در مطلبی که ساعاتی قبل آن را از نظر گذراندید به توضیح نکاتی در رابطه با پتانسیل های بالقوه و بالفعل موجود در معماری یکی از پر کاربرد ترین موتور های گرافیکی حال حاضر دنیای بازی های کامپیوتری یعنی موتور گرافیکی Unity پرداختیم. نکاتی که اکثر آن ها بر نوع بهره گیری موتور گرافیکی Unity از پتانسیل های موجود در دو واسط برنامه نویسی سطح پایین Direct X 12 و Vulkan تمرکز یافته بود. حال در این مطلب قصد داریم به سایر پتانسیل های موجود در موتور گرافیکی Unity به منظور ساخت بازی های کامپیوتری جدید توسط این موتور پر کاربرد بپردازیم و به برخی از مهم ترین آن ها اشاره ای داشته باشیم.
یکی از تکنیک های نوینی که این روز ها بسیاری از موتور های گرافیکی شناخته شده ی موجود در صنعت بازی سازی به تدریج در حال تجهیز شدن به آن هستند تکنیک پردازش مبتنی بر قواعد طبیعی است. تکنیکی که بخش مهمی از تمرکز آن به تعامل دو جانبه ی اشیا و سایر المان های مبتنی بر ماده ی موجود در صحنه با منابع نوری مختلف و کنش و واکنش موجود میان آن ها اختصاص یافته است و استفاده از آن در امر طراحی بازی های کامپیوتری می تواند عدم لزوم به کار بردن بسیاری از فعالیت های تکراری و وقت گیر را موجب شده و به عبارتی از انجام آن ها توسط طراحان بخش هنری بازی های کامپیوتری جلوگیری به عمل آورد. به بیان بهتر تا پیش از این بسیاری از طراحان بازی های کامپیوتری به هنگام تغییر حالت منابع نوری موجود در صحنه ای خاص از یک بازی کامپیوتری (به عنوان مثال به هنگام تبدیل روز به شب یا ایجاد تغییرات آب و هوایی در صحنه های مذکور) می بایست شکل کلی کنش پذیری تمامی اشیا و موارد موجود در آن صحنه با این تغییر حالت را به شکل کاملاً باور پذیری طراحی نمایند. امری که بیش از هر چیز در قالب بازی با بافت های به کار رفته در طراحی محیط و جزییات مربوط به آن (نظیر اشیای موجود در صحنه) نمود می یافت و اکنون به موجب استفاده از تکنیک پردازش مبتنی بر قواعد طبیعی دیگر لزومی به انجام مستقیم آن توسط بازی سازان نخواهد بود و در واقع فرآیند مذکور اینک توسط بهره گیری از تکنیک یاد شده به گونه ای نیمه خودکار (و به موجب طراحی پیش فرض های لازم توسط طراحان هنری بازی های کامپیوتری در زمینه ی تعیین نوع مواد موجود در صحنه) بر اساس قابلیت های موجود در موتور گرافیکی بازی های کامپیوتری انجام می گیرد. بر همین اساس موتور گرافیکی Unity هم همانند برخی دیگر از موتور های گرافیکی پیش روی موجود در بازار به قابلیت استفاده از این تکنیک نسبتاً نوین مجهز شده است تا از این پس بازی سازانی که قصد استفاده از توان فنی موتور گرافیکی Unity در امر طراحی بازی های کامپیوتری جدید خود را دارند بتوانند از وجود تکنیک پردازش مبتنی بر قواعد طبیعی در تولید بازی های خود بهره بگیرند.
