زمانی که برای اولین بار تبلت ها شروع به اوج گرفتن کرده و می خواستند به هر نحوی خود را در دستان کاربران قرار دهند، کمپانی هایی همچون HP تصمیم گرفتند تا با ارائه پلتفرم اختصاصی خود، به نوعی محصولی خاص و منحصر به فرد را در اختیار کاربر بگذارند. HP پلتفرم اختصاصی خود به نام WebOS را توسعه داد، اما نتوانست نظر کاربران را به خود جلب کند و به همین خاطر خیلی زود این پلتفرم کنار رفت. در ماه مارس 2013 کمپانی ال جی اعلام کرد که WebOS را از HP خریداری کرده است. این خرید نه برای توسعه تبلت های جدید، بلکه برای تولید تلویزیون های هوشمند بر اساس یک پلتفرم تازه بودند. حالا تلویزیون های هوشمند جدید ال جی به Web OS مجهز شده اند و قصد دارند حال و هوای تازه ای به خانه های ما بخشیده و حس بهتری از هوشمندی به کاربر القا کنند.
تا پیش از این تلویزیون های هوشمند با داشتن ویژگی هایی همچون استریم فایل های صوتی و ویدئویی روی اینترنت، امکان نصب برنامه های مختلف، مرور صفحات وب و خواندن انواع فایل های چند رسانه ای و امکان اتصال به شبکه امکانات خوبی به کاربر می دادند. اما همانند بسیاری از پلتفرم های اولیه دیگر، پیچیدگی فراوان باعث می شد تا بسیاری از افراد نتواند حداکثر استفاده را از این دستگاه ها ببرند و در نهایت از بسیاری از ویژگی های موجود استفاده نکنند. ال جی اینبار با به کار گیری پلتفرم WebOS و شعار سادگی در اوج هوشمندی (که پیشتر در گوشی های هوشمند ال جی جی 3 هم شاهد استفاده از آن بودیم) قصد دارد تا علاوه بر ارائه یک محیط کاربری ساده، کار برنامه نویسی نرم افزار ها و ابزار های مختلف برای آن را نیز ساده و آسان کند. در ضمن WebOS قرار است هماهنگی بیشتری با دیگر ابزار های دیجیتال داشته باشد. این-کیو لی، نایب رئیس و مسئول بخش تلویزیون در شرکت صوتی تصویری الجی الکترونیکس، میگوید: «ما بسیار هیجانزده هستیم که میتوانیم webOS را که برای تلویزیونهای هوشمند الجی بهینه شده است به دنیا معرفی کنیم. زیبایی سیستمعامل webOS در این است که آزادی زیادی برای کاربر فراهم میکند و استفاده از آن راحت است. ما مطمئن هستیم که مشتریان جستجو، کاوش و تغییر بین اشکال مختلف محتوای webOS را تجربهای واقعاً لذتبخش خواهند دید نه خستهکننده.»
ویژگی های اصلی
در حال حاضر اغلب تلویزیون های هوشمند جدید ال جی (محصولات سال 2014) شامل چندین مدل از تلویزیون های سه بعدی 4K و OLED، همگی به سیستم WebOS مجهز شده اند. مدل های قدیمی تر امکان ارتقا به WebOS را ندارند و در مقایسه با قبل، WebOS واقعاً طراحی بهتر و زیبا تری دارد! راه اندازی اولیه تلویزیون ساده شده و موجودی به نام BeanBird کاربر را در راه اندازی تلویزیون و اتصال به اینترنت و اتصال دستگاه های مختلف به آن راهنمایی می کند. عمل حرکت بین منو ها و انتخاب گزینه های مختلف نیز توسط Magic Remote ال جی صورت می گیرد که قبلاً نمونه آن را در تلویزیون های هوشمند پیشین ال جی دیده ایم. webOS میتواند فوراً تشخیص دهد که چه زمان و چه نوع دستگاه خارجی به تلویزیون متصل شده است و به شما فهرستی از گزینههای مرتبط با همان دستگاه به پیشنهاد میدهد. منوی گزینه های مختلف در پایین صفحه قرار دارد و بر خلاف پلتفرم قبلی ال جی، نمایان شدن آن بخش زیادی از تصویر را اشغال نخواهد کرد. گزینه های مختلف این منو قابل شخصی سازی بوده و می توان آن را حذف یا جابجا نمود. نحوه سویچ بین کانال ها و بخش های مختلف نیز بهبود یافته و به نحوی صورت میگیرد که تمرکز اصلی از روی آنچه در حال نمایش است حذف نشود. کسانی که می خواهند هر لحظه به برنامه ها و محتوای پر طرفدار مختلف دسترسی داشته باشند می توانند از بخش Today استفاده کنند. یک بخش دانلود اختصاصی برای این پلتفرم نیز در نظر گرفته شده و در ضمن گزینه هایی برای دسترسی به شبکه های اجتماعی مختلف وجود دارد (البته به نظرم هنوز توجیهی برای دسترسی به فیسبوک و توییتر از طریق تلویزیون وجود ندارد، زیرا این کار از طریق گوشی یا تبلت با سرعت و راحتی بسیار بیشتری صورت میگیرد!). WebOS دارای یک اپلیکیشن موبایل نیز است که امکان کنترل تلویزیون از طریق گوشی هوشمند را ممکن می سازد. بدین ترتیب تایپ کردن متون یا آدرس وب روی تلویزیون بسیار ساده تر خواهد بود. هنوز نمی دانیم نحوه پشتیبانی این تلویزیون از زبان فارسی تا چه حدی است و چه نرم افزار های بومی سازی شده برای کاربران ایرانی در دسترس خواهد بود. همچنین امیدواریم امکان برنامه نویسی برای WebOS ساده تر از قبل بوده و افراد بیشتری بتوانند به توسعه نرم افزار های خود روی این پلتفرم بپردازند. همچنین امیدواریم تلویزیون های جدید ال جی بدستمان برسد و بتوانیم از نزدیک با پلتفرم جدید ال جی کار کنیم.
من خودم از این tvدارم استفاده میکنم همه چیزش خوبه ,فقط با وب گردش فایلهای فلش پخش نمیکنه وامکان دانلود هم نداره ,نرم افزارش هم کم هستش,اگر این مشکلاتش حل شه معرکه ست
مرسی ما هم امیدواریم.
سامسونگ که کارهای خیلی خوبی برای بومی سازی امکانات تلویزیون هاش در ایران کرده و الان اپلیکیشن های ایرانی زیادی برای تلویزیون هاش وجود داره و حتی فرمان های صوتی فارسی هم فکر میکنم به این تلویزیون ها اضافه شده. امیدوارم web os هم مثل پلتفورم سامسونگ در ایران بومی سازی روی اون انجام بشه.
حرکت خوبیه .. خیلی زیبا و فنی با ریسک فراوان از طرف الجی
واقعن تحسین برانگیزه