ایلان ماسک دامنه فعالیتهای خود را گسترش داده و اینبار آموزش کودکان خردسال و سرمایهگذاری روی یک مهدکودک خصوصی را انتخاب کرده است. مدرسه خصوصی «آد آسترا» که در باستروپ، تگزاس واقع شده است، اکنون پذیرش کودکان سه تا نه ساله را آغاز کرده است. وبسایت این مدرسه اعلام کرده که در سال اول فعالیت، هزینههای تحصیل یارانهای خواهد بود و پس از آن، هزینهها مطابق با مدارس خصوصی محلی تنظیم میشود.
به گفته وبسایت مدرسه، رویکرد آموزشی آد آسترا بر پایه یادگیری عملی و مبتنی بر پروژه است، به طوری که کودکان تشویق میشوند به کاوش، آزمایش و یافتن راهحلهایی برای مسائل دنیای واقعی بپردازند. برنامه درسی این مدرسه بر ادغام علوم، فناوری، مهندسی و ریاضیات (STEM) در کلاسها متمرکز خواهد بود.
طبق اطلاعیهای از سوی اداره خدمات بهداشتی و انسانی تگزاس، مهدکودک خصوصی ایلان ماسک در نوامبر مجوز اولیه خود را دریافت کرده و به طور رسمی از سال 2025 فعالیت خود را آغاز خواهد کرد. طبق این مجوز، این مدرسه در سال اول فعالیت خود میتواند حداکثر 21 دانشآموز پذیرش کند. بر اساس مدارک مدرسه که برای اولین بار توسط بلومبرگ منتشر شده، هدف بلندمدت این مجموعه، تبدیلشدن به دانشگاهی با تمرکز بر آموزش STEM است.
اگرچه نام ایلان ماسک در هیچیک از مدارک ارائه شده مدرسه به دولت ذکر نشده است، اما طبق اظهارنامههای مالیاتی، بنیاد او مبلغ 100 میلیون دلار برای راهاندازی مهدکودک کمک کرده است.
ایلان ماسک که به عنوان مدیرعامل شرکتهای تسلا، اسپیساکس و مالک شبکه اجتماعی توییتر (که اکنون با نام X شناخته میشود) شناخته میشود، به طور عمده در حوزه آموزش تأثیرگذار نبوده است. با این حال، این نخستین سرمایهگذاری او در این حوزه نیست. در سال 2014، ماسک مدرسهای به نام آد آسترا تأسیس کرد که برای فرزندان خودش و فرزندان کارکنان اسپیساکس طراحی شده بود، اما پس از فارغالتحصیلی فرزندان او، فعالیت حضوری این مدرسه متوقف شد.
زمانی حساس برای آموزش و پرورش
افتتاح آد آسترا در حالی صورت میگیرد که دونالد ترامپ برای دومین دوره ریاست جمهوری خود انتخاب شده است. ماسک که یکی از متحدان نزدیک ترامپ محسوب میشود، مسئولیت هدایت کمیسیونی جدید به نام وزارت بهرهوری دولتی (DOGE) را برعهده گرفته که وظیفه آن کاهش هزینههای دولتی است.
در بحبوحه درخواستها برای حذف وزارت آموزش و پرورش آمریکا و افزایش کنترل ایالتها بر کلاسهای درس، ماسک میتواند با ارائه مشاوره به ترامپ و قانونگذاران، نقش کلیدی در شکلدهی سیاستهای آموزشی ایفا کند. البته DOGE به تنهایی اختیاری برای اعمال تغییرات ندارد.
ماسک در یکی از رویدادهای تبلیغاتی ترامپ در اکتبر گفته بود: فکر میکنم ما به اصلاحات اساسی در آموزش نیاز داریم. به نظر میرسد وزارت آموزش و پرورش وظیفه اصلی خود را در انتقال تبلیغات به کودکان میداند، به جای اینکه آموزش مناسبی به آنها بدهد. این دیوانگی است. او اضافه کرد: اولویت باید آموزش مهارتهایی باشد که بعدها در زندگی به کار میآیند و از هرگونه تبلیغات اجتماعی در کلاسها اجتناب شود.
تمرکز جدید بر آموزش
وبسایت آد آسترا اعلام کرده که این مدرسه به سبک مونتهسوری اداره نمیشود، اما شباهتهایی با آن دارد، از جمله تمرکز بر آموزشهای مبتنی بر کودک و دروس فردی. فرم درخواست مدرسه همچنین بر نقش والدین تأکید دارد و اعلام کرده که آد آسترا خواهان مشارکت فعال والدین و سرپرستان در جامعه مدرسه است.
در حالی که وبسایت مدرسه مستقیماً به مسائل سیاسی اشاره نکرده است، اما اظهارات گذشته ماسک، ترامپ و سایر قانونگذاران جمهوریخواه نشان میدهد که حزب جمهوریخواه به دنبال شکلدهی جدیدی به آموزش تحت دولت ترامپ است.
زمانی که ترامپ لیندا مکماهون، مدیر اجرایی سابق کشتیگیری حرفهای، را به عنوان وزیر آموزش و پرورش منصوب کرد، او در بیانیهای نوشت که مکماهون بیوقفه برای گسترش حق انتخاب در سراسر آمریکا تلاش خواهد کرد و والدین را قادر میسازد تا بهترین تصمیمات آموزشی را برای خانوادههای خود اتخاذ کنند.
کاهش نفوذ وزارت آموزش و پرورش فدرال بر سیستم آموزشی مدتها یکی از اولویتهای قانونگذاران جمهوریخواه بوده است. به عنوان مثال، رون دسانتیس، فرماندار فلوریدا، مجموعه قوانینی را امضا کرده است که هدف آن افزایش نقش والدین در برنامههای درسی و پایاندادن به آموزشهای آگاهانه در کلاسهای درس است.
ترامپ و ویوک راماسوامی، شریک ماسک در DOGE، نیز پیشنهاد کردهاند که وزارت آموزش و پرورش به طور کلی حذف شود. راماسوامی اخیراً این وزارتخانه را مسئول ضعف نمرات سواد خواندن دانشآموزان دانسته است.
تمرکز آد آسترا بر آموزش STEM نشاندهنده اولویتهای ماسک برای یادگیری عملی است که به گفته او مهارتهای موردنیاز برای ورود به بازار کار را به کودکان آموزش میدهد. مکماهون نیز پیشتر حمایت خود را از برنامههای آموزشی مرتبط با نیروی کار اعلام کرده بود و این نشان میدهد که آموزش مهارتهای عملی میتواند در چهار سال آینده اولویت داشته باشد.
دیدگاهتان را بنویسید