علاوه بر تکنیک مذکور استفاده از سیستم نور پردازی سراسری یک پارچه و هم زمان در موتور گرافیکی Unity می تواند قابلیت های مفیدی را در امر نور پردازی صحنه های مختلف موجود در بازی های کامپیوتری در اختیار طراحان این آثار قرار دهد. در واقع سیستم نور پردازی سراسری و یک پارچه ی طراحی شده برای موتور گرافیکی Unity هم همانند سیستم های نور پردازی مشابه در سایر موتور های گرافیکی موجود در صنعت بازی سازی در عین بهره بردن از تکنیک قابلیت نور پردازی هم زمان صحنه ها، مبتنی بر پردازش موارد به تصویر کشیده شده در کادر تصویر است و در واقع به منظور کاهش نیاز به منابع سخت افزاری مشخص برای پردازش این صحنه ها تنها به پردازش همان جزییاتی می پردازد که بر روی صفحه ی نمایش در برابر دیدگان مخاطب قرار دارد. گذشته از این قابلیت (که شاید بتوان آن را در ساختار برخی دیگر از موتور های گرافیکی موجود در بازار نیز یافت) یکی از مزیت های قابل توجه موتور گرافیکی Unity نسبت به رقبای شناخته شده ی خود در بازار در امر نور پردازی هم زمان، امکان استفاده از این سیستم نور پردازی سراسری و یک پارچه بر روی تمامی پلتفرم های مورد پشتیبانی توسط این موتور گرافیکی به شکل بی کم و کاست است. به عبارت بهتر حتی سازندگان بازی های کامپیوتری پلتفرم موبایل نیز به طور کامل قادر به بهره گیری از قابلیت های کاربردی سیستم نور پردازی سراسری موجود در موتور گرافیکی Unity به منظور طراحی هر چه طبیعی تر و چشم نواز تر ساختار دیداری بازی های جدید خود خواهند بود و به موجب بهره گیری از این امکان می توانند بخش گرافیک فنی بازی های کامپیوتری در دست تولید خود را آن گونه که می پسندند طراحی نمایند.
در واقع موتور گرافیکی Unity به موجب امکانات منحصر به فردی که در قالب ویرایش های اخیر و جدید این موتور انعطاف پذیر برای بازی سازان پلتفرم موبایل فراهم آمده است می تواند همچنان دست بالا را در این بخش رو به رشد از صنعت بازی سازی داشته باشد و همانند گذشته یکی از بهترین انتخاب های ممکن برای آن دسته از بازی سازانی به شمار آید که قصد تولید بازی های حرفه ای خود با ساختار فنی قدرتمند را برای پلتفرم های موبایل دارند. سوای این امر با توجه به بهبود هایی که در نسخه ی پنجم از این موتور گرافیکی در زمینه ی ارائه ی نرخ فریم بالا و با ثبات نسبت به ویرایش های مختلف از نسخه ی چهارم موتور گرافیکی Unity فراهم آمده است، این موتور گرافیکی محبوب همچنان می تواند در قامت انتخاب نخست برای بازی سازان مستقلی که از توان مالی چندان بالایی برای بهره گیری از قابلیت های موجود در موتور های گرافیکی گران قیمت در امر تولید بازی های خود برخوردار نیستند ظاهر شود (به خصوص آن دسته از بازی سازانی که پلتفرم PC را به عنوان پلتفرم اصلی مقصد بازی های در دست تولید خود برگزیده اند). در هر صورت به نظر می رسد که سیاست اصلی طراحان و توسعه دهندگان موتور گرافیکی Unity همچنان بر این هدف استوار است که امکان بهره گیری از توانایی های این موتور گرافیکی را در اختیار همگان قرار دهند تا از این طریق بخش مهمی از علاقه مندان به دنیای بازی های کامپیوتری بتوانند با کم ترین موانع موجود بر سر راه خود به بروز خلاقیت های نو پرداخته و رویاهای ریز و درشتشان را در قالب بازی های کامپیوتری گوناگون به واقعیت تبدیل سازند.
مقاله خوبی بود اما واقعا میتونه این همه پتانسیل داشته باشه؟
از این موتور تا حالا تو ساخت چه بازی استفاده شده؟