درست در زمانی که کمپانی AMD طرفداران و جهان کامپیوتر را برای بار سوم مایوس کرده و زمان عرضه پلتفرم AM4 را به تعویق انداخت،کمپانی اینتل از سالها دور سخن می گوید.سال گذشته میلادی (2015) کمپانی IBM موفق به دست یابی لیتوگرافی 7 نانومتری برای تولید یک پردازنده شد.این در حالی بود که اینتل تولید پردازنده های 10 نانومتری را زودتر از سال 2017 غیر ممکن توصیف کرده بود و KabyLake نیز در معماری 14 نانومتری به تولید خواهد رسید.اما این به معنی پایان کار نیست.اینتل این غول تراشه جهان،اینک به زمان عرضه احتمالی و لیتوگرافی دقیق نسل های آینده پردازنده (CPU) های خود پرداخته است.
به طور حتم می دانید که تیک تاک کمپانی اینتل دیگر به مانند سابق از روی نظم و ترتیب نیست.اما این مورد چندان هم برای کاربران بد نخواهد بود.به عنوان مثال پردازنده های نسل هفتم یعنی KabyLake قادر به فعالیت در سوکت های 1151 و هماهنگی کامل با چیپست های سری 100 هستند و این در حالی است که FINFET های آنها نیز در معماری 14 نانومتری رقم خواهد خورد.یعنی دو معماری 14 نانومتری پشت سر یکدیگر عرضه می گردد.اما نسل هشتم اینتل با نام Cannonlake به همراه پردازنده های i8 در سال 2017 عرضه خواهد شد.این “تیک” دارای لیتوگرافی 10 نانومتری است و به طور دقیق در نیمه دوم سال 2017 لانچ خواهد شد.نسل نهم اینتل با نام “Icecake” نیز در معماری 10 نانومتری و در کنار i8 ها عرضه می گردد.تاریخ عرضه نسل نهم نیز به سال 2018 واگذار شده است.این خانواده نیز در زمان بندی اینتل،برای نیمه دوم سال 2018 وارد بازار خواهند شد.
سری سوم از لیتوگرافی 10 نانومتری نیز در سال 2019 و به عبارت بهتر نیمه دوم این سال عرضه می گردد.این برای اولین بار است که یک لیتوگرفی برای 3 نسل تکرار می گردد.” Tigerlake” نسل دهم پردازنده های اینتل خواهد بود که به همراه خود پردازنده های i9 را نیز خواهد آورد.خط حمله اینتل برای لیتوگرافی 5 نانومتری به سال 2020 موکول شده است.کد رمز و اطلاعات پردازنده همچنان نامشخص است اما تنها می دانیم که در نیمه دوم این سال،پردازنده های نسل یازدهم اینتل با معماری 5 نانومتری عرضه خواهند شد.لازم به ذکر است که احتمال تعویض نسل نهم و دهم با معماری 7 نانومتری وجود دارد.برای پردازنده های 5 نانومتری از یک فناوری جدید با نام EUV استفاده خواهد شد که در آن از اشعه ماورای بنفش استفاده می گردد.همانطور که مشاهده می کنید،طبق برنامه ریزی اینتل تا سال 2020،هر ساله یک نسل جدید از پردازنده ها را تجربه خواهیم کرد.درست بر خلاف برنامه ریزی های شکست خورده AMD.
:emoji0 امریکا ایرانو تحریم کرده پردازنده هایم که میاد از چین و کشورای دیگه هست اوقت امریکا بزاره اینتل بیاد توی ایران کار خونه بزنه ایران که از خداش هست بیان کارخونه بزنن هم مالیات میگیره و کلا سود میکنه .
همچنان منتظر amd که یه تکونی بخوره!
ممنون از شما;)
سیر تکاملی اینتل در کم کرن لیتو گرافی پردازنده های دسکتپ واقعا برنامه ریزی شده و تحسین بر انگیز هست . واقعا تصور پردازنده هایی با پروسه ساخت 5 نانومتر تا سال 2020 یعنی 4 سال آینده خیلی اقوا کننده خواهد بود و اینکه باید ببینیم که دنیای اورکلاک و به طبع اون دنیای پردازش های مرکزی جقدر تغییر میکنه . تصورش از همین الان اقوا کنندست .
مرسی سخت افزار مگ .
هر مقدار لیتوگرافی کمتر باشه،معماری تولید کوچکتر میشه و شما می تونید در یک پردازنده عناصر پردازشی بیشتری قرار بدید.از سوی دیگر پهنای باند بالا میره و به همین ترتیب امکانات پردازنده بیشتر میشه چون لیتوگرافی کم شده جا برای انجام دیگر امور بیشتره.البته این توضیح ساده اش بود.
مورد اصلی اینه که برق کمتری مصرف میکنه
یک سوال فنی:
اینکه پردازنده 22نانومتر باشه یا 5نانومتر باشه چه تفاوتی داره؟!
اطلاعات ریز فنی هنوز اعلام نشده دوست عزیز.به محض دریافت آخرین اخبار،منتشر می کنیم.
دوست عزیز مجموعه ما به طور تخصصی بر روی این مطالب کار میکنه چون شما عزیزان پشتوانه مطالب هستید.به طور حتما برنامه های دیگری داریم برای شما.
Core i8 و i9 چند هسته و چند ترد داره؟ کلا چه طوریه؟
intel واقعا دست نیافتنی شده برنامه ریزی اونها تا 2020 به نظرم یه مقدار مبهم باشه چونکه پردازنده های کوانتوم شاید تا اون موقع ساخته بشوند
از صمیم قلب خوشحالم که «مجلهی سختافزار» به موضوعات مرتبط با پلتفرم دسکتاپ توجه نشون میده
در سالهای اخیر با بالاگرفتن هیاهوی موبایل بسیاری از سایتهای فارسی زبان از این گروه خبری به شدت دور شدند و خبرهاشون در حد «نسخهی طلایی و بنفش از فلان گوشی رویت شد» تنزل کرد!
مقالههایی رو که دربارهی پردازندههای دسکتاپ هستند دنبال میکنم و دوستشون دارم.
ممنونم و خواهش میکنم اگر امکانش هست مقالههای مفصلتری در این زمینه کار کنید.
به عنوان مثال معرفی جامع سیر تکامل پردازندههای AMD و Intel و مقایسهشون با همدیگه
دلتون باغِ نارنگی و خسته نباشید