تقریبا هر ماه یا شاید هم کمتر خبرهایی می شنویم مبنی بر هک شدن یک سایت، سرویس های آنلاین ، یک شرکت یا حتی کامپیوتر یک فرد . در همه این موارد غیر از مشکلات و ضرر های احتمالی که برای قربانی پیش می آید می تواند او را تا حد زیادی به فضای مجازی بد بین کند و این تجربه نا خوشایند را تا مدت ها در ذهن او نگاه دارد، و شخص را از بسیاری از کار ها باز بدارد. نمونه جدید و پر حاشیه این عمل هک شدن سونی پیکچرز بود که در اواخر سال 2014 به یکی از داغ ترین خبر های سال تبدیل شده بود، اگر از دید کلی به این موضوع نگاه کنیم تنها متوجه ضرر های مالی و اقتصادی این شرکت می شویم اما اگر بخواهیم کمی دقیق تر شویم، نه تنها این شرکت بلکه تمامی کارکنان آن در معرض خطر و آسیب دیدن بودند، کارمندانی که کامپیوتر های محل کارشان از کار افتاده بود و نمی دانستند که چه بلایی بر سر اطلاعاتشان خواهد آمد، برای تقریبا یک هفته کارشان مختل شده بود، این موضوع گریبان گیر زندگی شخصی آنها نیز شده بود و نگران از دست دادن اطلاعات شخصی خود نیز بودند ، به همین علت مجبور شدند اکثر پسورد ها ، حساب های بانکی و انبوهی دیگر از اطلاعاتشان را عوض کنند و هزینه های زیادی نیز برای حفظ امنیت آنها انجام دهند. و باز هم در نهایت احساس نا امنی و اضطراب را به همراه داشته باشند.
وقتی موضوع هک شدن اطلاعات پیش می آید شاید نتوان گفت مقصر اصلی امنیت پایین حفاظت از اطلاعات است یا ساده انگاری کاربران، هر دوی این عوامل به مقدار زیادی تاثیر گذارند اما بغیر از موارد کلانی مانند سونی پیکچرز ، در بیشتر موارد این کاربران هستند که مقصر از دست دادن اطلاعاتشان می شوند و بزرگترین دلیل آن هم ساده انگاری در تعیین رمز های عبور است. نرم افزار های امنیتی و سرویس های آنلاین روز به روز بهینه تر و امن تر می شوند اما از طرف دیگر هکر ها، ویروس ها ، بد افزار ها و انواع و اقسام روش های دزدی اطلاعت و خرابکاری نیز بیکار ننشسته اند و روز به روز پیچیده تر و پیشرفته تر می شوند، اما سهم کاربر در این بین چیست؟
آمار نشان می دهد که با وجود چنین تهدید هایی و تذکر های فراوان سازمان های امنیتی کماکان کاربران اهمیت لازم را برای حفظ امنیت خود قائل نیستند و در تعیین رمز عبور و موارد امنیتی سهل انگاری میکنند. یکی از این منابع لیستی را منتشر کرده که شامل محبوب ترین و مورد استفاده ترین پسورد های دزدیده شده سال 2014 می باشد که در ادامه منتشر خواهیم کرد، متاسفانه ، همانطور که خواهید دید، اکثر این پسورد ها چیزهایی هستند که به راحتی و بدون دردسر حدس زده می شوند. محبوب ترین پسورد سال “123456” می باشد که پس از سال 2013 برای دومین سال متوالی رتبه اول را در اختیار دارد و رتبه دوم نیز متعلق به “password” می باشد. همانطور که مشخص است تعداد زیادی از افراد اهمیتی برای رمز عبور خود قائل نیستند و سعی میکنند از عبارت های ساده استفاده کنند که یکی از علل اصلی آن فراموش کردن پسورد های پیچیده است. برای جلوگیری از فراموش کردن پسورد راه های مختلفی وجود دارد که بدترین آنها نوشتن آنها در جایی دیگر است! که البته به مراتب بهتر از استفاده کردن از اعداد ساده به عنوان رمز عبور است. یکی از روش های ساده و در عین حال موثر استفاده از علائم،اعداد و سمبل ها بجای بعضی حروف می باشد، با توجه به نمونه زیر متوجه روش کار خواهید شد
1- “iSheepAndFandroid”
2- “1Sh33pAndFandr0d”
3- “1$h33p@ndF@ndr0id”
4- “<–1$h33p@ndF@ndr0id–>”
همانطور که مشاهده می کنید، در مرحله چهام حتی می توانید برای پسوردتان حاشیه و علائمی اضافه تر نیز به کار ببرید. در ادامه لیست پسورد های محبوب و البته خطرناک سال گذشته میلادی را خواهید دید، امیدواریم که پسورد شما میان آن نباشد و اگر بود نیز سریعا اقدام به تعویض آن کنید. حتما راه های پیشنهادی برای تعیین رمز عبور و نگهداری آن و نکاتی که به نظرتان می رسد را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید. ایمن باشید!
- 123456
- password
- 12345
- 12345678
- qwerty
- 123456789
- 1234
- baseball
- dragon
- football
- 1234567
- monkey
- letmein
- abc123
- 111111
- mustang
- access
- shadow
- master
- michael
- superman
- 696969
- 123123
- batman
- trustno1
همین کلمه baseball رو اگه با کیبرد فارسی بنویسیم یکی از پیچیده ترین رمز ها میشه
“fdsfhg” یا “ذشسثذشمم” که حروف فارسیش زیاد قوی نیست .
البته باز هم میشه ازینم پیچیده تر نوشت
سلام لطفا جواب بدین
من توی شبکهای اجتماعی زیادی از جمله line وغیره وهیمن طور برای برنامهای متصل به اینترنتم
از یک پسورد یکسان استفاده کردم
ایا برای من خطر محسوب میشه؟
بازم میگم توی خیلی از برنامه ها و شبکه ها
خواهش میکنم واضح توضیح بدین
عجب…. ، فکر کردم فقط ما تو انتخاب پسورد تنبلیم !!
همانطور که اشاره شده، از یاد بردن پسورد یکی از دلایل اصلی انتخاب پسورد ساده و دم دستی است… ،
پیشنهاد میکنم واسه قدم اول در انتخاب پسورد مناسبتر:
از سرواژه های کلمات یک بیت شعردلخواه خود (لاتین یا فارسی) استفاده شود.
این خبر یکم قدیمی ولی بازم ممنون