مفهوم ایجاد پوست مصنوعی مفهوم جدیدی نیست و چندین سال است که محققان به آن دست پیدا کردهاند. ایجاد حس لامسه نیز طی سالهای اخیر به این پوست مصنوعی اضافه شده، اما اکنون محققان RMIT (دانشگاه ملبورن استرالیا) با پوست الکترونیکی با قابلیت تشخیص درد ، این تحقیقات را یک قدم جلوتر بردند.
به گفته پروفسور Madhu Bhaskaran، محقق ارشد این گروه تحقیقاتی دانشگاه ملبورن استرالیا، “تاکنون هیچ فناوری الکترونیکی قادر به تقلید واقعی از این احساس انسانی نبوده است. هنگامی که فشار، گرما یا سرما به آستانه دردناک بودن میرسد، پوست مصنوعی ما بلافاصله واکنش نشان میدهد. این یک گام حیاتی رو به جلو در توسعه سیستمهای بازخورد پیچیده است که ما برای ارائه پروتزهای هوشمندانه و رباتیک هوشمند به آنها نیاز داریم.”
پوست با استفاده از فناوری “الکترونیک نازک” ایجاد شده است که با سنسورهای فشار، پوششهای واکنش دهنده به دما و سلول حافظه مغز همراه است. به نظر میرسد که پیشرفت اولیه در این مرحله منجر به ایجاد پوستی شده که به اندازه کافی حساس باشد تا بتواند تفاوت دردی را که با فشار دادن یک سنجاق در مقابل یک ضربه دردناک احساس میکنید، تشخیص دهد.
اصلا چرا به “احساس” درد در پوست نیاز است؟ درد یک روش مفید برای دور نگه داشتن افراد از خطر است. اگر پا روی خار بگذارید و احساس درد کنید، میدانید که دیگر نباید این کار را تکرار کنید یا راه بهتری برای ادامه مسیر پیدا کنید. این ممکن است برای مواردی که یک فرد دیابتی احساس درد در پاهای خود را از دست داده باشد مفید باشد، بنابراین با استفاده از پوست مصنوعی که میتواند درد را احساس کند، میتواند به آنها بفهماند که روی چیزی قدم گذاشتهاند یا عفونتهایی که منجر به قطع عضو شخص میشود را خیلی زودتر از موقعی که کار از کار گذشته باشد تشخیص دهند.
دیدگاهتان را بنویسید