کمپانی AMD در حال تدارک پلتفرم AM4 به همراه حداقل دو خانواده از پردازنده و APU های مبتنی بر آن است. با این حال یک کلاس دیگر از پردازنده های ZEN وجود دارند که در زمینه کامپیوترهای غیر خانگی شامل مدل های سرور، ایستگاه کاری و…مورد استفاده قرار می گیرند. این پردازنده ها را می توان رقبای Xeon در برند اینتل دانست که برای سالیان سال جزو یکی پر بازده ترین منابع درآمد این شرکت بوده است.
این پردازنده ها با نام ((Naples)) شناخته خواهند شد. نام گذاری AMD که برای اولین بار در نیمه دوم سال 2015 اعلام شده بود، به Naples تغییر کرده است که یکی از دلایل آن می تواند جلوگیری از تداخل با نام محصولات اینتل باشد. Naples ها را می توان قدرتمند ترین پردازنده های تولید شده به دست AMD تا کنون دانست که همگی آنها از هسته های ZEN در ساختار خود بهره می برند. معماری AMD در پردازنده های Naples بر اساس نیازهای سرور، سیستم های سرویس ابری، پردازش های غیر گرافیکی و رندرینگ سازگار با موتورهای موجود و پر استفاده تغییر کرده است. استفاده از هسته های ZEN دلیلی بر شباهت آنها با نسخه های دسکتاپ نیست. Naples ها در 3 ماهه دوم سال 2017 در بازارهای جهانی خواهند بود و این دقیقا همان زمانی است که اینتل پردازنده های Skylake-E/X را روانه بازار می کند. اینبار بر خلاف گذشته اینتل رقیب دیرینه خود، AMD را در زمان عرضه Xeon های جدید پیش رو دارد.
AMD این پردازنده ها را ارتش کوچک خطاب کرده و از جمله پرچمداران آن می توان به یک مدل 32 هسته ای اشاره کرد. این پردازنده ضمن استفاده از 32 هسته، دارای 64 رشته است. این اطلاعات تائید می کند تمامی پردازنده های Naples به ازای هر هسته دارای 2 رشته پردازشی هستند. حافظه نهان آنها در بخش دستورالعمل های L1 برابر با 32 KB x 32 است. در قسمت L1 Data Cache شاهد استفاده از 64 KB x 32 هستیم. حافظه Cache L2 نیز از مقادیر 512KB x 32 بهره می برد و در نهایت حافظه نهان L3 نیز از 512 مگابایت حافظه نهان برخوردار است. به وضوح مشاهده می کنید که AMD مقادیر حافظه های Cache در هر 3 زمینه را چندین برابر افزایش داده است.فرکانس پایه ی این پردازنده از 1.4 گیگاهرتز آغاز شده و به 2.8 گیگاهرتز می رسد. در اوایل سال جاری تصاویری از یک مادربرد Dual Socket به بیرون درز کرد. این تصویر یک مادربرد AMD را نشان می داد که از پردازنده های قدرتمند Naples پذیرایی می کرد و دو پردازنده ی 32 هسته ای بر روی آن نصب شده بودند.
در نتیجه این مادربرد می توانست به وسیله 64 هسته و 128 رشته واقعی اطلاعات را پردازش نماید که رقم بسیار بالایی به حساب می آید. بدون شک یکی از دلایل افزایش کارایی این پردازنده ها را می توان در حافظه مضاعف L3 دانست. نیم گیگابایت حافظه نهان می تواند سرعت پردازش ها را به طور چشمگیری افزایش دهد.
نیم گیگابایت حافظه پنهان:o:o
امیدوارم طبق برنامه ریزی و بدون اشکال وارد بازار بشن
نیم گیگابایت حافظه نهان قبلا میگفتن 8 مگ کش
مگه داریم!
WoW!
بالاخره یه حرکتم از ای ام دی دیدیم.
انصافا پرازنده غولیه !