فضاپیمای رزتا جمعه، با اتمام ماموریت خود به زندگی پایان داد. در طراحی این فضاپیما قابلیت بازگشت به زمین وجود نداشت و به این ترتیب رزتا پس از 12 سال ماموریت و کسب اطلاعات ارزشمند خودکشی کرد.
فضاپیمای رزتا در سال 2004 به فضا فرستاده شد و در ماه اگوست 2014 پس از طی مسافتی در حدود 6 میلیارد کیلومتر در مدار ستاره دنباله دار “چوری” قرار گرفت. در نوامبر 2014 رزتا، کاوشگر کوچک فیله (Philae) را با موفقیت برروی این ستاره دنباله دار (چوری: p67/ چوریوموف- گراسینکو) با هدف شناخت چگونگی تشکیل و تکامل منظومه شمسی فرستاد. این اولین ماموریت در تاریخ بود که جسمی ساخته دست بشر توانست با ستاره دنباله دار ارتباط برقرار کند و کاوشگری روی آن بفرستند. اما کاوشگر فیله به دلیل آنکه در شکاف صخره ای قرار گرفت، باطری های آن نمیتوانستند به خوبی نور خورشید را دریافت کنند به همین دلیل پس از مدت کوتاهی فیله از کار افتاد. اما در همین مدت توانست اطلاعات ارزشمندی را به زمین ارسال کند.
در نهایت، مسوولین این پروژه بزرگ بین المللی در آژانس فضایی اروپا تصمیم گرفتند به ماموریت این فضاپیما پایان دهند. روز جمعه فضاپیمای رزتا بطور عمدی در مسیر چوری قرار گرفت و برای همیشه در این ستاره باقی خواهد ماند. رزتا موفق شد بهترین تصاویری که بشر تاکنون از سطح ستاره دنباله دار دیده است را از نزدیکترین فاصله شکار کند و به زمین مخابره کند. رزتا تاکنون هیچوقت در فاصله نزدیکتر از 1.9 کیلومتری چوری قرار نگرفته بود و این بدون شک مرگ با افتخاری برای این فضاپیمای 12 ساله بود. تصویر زیر آخرین عکسی است که رزتا از فاصله 51 متری، قبل از فرود گرفته است.
برای اطلاع از جدیدترین اخبار دنیای دیجیتال، قیمت انواع قطعات سخت افزاری و تجهیزات الکترونیکی، آگاهی از اخبار مرتبط با تکنولوژی از جمله نوسان قیمت ارز، تصاویر، ویدئوها و مطالب آموزشی اختصاصی به کانال تلگرام وب سایت سخت افزار بپیوندید: telegram.me/sakhtafzarmag
تیتر قشنگی بود