اطلاع از آمار فورش کارت گرافیک ها خصوصا در نیمه دوم سال 2016 به بعد بسیار مورد توجه کاربران است. دلیل آن بسیار روشن است؛ عرضه معماری های Nvidia Pascal و AMD Polaris علاقمندان به فناوری و فن های آنها را به این اخبار علاقمند کرده است. کمپانی اینتل نیز یک سقوط با سرعت پایین را تجربه می کند که دلیل اصلی آن ورود کارت گرافیک های کم مصرف و ارزان قیمت است که کاربران را به تهیه آنها سوق داده است. بدین ترتیب پردازنده های گرافیکی اینتل از دور رقابت خارج شده اما هیچگاه جایگاه اصلی خود را از دست نخواهند داد. در این مطلب به چند پرسش مشابه پاسخ خواهیم داد. نخست آنکه پر فروش و محبوب ترین پلتفرم “بازی” در جهان کدام است؟
اگر فکر می کنید که کنسول های بازی و یا هر پلتفرم مشابهی در رتبه اول قرار دارند، بهتر است این طرز فکر را اصلاح نمائید؛ کامپیوترهای دسکتاپ و به طور کلی سخت افزارهای کامپیوتری همچنان رتبه اول جهان را در زمینه پلتفرم های بازی در اختیار دارند. در این گزارش که به 3 ماهه گذشته تا کنون اختصاص دارد، این طور آمده است که گردش مالی “سخت افزار” تا 8.09% پیشرفت را به نسبت 3 ماهه پیشین نشان می دهد؛ با این حال همچنان 5.37% کمتر از مدت زمان مشابه در سال گذشته است. این گزارش که توسط آژانس تحقیقاتی Jon Peddie Research منتشر شده است، نشان می دهد که عرضه پردازنده های گرافیکی (GPU) به نسبت آخرین گزارش (3 ماهه قبل) رشد 20.4% را تجربه کرده است. 34.84% از کامپیوترهایی که در این مدت زمان خریداری شده اند، به پردازنده های گرافیکی مجزا (کارت گرافیک) مجهز هستند.
در این قسمت نیز شاهد یک رشد 7.06% هستیم. فروش کارت گرافیک های مستقل به طور کلی از یک رشد 38.16% بهره می برند. در قسمت بعد می توان به فروش لپ تاپ ها پی برد؛ در این گزارش آمده است که برای اولین بار در 3 سال گذشته، فروش نوت بوک از تبلت ها جلو زده است. آیا توانایی های یک تبلت برای کاربردهای امروز کافی نیست؟ پاسخ دیگری که برای این تغییر آمار می توان یافت، افزایش عملکرد سخت افزاری نوت بوک ها است که اجرای بازی های روز در آنها آسان شده است. با توجه به کاهش وزن و افزایش عمر باتری نوت بوک ها که همگی ریشه در ارتقاء کیفی سخت افزارهای مدرن دارد، تمایل کاربران به تهیه آنها به عنوان یک کامپیوتر کامل بیشتر از قبل شده است. این در حالی است که تغییر چندانی در ساختار تبلت ها دیده نمی شود و طراحی های مشابه، استفاده از سیستم های صوتی حرفه ای، بهبود کیفیت نمایشگر و پردازنده ها از جمله مسکن های موقت برای حفظ بازار آنها بوده اند. مجموع فروش تمامی کارت گرافیک های این گزارش شامل پردازنده های گرافیکی لپ تاپ، کامپیوترهای دسکتاپ، مدل های SLI آماده، CrossFire آماده، کامپیوتر و کیس های آماده و …تا 35.6% بیشتر از 3 ماهه گذشته بوده و به نسبت همین زمان در سال گذشته نیز 10.1% بیشتر شده است. با وجود افت نسبی عرضه کامپیوترهای PC به نسبت سال گذشته، اما ظاهرا کارت گرافیک ها از این قاعده مستثنی هستند. کمپانی انویدیا با افزایش سهم خود تا 2.2% به نسبت 3 ماهه پیشین و 0.2% به نسبت سال گذشته، رکورد دار فروش کارت گرافیک و پردازنده های گرافیکی در جهان است. کمپانی اینتل همچنان با 1.6% کاهش، به روند نزولی خود ادامه می دهد. AMD، مهمترین رقیب Nvidia نیز سهم خود از این بازار را با 0.6% کاهش مشاهده می کند.
عرضه تراشه های پردازشی APU های AMD تا 10% به نسبت 3 ماهه گذشته کاهش یافته است. با این وجود در زمینه نوت بوک و مینی کامپیوترهایی که از پردازنده های گرافیکی Mobility بهره می برند، شاهد رشد 19.1% هستیم. سیلیکون های انویدیا (در کلاس دسکتاپ) با افزایش عرضه تا 39.8% بیشتر به نسبت 3 ماهه پیشین و سیلیکون های کلاس لپ تاپ نیز با رشد 38.7% به نسبت مدت زمان ذکر شده در گذشته، به شدت به بهبود موقعیت های این کمپانی در بین دو رقیب خود کمک کرده اند. انویدیا با یک رشد سرسام آور در زمینه تولید انواع سیلیکون های گرافیکی مواجه شده است که به 39.3% می رسد.
PC master raceB-)
با تشکر از جناب آریایی عزیز بابت مطالب خوبشون
جالب بود.هنوز هم PCحرف اول رو میزنه.
درصدو همون جور که تو جدول نوشته می نویسن!:l