به جز چند مورد خاص، اپل و سامسونگ سالهاست که هر فصل دو جایگاه برتر را از لحاظ سهم بازار جهانی گوشیهای هوشمند به خود اختصاص میدهند. همچنین، گزارش جدیدی نشان میدهد که این دو برند در زمینه کسب درآمد نیز بر بازار گوشیهای هوشمند حکمرانی میکنند.
موسسه تحقیقاتی کانترپوینت به تازگی گزارش سهم بازار گوشیهای هوشمند سه ماهه اول 2023 را منتشر کرد. براساس این گزارش, سامسونگ با 22 درصد از سهام بازار جهانی در جایگاه نخست قرار دارد. این در حالی است که اپل در رقابتی نزدیک با برند کرهای و با حدود 21 درصد از سهام بازار رتبه دوم را به خود اختصاص داده است. شیائومی نیز با سهام 11 درصدی در رتبه سوم قرار دارد.
نام برندهای اوپو و ویوو نیز در جایگاه چهارم و پنجم به چشم میخورد و به ترتیب 10 درصد و 7 درصد از سهم بازار را در اختیار دارند. با این حال، وقتی صحبت از درآمد شرکتهای گوشیساز به میان میآید، اوضاع جالب نیز میشود.
کنترپوینت مدعی است که اپل و سامسونگ با هم 96 درصد از سود عملیاتی جهانی بازار گوشیهای هوشمند را به خود اختصاص دادهاند. جالبتر این است که اپل سهمی بیش از 80 درصد از این مقدار را در اختیار دارد.
این مؤسسه تحقیقاتی خاطرنشان کرد که میانگین قیمت فروش سامسونگ (ASP) برای سه ماهه 340 دلار بوده که نشان دهنده افزایش سالانه 17 درصدی است. این شرکت هیچ اطلاعاتی در مورد میانگین قیمت فروش آیفون اعلام نکرده است، اما هیچ یک از آیفونهای جدید اپل قیمت کمتر از 800 دلار ندارند.
در هر صورت، شرایط اپل و سامسونگ با برندهایی مانند شیائومی که در سالهای تلاش کردهاند میانگین قیمت فروش دستگاههایشان برای سود بیشتر افزایش دهند، متقاوت است.
به عنوان مثال، اخیراً گوشی پرچمدار شیائومی 13 پرو با قیمت 1300 یورو (1435 دلار) روانه بازار شد. این در حالی است که انتظار میرود قیمت شیائومی 13 اولترا در ماههای آینده و در سطح جهانی از این رقم هم بالاتر برود. علاوه بر این، حتی سری ردمی نوت 12 میانرده این شرکت هم اکنون دستگاهی دارد که قیمت آن از 500 یورو (552 دلار) شروع میشود. در هر صورت، شیائومی به افزایش اندکی در میانگین قیمت فروش در سهماهه اخیر دست یافته است.
لازم به ذکر است که شیائومی تنها تولیدکنندهای نیست که قیمتهای خود را افزایش میدهد یا مدلهای پریمیوم بیشتری را عرضه میکند. شرکتهایی مانند اوپو و ویوو نیز با برخی از دستگاههای خود این مسیر را طی میکنند. بدین ترتیب، باید انتظار دیدن برچسبهای قیمت بالاتر و مدلهای پریمیوم بیشتر را در آینده داشته باشیم. زیرا در حال حاضر برندها بیشتر بر سودآوری کلی تاکید دارند تا حجم ارسال. با توجه به کاهش فروش گوشیهای هوشمند در سال گذشته چنین موردی تعجبآور نیست.
دیدگاهتان را بنویسید