موتور Unity که شاید بتوان آن را نسبت به برخی از موتور های گرافیکی شناخته شده و پر کاربرد این روز های دنیای بازی های کامپیوتری نمونه ای جوان تر در نظرگرفت، در طی چند سال اخیر به یکی از محبوب ترین و پر استفاده ترین موتور های گرافیکی در نزد سازندگان بازی های کامپیوتری تبدیل شده است. در واقع اکثر هوا خواهان این موتور گرافیکی را بازی سازان مستقل و همچنین توسعه دهندگان بازی های کامپیوتری پلتفرم موبایل تشکیل داده اند و پشتیبانی این موتور گرافیکی از اکثر پلتفرم های موجود در بازار از جمله ویژگی هایی است که موتور Unity را به یکی از پر کاربرد ترین موتور های گرافیکی حال حاضر در نزد سازندگان بازی های کامپیوتری بر روی پلتفرم های مختلف تبدیل ساخته است. در این میان با گسترش و رواج استفاده از ویژگی های تکنیکی مبتنی بر واسط برنامه نویسی سطح پایین Direct X 12 در امر تولید بازی های کامپیوتری جدید، مسلماً بسیاری از بازی سازان مستقل و علاقه مندان به استفاده از توانایی های موتور گرافیکی Unity در امر ساخت بازی های کامپیوتری جدید انتظار دارند که این موتور گرافیکی پر کاربرد هم درست مثل برخی نمونه های انحصاری موجود در صنعت بازی سازی به پشتیبانی کامل از ویژگی های تکنیکی مبتنی بر واسط برنامه نویسی Direct X 12 بپردازد. بر همین اساس در این مطلب قصد داریم به بررسی برخی از پتانسیل های موتور گرافیکی Unity در زمینه ی استفاده از ویژگی های فنی مبتنی بر واسط برنامه نویسی Direct X 12 در امر تولید بازی های کامپیوتری بپردازیم.
موتور گرافیکی Unity هم اکنون در قالب نسخه ی پنجم خود در اختیار بازی سازان علاقه مند قرار گرفته است و هر از گاه شاهد انتشار ویرایش های جدید و ارتقا یافته ای از این نسخه ی موتور Unity توسط سازندگان آن هستیم. به عنوان مثال حدود دو ماه پیش بود که گروه توسعه دهنده ی موتور گرافیکی Unity ویرایش 5.3.4 از این موتور گرافیکی پر کاربرد را در اختیار استفاده کنندگان از آن قرار دادند. البته پشتیبانی موتور گرافیکی Unity از واسط برنامه نویسی سطح پایین Direct X 12 تقریباً از ویرایش 5.2 این موتور گرافیکی آغاز شده است و در مجموع حدود دو سال است که طراحان و توسعه دهندگان این موتور گرافیکی طی همکاری با شرکت مایکرو سافت و سازندگان قطعات سخت افزاری در حال توسعه ی قابلیت های واسط برنامه نویسی سطح پایین Direct X 12 در ساختار این موتور گرافیکی شناخته شده و کاملاً انعطاف پذیر هستند. در واقع توسعه ی قابلیت های مبتنی بر واسط برنامه نویسی Direct X 12 قرار است در نسخه ی 5.4 از موتور گرافیکی Unity که تقریباً هم زمان با عرضه شدن ویرایش 5.3.4 از این موتور گرافیکی شاهد معرفی آن بودیم به تکامل برسد و با معماری جدید به کار گرفته شده در نسخه ی 5.4 از موتور گرافیکی Unity (که در حال حاضر در حالت بتا قرار دارد) امکانات تازه تر و بهتری را در اختیار علاقه مندان به بهره گیری از توانایی های واسط برنامه نویسی Direct X 12 در امر ساخت بازی های کامپیوتری جدید توسط موتور گرافیکی Unity قرار دهد.
