امروز 14 بهمن روز فناوری فضایی است و محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات هم در همین راستای پستی در حساب اینستاگرام و توئیتر خود منتشر کرده است. او در این پست گفت:
“صدای روشن ایرانیان” بزودی در آسمان خواهد پیچید.
14 بهمن، روز ملی فضایی، یکی از نمادهای خودباوریِ جوانان ایرانی را گرامی میداریم. #ماهوارهدوستی
از آنجاییکه پیام جهرمی با هشتگ “ماهواره دوستی” با پایان رسیده است، این یعنی باید در آیندهای نزدیک در انتظار ارسال این ماهواره با فضا نیز باشیم. این درحالیست که کمتر از یک ماه پیش، ماهواره پیام که توسط پژوهشگران دانشگاه امیرکبیر ساخته شده بود، آماده ارسال به فضا بود. این ماهواره توسط ماهوارهبر سیمرغ به فضا پرتاب شد و طبق گفته مسئولین و با وجود عملکرد مطلوب فنی که از ارسال چند دقیقهای سینگال از فضا مشخص بود، نتوانست در مدار قرار بگیرد.
در آن زمان اعلام شد که به دلیل اشکال در نحوه پرتاب ماهواره، بهطور دقیقتر اشتباه پرتابگر در محاسبه سرعت اولیهای که باید به ماهواره داده میشد و یا مشکلات سوختی، پیام نتوانسته در مدار 500 کیلومتری زمین قرار بگیرد. در نهایت این ماهواره به اقیانوس هند سقوط کرد. پس از آن اعلام شد که در مرحله بعدی ماهواره دوستی که توسط دانشگاه صنعتی شریف ساخته شده، بهزودی به فضا پرتاب خواهد شد. رئیس سازمان فضای کشور در این رابطه گفت: دوستی از مدتها پیش تست سازگاری با پرتابگر را آغاز کرده و موفقیت آمیز بوده. تاریخ دقیق پرتاب آن را به زودی اعلام میکنیم. این ماهواره قرار است در مدار 250 تا 350 کیلومتری زمین قرار گیرد. ماندگاری آن 45 روز است و ماهواره تحقیقاتی است. دوستی نیز با پرتابگر کاملا بومی به فضا پرتاب میشود.
حالا باید دید که این ماهواره چه زمانی به فضا پرتاب خواهد شد و آیا برخلاف ماهواره پیام اینبار عملیات موفقیت آمیزی را انجام دهد یا خیر.
بهروزرسانی: در روز ملی فناوری فضایی سه پژوهشگر فضایی در یک حادثه آتشسوزی جان خود را از دست دادند. جهرمی در این باره گفت: آتش سوزی در یکی از بخش های پژوهشکده پژوهشگاه فضایی ایران رخ داد و به دلیل آنکه همزمان با این آتش سوزی مراسمی برگزار می شد، دیر متوجه آتش سوزی شدند و این موضوع باعث شد که ما سه تن از عزیزانمان را در پژوهشگاه فضایی از دست بدهیم. این اظهارات اولیه است و بررسی تیم کارشناسی برای دلایل وقوع این حادثه در حال انجام است.
پرتاب ماهواره طبق قوانین بین المللی هست. شما نمی تونید تا ماهواره های کوچک را در مدارهای پایین تر با موفقیت پرتاب و آزمایش نکرده باشید، ماهواره های بزرگ و سنگین در مدارهای بالاتر بفرستید. مگر این که از کشورهایی که قبلا این کار رو کرده باشند کمک بگیرید.
یعنی این همه ریخت و پاش کردن که فقط 45 روز تو فضا بمونه واقعا باید به حال خودمون تاسف بخوریم اونوقت امریکا و روسیه ماهواره میفرستن کمه کم 10 سال کار میکنه تا کی میخواین پول ملتو به غنا بدین اخه