روز یکشنبه ریچارد برانسون (میلیاردر و بنیانگذار شرکت Virgin Galactic) به همراه تعدادی از خدمههای فضاپیمای شرکت خود با پروازی آزمایشی به لبه جو زمین رسیدند. این ماموریت که یونیت 22 نام گرفته بود، چهارمین پرواز آزمایشی این شرکت به فضا بود اما برانسون برای اولین بار در فضاپیمای شرکت خود قرار گرفته بود و طبق گفته خودش، یک دهه منتظر پرواز به فضا بوده. برای جزئیات بیشتر پرواز آزمایش فضاپیمای Virgin Galactic با ما همراه باشید.
جزئیات پرواز آزمایشی فضاپیمای Virgin Galactic
هواپیمای SpaceShipTwo (با نام اختصاری VSS Unity) در ساعت 10:40 صبح توسط هواپیمای دو قلوی WhiteKnight Virgin Galactic به پرواز درآمد و حدود 50 دقیقه در هوا بود و تا ارتفاع 15 هزار متری بالا رفت. پس از آن پیشرانه خود فضاپیما روشن شد تا بتواند آن را به لبه فضا برساند. خدمه توانستند چند لحظه حالت بی وزنی را تجربه کنند و پس از آن برای فرود در کشور مکزیک به سمت زمین بازگشتند. برانسون در هنگام رسیدن به حالت بی وزنی با اعضای خدمه فضاپیمای خود دست داد و این لحظه را هم به اشتراک گذاشت. وی از این پرواز به عنوان “یک تجربه به خصوص در کل زندگی خود” یاد کرد. پس از بازگشت به زمین، برانسون در حلقه عکاسان و فامیلهای خود قرار گرفت و در زمان مصاحبه به سختی میتوانست درباره آن چیزی که از سر گذرانده صحبت کند. وی در مصاحبه اعلام کرد:
من از بچگی آرزوی این را داشتم که به فضا بروم و اگر بخواهم صادقانه بگویم، هیچ چیزی نمیتواند شما را آمادهی آن چیزی بکند که قرار است ببینید.
برانسون قبل از پرواز به فضا از احساس خوب خود گفته بود و اینکه برای ماجراجویی هیجان انگیز دیگری آماده است. وی صبح قبل از پرواز خود به دیدار ایلان ماسک رفته بود. بعد از پرواز نیز فضانورد کانادایی کریس هادفیلد به برانسون و خدمه فضاپیما نشان فضانورد اعطا کرد. چرا که از نظر سازمان فضایی آنها به یک پرواز فضایی رفته بودند. هر چه که بود، این پرواز بیشتر شبیه به یک پرواز نمایشی برای جذب مشتریهای بیشتر بود. در زمان فرود گروه موسیقی قرار گرفته بود تا صحنه را حماسی نشان دهد. بسیاری از مهمانان این برنامه نیز از طریق صفحه نمایشی بزرگ در کنار ساختمان اصلی کنترل پرواز در جریان ثانیه به ثانیه این پرواز قرار میگرفتند.
همچنین Khalid (خواننده جوان آمریکایی) نیز بعد از فرود اجرایی به پا کرد.
جهانگردی فضایی در حال اوج گرفتن
برانسون قرار بود تا در پرواز آزمایشی بعدی شرکت خود پرواز کند اما اوایل این ماه اعلام شد که این شرکت تصمیم گرفته تا او را زودتر از زمان اعلام شده به فضا برساند. همین کار باعث شد تا برانسون زودتر از رقیب خود جف بزوس (رییس بازنشسته آمازون) به فضا برسد. این موضوع نشان دهندهی یک رقابت سنگین و البته روابط عمومی قوی شرکت برانسون است و اتفاقی بزرگ برای برانسون 71 ساله به حساب میآید. از طرف دیگر این پرواز نشان داد که اگر این فضاپیما برای رییس شرکت امن است، برای هر کس دیگری نیز امن است. حتما به خاطر دارید که در سال 2014، پرواز آزمایشی این شرکت با شکست رو به رو شد و 2 خلبان این پرواز کشته شدند. پس از آن بود که برانسون قول داد تا در پرواز بعدی این شرکت حضور داشته باشد و قبل از اطمینان از عملکرد صحیح تمام قطعات، هیچ پروازی صورت نگیرد.
ماموریت شرکت برانسون پیشرفت بزرگی برای شرکتهای خصوصی و سفر به فضا به حساب میآید و از طرفی نشانه درخشانی از رشد صنعت گردشگری فضایی است. این شرکت در سال 2004 تاسیس شده و در حال حاضر 600 بلیط به ارزش 250 هزار دلار را آماده فروش کرده است. بله درست خواندید. قیمت هر بلیط 250 هزار دلار است و فقط ثروتمندان توانایی پرداخت آن را دارند. این شرکت تنها شرکت مشابهی است که قیمت بلیطهای خود را تعیین کرده است. شرکت ایلان ماسک و جف بزوس تا به امروز قیمتی برای سرنشینان احتمالی پروازهای خود اعلام نکردهاند.
شرکت فضایی جف بزوس پروازهای خود را تا 3 روز بر روی مدار فضایی ادامه خواهد داد و برای صندلی چهارم این فضاپیما قیمتی معادل 28 میلیون دلار تعیین کرده است. اینجا متوجه تفاوت قیمتها و البته نحوه پرواز این فضاپیماها میشوید.
دیدگاهتان را بنویسید