در واقع موتور گرافیکی Unity اندکی زود تر از موتور های دیگری نظیر کرای انجین به قابلیت های مبتنی بر واسط برنامه نویسی سطح پایین Direct X 12 تجهیز شده است و بر همین اساس (به دلیل تمرکز بیشتری که بر روی این امر صورت گرفته است) هم اکنون توسعه دهندگان موتور گرافیکی Unity یعنی اعضای شرکت Unity Technologies به پیشرفت هایی در زمینه ی بهبود فرآیند اجرای آن دسته از بازی های کامپیوتری که با این موتور گرافیکی ساخته می شوند و قرار است از تکنیک های مبتنی بر واسط برنامه نویسی Direct X 12 بهره گیرند، دست یافته اند. با این حال طراحان موتور گرافیکی Unity معتقدند که در حال حاضر اکثر دستاورد های موجود در واسط برنامه نویسی سطح پایین Direct X 12 در زمینه ی بهبود فرآیند اجرای بازی های کامپیوتری به پیشرفت کارایی فرآیند های پردازشی CPU محور مربوط می شود و این در حالی است که اکثر بازی های کامپیوتری روز در حال حرکت به سمت بهره گیری از فرآیند های پردازشی مبتنی بر توان پردازنده های گرافیکی سیستم های کامپیوتری هستند. به عبارت بهتر طراحان موتور گرافیکی Unity بر این اعتقاد هستند که طیف گسترده ای از بهبود های گرافیکی ممکن که از طریق استفاده از ویژگی های تکنیکی مبتنی بر واسط برنامه نویسی سطح پایین Direct X 12 در امر طراحی بازی های کامپیوتری جدید فراهم آمده است پیش از این در واسط برنامه نویسی Direct X 11 (ویرایش سوم از این ابزار) نیز در دسترس طراحان بازی های کامپیوتری بود و در کل اکثر امتیازات به دست آمده از طریق استفاده از واسط برنامه نویسی نوین Direct X 12 به ویژگی هایی نظیر بهبود فرآیند اجرای بازی های کامپیوتری و ثبات بیشتر نرخ فریم آن ها مربوط می شود که البته اکثر این ویژگی ها خود به فرآیند های پردازشی مبتنی بر پردازنده ی مرکزی (فرآیند های پردازشی CPU محور) محدود شده اند. البته سوای این بهبود ها و همچنین وجود برخی تکنیک های نوین موجود در واسط برنامه نویسی سطح پایین Direct X 12 نظیر تکنیک پردازش نا همگام (که در حال حاضر تنها پردازنده های گرافیکی برند AMD از وجود آن سود می برند) پشتیبانی موتور گرافیکی Unity از واسط برنامه نویسی Direct X 12 می تواند امتیازات ویژه ای را برای آن دسته از بازی سازانی فراهم آورد که در پی بهره گیری از قابلیت های پلتفرم جهانی ویندوز به منظور ساخت بازی های کامپیوتری جدید خود هستند. به عنوان مثال وجود این ویژگی موجب می شود تا نقش پر رنگ استفاده از کیت توسعه ی کنسول اکس باکس وان به منظور طراحی و بهینه سازی بازی های کامپیوتری مربوط به این کنسول کم رنگ تر از قبل گردد و از این طریق بازی سازان مستقل بتوانند (به موجب بهره گیری از امکانات فراهم آمده توسط مایکرو سافت در پلتفرم جهانی ویندوز) به شکل راحت تری برای کنسول انحصاری مایکرو سافت بازی بسازند. در عین حال از دید مهندسان طراح موتور گرافیکی Unity بهره گیری کامل از تمامی پتانسیل های موجود در واسط برنامه نویسی Direct X 12 در امر تولید بازی های کامپیوتری جدید مستلزم انجام بهینه سازی های هر چه بیشتر در معماری این واسط نوین برنامه نویسی سطح پایین و سازگار ساختن آن با ساختار موتور های گرافیکی و سخت افزار های اجرا کننده ی بازی های کامپیوتری خواهد بود. فرآیندی که از دید آنان ممکن است حداقل به پنج سال زمان برای محقق شدن کامل نیاز داشته باشد و تنها در آن زمان است که می توان از تکنیک های مبتنی بر واسط برنامه نویسی Direct X 12 در امر تولید بازی های کامپیوتری حداکثر استفاده ی ممکن را برد.
