با سنسورهای 48 مگاپیکسلی و دوربینهای پنجگانه و حتی ششگانه مانند آنچه در نوکیا 9 PureView دیدیم، مشخص است که موج جدیدی در صنعت دوربینهای گوشیهای هوشمند ایجاد شده است و مرزها در این زمینه در حال جابجایی است. در راستای همگام شدن با این ترند کوالکام هم تصمیم گرفته است تا مشخصات سیستم پردازشگر تصویر در ارتقا دهد.
تغییرات رخ داده بدون هیچ سروصدایی ایجاد شده و وبسایت XDA Developers متوجه آنها در سیستم پردازشگر تصویر چیپستهای کوالکام شده است. در برگه مشخصات حالا دوربینهای تکی و دوگانه جدا شدهاند و در رابطه با محدودیت ضبط ویدئوی صحنه آهسته و فوکس خودکار هایبرید هم اطلاعاتی اضافه شده است. باوجود تمام این توضیحات جالبترین بخش ماجرا پشتیبانی چیپستهای کوالکام از دوربینهای تکی 192 مگاپیکسلی است. چیپستهایی که از این امکان پشتیبانی میکنند عبارتند از:
- اسنپدراگون 855
- اسنپدراگون 845
- اسنپدراگون 710
- اسنپدراگون 675
- اسنپدراگون 670
البته به غیر از نوع چیپست سازنده گوشیها باید به نکات دیگری نیز توجه داشته باشند. مثلاً این امکان پشتیبانی، محدود به دوربینهای تکی است. این یعنی اگر شرکتی تصمیم به استفاده از دوربین 192 مگاپیکسلی با چیپست کوالکام بگیرد، نمیتواند از دوربینهای دیگر برای کمک به آن استفاده کند. حتی دوربین سلفی! علاوهبراین پردازنده سیگنال تصویر برای دستیابی به این سطح از رزولوشن باید چند ویژگی نسبتاً پیشرفته خود را خاموش کند. یکی از آنها سیستم کاهش نویز چند فریم (MFNR) است که با ثبت چند عکس ثابت و ترکیب آنها با یکدیگر تصویر نهایی را با نویز کمتر ایجاد میکند. قابلیت دیگر که باید از آن صرف نظر شود شاتر لگ است که به بیان مختصر تأخیر زمانی بین فشاردادن کلید دوربین و زمان واقعی ثبت تصویر است.
کوالکام هم در جهت ارتقاء سطح کیفی دوربینهای موبایلی قدمی برداشته است، هرچند که شرکتی که برای اولین بار از این پردازنده تصویر جدید استفاده کند، ریسک بزرگی را به جان میپذیرد. با این حال تلاش کوالکام و استراتژی آنها در جهت محدود نبودن به دانش قدیمی قابل تحسین است.
دیدگاهتان را بنویسید