پت جلسینگر، مدیرعامل اینتل بعد از گذشت کمتر از یک سال از به عهده گرفتن سکان رهبری این کمپانی نقشه راه اینتل را تا سال 2025 به نمایش گذاشت و همچنین استراتژی IDM 2.0 را معرفی کرد که توسط آن اینتل برای دیگر کمپانیها نیز به صورت سفارشی تراشه تولید خواهد کرد. هدفی بلندپروازانه که میتواند قدمی جدی در راستای بازگرداندن عظمت اینتل باشد. اما موریس چانگ، موسس و مدیرعامل سابق کمپانی TSMC، یکی از مهمترین رقبای حال حاضر اینتل در صنعت تراشه نظر جالبی داده و معتقد است که پت جلسینگر فرصت کافی برای بازگرداندن دوباره اینتل به روزهای اوج خود را ندارد.
با این نظر شاید تصور کنید که سن مدیرعامل اینتل چقدر بالاست اما جلسینگر فقط 60 سال دارد اما قانونی وجود دارد که طبق آن مدیران عامل اینتل باید در سن 65 سالگی بازنشسته شوند. به همین دلیل شاید جلسینگر زمان کافی را برای بازگرداندن اینتل در جایگاه نخست فناوری تولید تراشه در اختیار نداشته باشد. TSMC، تولید کننده بزرگ تراشه سال 1987 در تایوان تاسیس شد و در آن زمان چانگ به عنوان مدیرعامل این کمپانی تا سال 2005 فعالیت می کرد. وی در اواسط سال 2009 با بحران اقتصادی که آن زمان رخ داده بود، دوباره به جایگاه خود بازگشت و در نهایت در سال 2018 در TSMC بازنشسته شد.
فرصت محدود پت جلسینگر برای بازگرداندن عظمت اینتل
در حالی که بسیاری از شرکتهای امریکایی دارای قوانین بازنشستگی مشخصی برای مدیران عامل خود هستند اما در صورت لزوم تمایل به تغییر این قوانین خواهند داشت. اما در حال حاضر جلسینگر 5 سال زمان دارد که به عنوان مدیر عامل اینتل، تلاش کند که کمپانی را به روزهای اوج خود بازگرداند. با این حال ممکن است هیئت مدیره کمپانی اینتل بر اساس سن و تجربیات وی تصمیم بگیرند که فرصت بیشتری در اختیار جلسینگر قرار دهند. روابط TSMC و اینتل در دوران مدیریت آقای جلسینگر جالب نبوده و مدیرعامل اینتل هفته پیش اعلام کرد که وابستگی به تایوان به عنوان یک منبع جهانی برای تولید تراشه ریسک بزرگی بوده چرا که چین هیچوقت از برنامههای خود برای تصرف این کشور دست نکشیده است. وی همچنین اضافه کرد که تایوان محل پایداری نیست.
مدیرعامل اینتل تاکید کرد که کمپانیهای تراشه ساز خارجی نباید برای ساخت کارخانجات جدید با ارزش کمتر از 52 میلیارد دلار از دولت امریکا وام و یارانه دریافت کنند و این فقط باید شامل حال تراشه سازان امریکایی شود. تراشه سازان کشورهای دیگر، از جمله چین، تایوان و کره جنوبی از دولت های خود کمکهای بزرگی دریافت کرده اند که رقابت را برای کمپانیهای امریکایی مانند اینتل سخت کرده است. وی با اشاره به کمکهای 30 تا 40 درصدی این سوال را مطرح کرده چگونه باید با این شرایط رقابت کرد؟ اینتل با TSMC و سامسونگ رقابت نمیکند بلکه در رقابت با تایوان و کره جنوبی است. کمکهای دولت چین از این هم قابل توجهتر است.
دیدگاهتان را بنویسید