پس از آنکه AMD وصلههای جدیدی را برای لینوکس اضافه کرد، مهر تأییدی بر پشتیبانی پیکربندی 12 کاناله با سرعت 5200 MT/s برای نسل Zen4 پردازنده EPYC Genoa زد. همچنین اسنادی توسط منابع مختلف به صورت غیر رسمی فاش شدهاند که صحت این موضوع را تأیید میکنند.
در واقع AMD از طریق انتشار وصله جدید برای سیستم عامل لینوکس، به طور غیر مستقیم اما معتبر، شایعاتی را که قبلاً درز کرده بود را تأیید کرد. اکنون میدانیم نسل بعدی cpuهای سروری AMD با معماری Zen4 که با نام پردازنده EPYC Genoa شناخته میشوند از رابط PCIe 5.0 و رمهای DDR5 با حداکثر سرعت موثر 5200MT/s و پیکربندی 12 کاناله پشتیبانی خواهند کرد.
نکته: اگر بخواهیم خیلی ساده بگوییم، پسوند MT/s همان MHz است با این تفاوت که MT/s سرعت موثر و واقعی رم را نشان میدهد.
قبلاً نیز اطلاعات دقیق و غیر رسمی از دیاگرام سیستمی به نام Titanite 2P2G V0.2 مبتنی بر دو پردازنده EPYC Genoa از سوی Hans de Vries منتشر شده بود. در این دیاگرام میبینیم که هر یک از پردازندههای EPYC Genoa در هر سوکت میتوانند از رم 12 کاناله پشتیبانی کنند. این یک ویژگی عالی و سریع برای سرورهای دوال سوکت است که همزمان از دو سوکت cpu استفاده میکنند. تصور یک سرور با دو پردازنده نسل جدید EPYC و 24 اسلات رم 12 کاناله DDR5 آن هم با سرعت موثر 5200MT/s برای یک سرور بسیار هیجان انگیز است.
تصویر زیر نمایی از دیاگرام منتشر شده است. البته در دیاگرامی که Hans de Vries منتشر کرد، انتظار میرفت که AMD در عضویت کنسرسیوم Gen Z باقی بماند و از استانداردهای این کنسرسیوم استفاده کند اما طبق تصویر بالا که به صورت رسمی توسط AMD منتشر شده است نشان میدهد AMD برای پردازنده EPYC Genoa از استانداردهای کنسرسیوم CXL پشتیبانی میکند. همچنان هر دو استاندارد جدید این کنسرسیومها مبتنی بر PCIe 5.0 هستند.
سایت ComputerBase نیز یک جدول از پشتیبانیهای حافظه نسل جدید پردازندههای خانواده EPYC ارائه کرده است که در این جدول نیز، پشتیبانی از حافظههای 16 لایهی DDR5 از نوع LRDIMM که نوع حافظه بافر دار میباشد، معرفی گردیده است.
در این جدول حداکثر ظرفیت قابل پشتیبانی 1.5 ترابایت عنوان شده است. نکته قابل توجه این است که پلتفرم مبتنی بر پردازنده EPYC Genoa میتواند با استفاده از رمهای 3DS RDIMM حداکثر تا 12 ترابایت رم را پشتیبانی کند که در این حالت سرعت قابل پشتیبانی به 4000 MT/s محدود خواهد شد.
شرکت AMD تأیید کرده است که پردازنده EPYC Genoa اکنون در مرحله نمونه اولیه است و در سال 2022 به تولید خواهد رسید. پردازنده EPYC سری Bergamo هم با معماری Zen4c آن را همراهی خواهد کرد.
شرکت AMD با فروش بالای پردازندههای سرور خانواده EPYC و قراردادهای فروش سنگین با بزرگترین شرکتهای دنیا برای ارتقای سرورها به پلتفرم AMD EPYC و همچنین فروش بالای پردازندههای دسکتاپ Ryzen در سال اخیر، توانست به وضعیت مالی بسیار بهتری دست پیدا کند و به نوعی از بحران مالی خارج شود. باید صبر کرد و دید که در نسل بعدی Zen4، چه تغییری در عملکرد رخ خواهد داد.
مطالب مرتبط:
دیدگاهتان را بنویسید