پل گاردنر آلن در ژانویه سال 1953 در سیاتل آمریکا به دنیا آمد. وی مانند بسیاری از نوابغ دنیای تکنولوژی موفقیت خاصی در دانشگاه کسب نکرد و از دانشگاه واشنگتن اخراج شد. این آغاز راهی روشن برای پل آلن بود. پل آلن در 1975 به همراه بیل گیتس، دوست دوران کودکی خود شرکتی به نام مایکروسافت را تاسیس کردند تا مسیری تازه به دنیای تکنولوژی بدهند. اکنون آلن به دلیل پیشرفت در بیماری خود که سرطان غدد لنفاوی بوده، در سن 65 سالگی چشم از جهان فرو بست. اوایل همین ماه پل آلن اظهار داشته بود که بیماری سرطان در بدن پیشرفت داشته و وی را تهدید کرده است.
دورانی که پل آلن به عنوان رئیس مایکروسافت در کنار بیل گیتس فعالیت داشت، کمتر از 10 سال طول کشید. او در 1983 بعد از شروع بیماریش کمپانی را به منظور شروع درمان ترک کرد و به عنوان یکی از اعضای هیئت مدیره تا سال 2000 در مایکروسافت باقی ماند. پیش از بهبودی، اولین بار در سال 2009 بیماری به طور جدی پل آلن را تهدید کرد. بیل گیتس در مصاحبه ای با ABC News در مورد پل آلن گفته است که از دست دادن یکی از قدیمی ترین و عزیزترین دوستانم قلبم را به درد آورده است.
دیگر بنیانگذار مایکروسافت در رابطه با همکار خود این چنین میگوید: “از اولین روزهای آشنایی در مدرسه Lakeside School تا روزهای همکاری با آلن برای تاسیس مایکروسافت و کار بر روی پروژه های چندین و چند ساله، آلن یک همکار واقعی و یک دوست عزیز بود. اگر او نبود، پردازشات شخصی هم وجود نداشت. وی فقط یک بنیان گذار شرکت نبود بلکه با عقل و دلسوزی خود سعی در بهبود زندگی مردم سیاتل و دیگر نقاط جهان داشت. طرز تفکر او این چنین بود که اگر چیزی پتانسیل خوب شدن را دارد، پس ما باید روی آن کار کنیم. این شخصیت پل آلن بود. پل عاشق زندگی و اطرافیان خود بود. او شایسته زمان بیشتری بود اما تاثیر نقش او در آینده دنیای تکنولوژی پا برجا خواهد ماند. دلم برای او بسیار تنگ خواهد شد. “
ساتیا نادلا، مدیر عامل فعلی کمپانی مایکروسافت نیز در رابطه با پل گاردنر آلن اظهار داشته است که” نقش وی در مایکروسافت و در صنعت تکنولوژی غیر قابل انکار است. او ادامه داده است که تاثیر آلن بر روی مایکروسافت، صنعت ما و البته جامعه بسیار پر رنگ بوده است. به عنوان یک موسس، او مسیری بی حاشیه و پایدار را طی کرده و با خلق محصولاتی نوآورانه و تجارب و نهادهای حیاتی، دنیا را تغییر داده است. من باید از او چیزهای زیادی یاد بگیرم. ذکاوت، کنجکاوی و اصرار به استانداردهای بسیار بالا تماما درس هایی هستند که پل آلن به ما در مایکروسافت داده است. قلب های ما با خانواده و عزیزان آلن است. روحش در آرامش.”
پل آلن در یادداشتی در سال 2011 گفته بود که او نام مایکروسافت را برای این کمپانی انتخاب کرده و همچنین موس دو کلیدی نیز از ابتکارات وی بوده است. همچنین در برخی خاطرات آلن آمده است که اعتبار او دورانی در مایکروسافت زیر سوال رفته بوده و عنوان مالکیت بیل گیتس بیشتر از حق او بوده است. در حالی که این صحبت ها رابطه نه چندان خوب آلن و گیتس را دست کم در دورانی نشان میدهد، در نهایت به نظر میرسد دوستی این دو پایدار بوده است.
پل آلن بعد از ترک مایکروسافت تبدیل به یک سرمایه گذار در کمپانی Vulcan شد که مالکیت آن را بر عهده داشت. رِنج کاری این شرکت بسیار گسترده است. همچنین آلن یک خیر بزرگ نیز بود و سرمایه گذاری ها و کمک های مالی از او نامی بزرگ در سیاتل، منطقه ای که بیشتر بر روی آن تمرکز داشت، ساخته بود. او اخیرا ساختمانی را به مبلغ 46 میلیون دلار ساخت تا مکانی برای زندگی بی خانمان ها و خانواده های کم درآمد باشد. تیم کوک و ساندر پیچای، مدیر عاملان شرکت های اپل و گوگل هر دو پل آلن را یک شخص پیشگام در دنیای فناوری معرفی کرده اند و جف بزوس، بنیانگذار آمازون نیز گفته است که آلن الهام دهنده برای بسیاری بود.
آلن در زمینه های بسیار مختلفی کمک رسان بود. از ورزش گرفته تا پیشرفت های پزشکی. او در سال 2003 مبلغ 500 میلیون دلار کمک مالی به موسسات تحقیقاتی مغز کرد بدون اینکه به دنبال سود و منفعتی باشد. در عین حال برخی از کسانی که در این امور با آلن همکاری داشته اند گفته اند که مغز وی از یک کامپیوتر هم پیچیده تر بود. آلن حتی در جایی از برنامه های پس از مرگ خود نیز صحبت کرده بود تا بخشی عظیم از ثروتش برای کارهایی آینده نگرانه صرف شود. پل آلن با ثروتی بالغ بر 20 میلیارد دلار، چهل و شیشمین مرد ثروتمند دنیا بود و صد میلیون سهم از مایکروسافت را در اختیار داشت.
مطمئنا از دنیا رفتن افرادی مثل پل گاردنر آلن غم انگیز است. نه صرفا برای اینکه او یک نابغه تکنولوژی بود. بلکه کارهای او نشان از این دارد که آلن یک انسان تمام عیار بوده است. بی شک دنیا نیاز بیشتری به افرادی همچون پل آلن دارد. روحش غرق در آرامش.
دیدگاهتان را بنویسید