روابط الکترونیک و فناوری دیجیتالی مابین کشورهای چین و ایالات متحده آمریکا رو به سردی نهاده است؛ از این رو شرکت های آمریکایی به دنبال این رویه، در حال گرفتن فاصله گرفتن از اهداف تخصصی کشور چین هستند. در همین رابطه کمپانی AMD نیز اعلام کرده است که از ادامه روند ارسال فناوری تولید پردازنده با کشور چین اجتناب خواهد کرد.
ای ام دی برای اولین بار در سال 2016 طی قراردادی اعلام کرد که فناوری و مجوز استفاده از معماری x86 را در اختیار THATIC قرار خواهد داد؛ همچنین در این قرارداد به در اختیار گرفتن مجوزهای لازم در زمینه SOCها نیز اشاره شده بود. این قرارداد به ارزش 293 میلیون دلار، سود بالایی را به جیب این شرکت روانه ساخت.
به جز آمریکا، هیچ کشور دیگری توان تولید پردازنده های پیشرفته را نداشته و تلاش های کشور چین نیز بارها با شکست روبرو شده است. نخستین پردازنده های تولید شده، Dhyana بودند که چیزی مشابه با پردازنده های AMD EPYC اما با رمزنگاری و تغییراتی همراه بودند که ظاهرا توسط دولت چین درخواست داده شده بود. انتقادهای بسیاری به شرکت AMD در زمینه عقد چنین قرارداد وارد شده و حال این شرکت که در ازای مبلالغ نسبت سنگین تن به چنین توافق هایی داده بود، ناچار به عقب نشینی شده است.
خانم لیزا سو، مدیر عامل کمپانی AMD در جریان کامپیوتکس 2019 اعلام کرد که فناوری ریزمعماری های پس از ZEN، در اختیار چینی ها قرار نخواهد گرفت. با این وجود همچنان برخی از منتقدان نگران قدرت گرفتن چین در این زمینه هستند. این بزرگترین خبر شکست توافق فناوری برای یک کشور به حساب می آید.
وقتی چین میتونه پردازنده موبایل سطح بالا طراحی و تولید کنه توان تولید پردازنده های x86هم داره ولی اینتل و amd این مجوز رو به جهت انحصار طلبی بهشون نمیدن
کار ترامپه :-devil:-devil
دمار از روزگار خیلیها قراره دربیاره
:-)):-)):-))