شایعهای توسط توییتر ReHWolution پست شده که اعلام میکند، مادربردهای آینده TRX 40 که پذیرای پلتفرم Threadripper 3000 هستند احتمالا از پردازندههای نسل یک و دوم Threadripper پشتیبانی نمیکنند و بالعکس. این خبر اگر حقیقت داشته باشد، خبر بزرگیست، زیرا AMD تا به حال موفق شده فلسفه سازگاری سوکت را در زمان به روز رسانی پلتفرم، نگه دارد. میتوانیم این خبر را کمی جدی بگیریم زیرا قبلا هم درباره پردازنده 64 هستهای Threadripper صحبت شده که به علت نیازهای آن باید سوکت باز طراحی شود.
AMD بخاطر سیاستهای مربوط به عدم تعویض سوکت با هر نسل پردازنده، همیشه مورد ستایش کاربران قرار داشته اما به نظر میرسد تعویض مداوم تعداد هستهها و تغییر به فناوری 7 نانومتری ممکن است آنها را مجبور کند که قید سوکت فعلی TR4 را رده و به طراحی جدیدی با مادربردهای TRX 40 بروند. چندین دلیل برای این کار تیم سرخ میتواند وجود داشته باشد که یکی از اصلیترین آنها لیتوگرافی 7 نانومتری خواهد بود که نیازمند طراحی جدیدی هست (که در واقع با باز طراحی سوکت همراه است).
مشخصا ممکن است AMD مشغول چنین کاری باشد اما احتمالا برای آنها هزینه خواهد داشت. نیازی نیست اشاره کنیم که تولید کنندگان از شنیدن این خبر بسیار خوشنود خواهند شد زیرا درآمد آنها را بسیار افزایش خواهد داد (سوکت جدید = فروش مادربرد بیشتر). یکی از دلایل دیگر AMD میتواند یک چیپ Threadripper با 64 هسته باشد و این که سوکت قدیمی TR4 به شکل کامل با چنین تعداد هسته بالایی سازگار نباشد. امکان دارد این شایعات به طور کل غلط از آب درآیند اما با در نظر گرفتن این امر که آنها سازگاری را تا سال 2020 و برای سوکت AM4 قول داده بودند، از نظر فنی هیچ تناقضی با اظهارات رسمی آنها ندارد.
خانواده پردازندههای سری AMD Ryzen Threadripper 3000 با اسم رمز داخلی Castle Peak شناخته میشوند و قرار است رهبری تیم سرخ در بازار HEDT را قدرت بخشند. این خانواده قصد دارند ثابت کنند که در زمینه کارایی و بهره وری نقطه عطف جدیدی هستند و در همین حال با سوکت جدیدی همراه میشوند تا سطح جدیدی از بهبود را فراهم کنند. AMD همچنین اعلام کرده که نمونههای اولیه شامل 24 هسته و 48 رشته پردازشی خواهند بود و بعدا چیپهای بیشتری به آنها اضافه خواهند شد.
پلتفرم AMD Ryzen Threadripper 3000 تا 64 هسته پردازشی بر پایه فناوری ساخت 7 نانومتری TSMC و ریز معماری جدید شرکت خواهد داشت. ما انتظار افزایش عملکرد بسیار بالایی را نسبت به نسل دوم Threadripper داریم و ممکن است ایده خوبی باشد که آن را به عنوان یک پلتفرم کاملا جدید ببینیم (احتمالا به همین دلیل AMD نام TRX را به جای TR برگزیده). یکی از احتمالات دیگر تقسیم شدن پردازندههای این دسته به دو بخش TRX و WRX است، جایی که مدلهای دوم شامل هستههای بسیار بالا خواهند بود و به سوکت جدید نیاز دارند.
پیشنهاد میکنیم تا زمان مشخص شدن اطلاعات بیشتر فعلا همه چیز را به دید شایعه بنگرید.
دیدگاهتان را بنویسید