احتمالا شما هم مانند همه فکر میکردید که ناسا هنگام ارسال ربات برای کاوش در سیاره دیگری، آن را با جدیدترین و بهترین فناوری موجود برای به حداکثر رساندن پتانسیل آن مجهز میکند. اما سخت در اشتباهید. ظاهرا اولویت اصلی ناسا این موضوع نبوده و اخیرا نیز خبری منتشر شده که ظاهرا پردازنده مشابه iMac 1998 در مریخ نورد Perseverance ناسا استفاده شده است. این موضوع تعجب همگان را بر انگیخته است اما دلیل آن چیست؟
مریخ نورد Mars Perseverance آژانس فضایی ناسا در ماه گذشته سطح سیاره سرخ را لمس کرد و این رویداد در دنیا بسیار بازتاب داشت. اما شاید باورش سخت باشد که بدانید کاوشگر ناسا این کار را با پردازنده اصلاح شده PowerPC 750 انجام داد. اگر به یاد بیاورید، این همان تراشهای است که در سال 1998 در iMac G3 نمادین اپل مجهز شد.
اما چرا پردازنده مشابه iMac 1998 در مریخ نورد Perseverance ناسا تعبیه شده است؟
پردازنده داخل مریخ نورد Perseverance یک RAD750 است که در واقع یک نوع سخت شده در برابر اشعه PowerPC 750 که توسط BAE Systems ساخته شده است. این قطعه فقط 10.4 میلیون ترانزیستور را در درون خود جای داده و تا نهایتا 200 مگاهرتز سرعت فرکانس آن خواهد بود. اما باید این موضوع را هم در نظر بگیرید که میتواند تا مقدار یک میلیون راد تابشی و دمای عملیاتی بین -55C و 125C را تحمل کند.
از آنجا که جو مریخ با آنچه در اینجا روی زمین مشاهده میشود متفاوت است و فاصله آن از خورشید بیشتر است، هر چیزی که به این سیاره ارسال شود مستعد آسیب ناشی از تغییر تابش و دمای شدید است. شاید جالب باشد که بدانید RAD750 در بیش از 150 فضاپیما از جمله تلسکوپ فضایی کپلر و مریخ نورد کنجکاوی با موفقیت مورد استفاده قرار گرفته است.
دیدگاهتان را بنویسید