پرتاب شد، در سال 2004 به زحل رسید و ده سال گذشته را به مطالعه این سیاره و قمرهای آن پرداخته است. انسلادوس یکی از ده ها دنیایی در منظومه شمسی است که ستون هایی از مایعات از سطوح آنها فوران می کند و تنها مدت کوتاهی پس از رسیدن کاسینی بود که ناسا اعلام کرد مایعات فوران یافته از سطح آن، آب هستند. ابتدا تصور می شود اقیانوس زیر سطحی تنها مربوط به بخشی از انسلادوس باشد، اما حالا تائید شده در زیر سطح یخی، اقیانوسی از آب به وسطح تمام انسلادوس وجود دارد. تیم دانشمندان ناسا در طول چندین سال به دقت حرکت انسلادوس را ارزیابی کرده و در نهایت دریافتند که جاذبه زحل باعث تغییراتی در مدار حرکت قمرش می شود. همچنین آنها توانستند از اطلاعات موجود برای ساخت مدلی از ساختار درونی انسلادوس استفاده کنند و با انجام محاسباتی نتیجه گیری کنند که بین هسته و سطح مایعاتی وجود دارند.
البته انسلادوس تنها قمری نیست که آب های زیر سطحی در آن یافت شده است. برای مثال اروپا، یکی از قمرهای سیاره مشتری، نیز دارای یک اقیانوس زیر سطحی می باشد و به همین علت ناسا قصد دارد عملیات عملی بزرگ بعدی خود را درباره این قمر انجام دهد. همچنین در بهار امسال ناسا تائید کرد که گانمید، یکی دیگر از قمرهای مشتری، نیز دارای یک دریاچه زیر سطحی می باشد. به نظر می رسد در هر طرفی می توان نشانه هایی از آب پیدا کرد. شاید در آینده ای نه چندان دور در یکی از همین موارد نشانه هایی از زندگی میکروبی نیز پیدا شد و آن وقت است که ماجرا بسیار جالب تر خواهد شد.
بله. البته Europa نوشته میشه
اسم قمر مشتری اروپاست؟همون Europe تو انگلیسی؟؟؟