بالاخره دادگاه پرونده شکایت «اپیک گیمز» (Epic Games) علیه «گوگل» (Google) به پایان رسید و بر اساس رای قاضی، سازندگان بازی آنلاین «فورتنایت» (Fortnite) یک پیروزی بزرگ را به دست آوردهاند. دادگاه کالیفرنیا معتقد بود گوگل با استفاده از انحصارگرایی خود در بازار «اندروید» (Android) تلاش کرده به تجارت اپیک گیمز آسیب وارد کند.
شرکت Epic Games پیروزی قابل توجهی را در برابر Google در دادگاه ناحیه کالیفرنیای شمالی به دست آورد. هیئت منصفه دادگاه کالیفرنیا تشخیص داد که گوگل از انحصارگرایی قدرتمندی در بازار توزیع محصولات اندروید و خریدهای درون برنامهای برخوردار است.
این تصمیم دادگاه سه سال پس از شکایت اولیه شرکت اپیک گیمز علیه گوگل گرفته شد؛ وقتی که گوگل بازی Fortnite را از فروشگاه «پلی استور» (Play Store) به دلیل دور زدن هزینههای فروشگاه توسط اپیک در خریدهای درون برنامهای با نام «مالیات گوگل» (Google Tax) حذف کرد. بیانیه مطبوعاتی شرکت Epic Games پس از پیروزی بر گوگل در دادگاه بدین شرح است:
حکم امروز یک پیروزی برای همه توسعهدهندگان و مصرفکنندگان برنامههای کاربردی در سراسر جهان است. این ثابت میکند که شیوههای فروشگاه گوگل غیرقانونی است و آنها از انحصار خود برای استخراج هزینههای گزاف، سرکوب رقابت و کاهش نوآوری سوء استفاده میکنند.
پیروزی اپیک گیمز در دادگاه کالیفرنیا؛ حالا نوبت شکست اپل است!
دادگاه منطقهای کالیفرنیای شمالی هنوز میزان جریمههای دقیق علیه گوگل را فاش نکرده است. انتظار میرود که دادگاه در ژانویه کار خود را برای جبران خسارت آغاز کند. پاسخ رسمی گوگل مدت کوتاهی پس از پایان محاکمه به نفع Epic Games با هدف واضح تجدیدنظرخواهی از تصمیم هیئت منصفه صادر شد. «ویلسون وایت» (Wilson White)، مدیر امور دولت و سیاست عمومی گوگل در این باره گفت:
ما قصد داریم رای نهایی دادگاه را به چالش بکشیم. اندروید و گوگل پلی انتخاب و گستردگی بیشتری نسبت به سایر پلتفرمهای اصلی موبایل فراهم میکنند. این آزمایش به وضوح نشان داد که ما به شدت با اپل و اپ استور و فروشگاههای آن در دستگاههای اندروید و کنسولهای بازی رقابت میکنیم. ما به دفاع از مدل کسب و کار اندروید ادامه خواهیم داد و عمیقاً به کاربران، حامیان و اکوسیستم اندرویدی خود متعهد خواهیم بود.
گفتنی است شرکتهای «اپل» (Apple) و Google نسخه موبایل بازی Fortnite را در سال 2020 از فروشگاههای خود حذف کردند. این شرکت قبلاً سعی داشت از اپل به دلایل مشابه گوگل شکایت کند؛ اما دادگاه در نهایت به نفع اپل رای داد. با این حال، سازنده گوشیهای هوشمند «آیفون» (iPhone) را ملزم به ارائه یک سیستم پرداخت درون برنامهای شخص ثالث کرد.
دیدگاهتان را بنویسید