البته تجهیز شدن نسخه ها و ویرایش های جدید از موتور گرافیکی Unity به امکانات تازه در امر تولید بازی های کامپیوتری تنها به بهره گیری این موتور پر کاربرد از قابلیت های مبتنی بر Direct X 12 محدود نمی شود و در کنار آن طراحان این موتور گرافیکی قصد فراهم آوردن استفاده از قابلیت های موجود در واسط Vulkan را هم در ساختار موتور گرافیکی Unity دارند. اگر چه کار توسعه ی قابلیت های Vulkan در موتور گرافیکی Unity به تازگی و پس از توسعه ی قابلیت های مبتنی بر Direct X 12 در این موتور گرافیکی صورت گرفته است و با وجود شباهت هایی که میان ویژگی های این دو واسط نوین برنامه نویسی سطح پایین از لحاظ کاربرد وجود دارد، سازندگان بازی های کامپیوتری بر روی پلتفرم موبایل می توانند از وجود واسط برنامه نویسی Vulkan بسیار بیش از Direct X 12 سود ببرند. چرا که واسط Vulkan قابلیت پشتیبانی از پلتفرم های متعددی را دارد و تلفیق این ویژگی با پشتیبانی موتور گرافیکی Unity از اکثریت قریب به اتفاق پلتفرم های بازی شناخته شده در صنعت بازی سازی می تواند امکانات تازه ای را به منظور بهبود ساختار فنی بازی های پلتفرم هایی نظیر موبایل برای بازی سازان فعال در این پلتفرم فراهم آورد. به عنوان مثال وجود امکان بهره گیری از فرآیند های پردازشی چند گانه در واسط Vulkan می تواند موجب استفاده ی هر چه بیشتر و بهینه تر از هسته های پردازشی ابزار های موبایل در امر اجرای بازی های کامپیوتری این پلتفرم گردد و بهبود های فراوانی را در زمینه ی فرآیند اجرای بازی های کامپیوتری خوش گرافیک بر روی ابزار های موبایل سبب ساز شود. البته موارد ذکر شده در این متن تمام توانایی های موتور گرافیکی Unity را شامل نمی شود. برای آگاهی از سایر پتانسیل های این موتور گرافیکی پر کاربرد می توانید مطلب بعدی ما که تا ساعتی دیگر بر روی وب سایت سخت افزار قرار خواهد گرفت را مطالعه نمایید.
واقعا بی نظیر هست و اموزشش هم براحتی در دسترس حتی کدنویسی که نیازی به دانش خیلی زیادی در حیطه برنامه نویسی نیاز نداره واقعا عالیه:-bd
مطلب خوبی بود:-bd:-bd:-bd
بله همینطوره.
اره حب باید تو بازی امتحان بشه.
گل گفتی
واقعا منم اعتقاد دارم DX12 پیچیده تر از ساخت نیروگاه هسته ی شده!!!!!!! هنوز یک موتور گرافیکی کامل و سازگار معرفی نشده
مرسی:-bd
دقیقا همینه بدترین مشکلش اینه که باید به ویندوز 10 کوچ کنی:smiley0 اصلا از 10 خوشم نمیاد:smiley8
کنا اومدن با ویندوز ده یکم سخته کن تا ssd نگبپیرم نمیرم سمتش. هنوز سون جوابگویه. انشاالله ظرف سه ماه دیگه سیستم رو ارتقا میدم.
ممنون از توضیح خوبی که دادین :-bd البته خودم اعتقادم به اینه که باید بیاد خودم از نزدیک ببینم و بازی کنم اونوقت میشه گفت این دایرکس 12 کلا چیه !
البته unreal هم همینقدر خوبه.
یونیتی موتور خیلی خوب و بهینه ایه اما ایم قضیه دایرکت 12 پیچیده شده و هردم از این باغ بری می رسد شده. همین الانم رابط قدیمی 11 بخوبی جوابگو نیازهاس و مهمترین نکته منفی دایرکت 12 تغییر ویندوزه که برای خیلیا که کارهم میکنن با ویندوزای قدیمی تر و وینوز 10 ممکنه با نرم افزار اونا مشکل داشته باشه نمیرن سمتش و کلن بیخیال میشن.
امیدوارم به یک ثباتی برسه 12 و به قولایی که مایکروسافت داده عمل کنه و شاهد افزایش بهره وری گرافیکها در بازی ها باشیم.
دوستانی دارم که برای طراحی بازی از این موتور استفاده می کنند. باورم نمیشه Unity چنین پتانسیل خوبی داشته باشه