مهندسان پزشکی دانشگاه نیوکاسل نسل جدیدی از اندام های مصنوعی را طراحی کردند. این تیم دستی به همراه یک دوربین که قادر به یادگیری و درک اشیا است را ارائه کرده اند. تا کنون اندام های مصنوعی مختلف و مدرنی ارائه شدند که هنوز راه طولانی را در پیش دارند. اما این تکنولوژی یک قدم به جلو حرکت کرده و دارای سنسور هایی است که پیام را از بازوی فرد بیمار دریافت میکند و حرکت دست را از این طریق کنترل میکند که البته کار ساده ای نیست. با اینکه از رباتیک، موتورهای جدید و سیستم های بازخورد در این دست های مصنوعی استفاده شده ولی هنوز نیاز به پیشرفت و عملکرد بهتر دارد.
از آنجایی که ما فرایند عملیات دستمان را کنترل و مدیریت نمیکنیم گمان میکنیم که این عملیات بسیار ساده است ولی در واقع دستمان فرمان میگیرد که چه چیزی را بگیرید سپس به سمت آن حرکت میکند، آن را گرفته و بلند میکند و تمام این مراحل به صورت خودکار توسط دستمان اجرا میشود. در نتیجه این مراحل برای پیاده سازی در دست مصنوعی فرایند پیچیده ای خواهد بود و فردی که صاحب این دست مصنوعی است باید به طور مداوم فرمان دهد که چه کاری باید صورت بگیرد و تمام مراحلی که به صورت خودکار توسط دست انجام میشود را گام به گام اجرا کند.
تیم نیوکاسل تصمیم به توسعه ی این پروژه گرفتند و با قرار دادن یک دوربین ساده، تحلیل اشیا را به این دست ها اضافه کردند. درواقع با این ایده، دیگر نیازی نیست که فرد به دست فرمان دهد که به کدام سمت حرکت کند. دکتر کیانوش نظرپور، مدرس ارشد مهندسی پزشکی در دانشگاه نیوکاسل در یک سخنرانی اعلام کرد: “در این سالها تغیرات زیادی در اندام های مصنوعی ایجاد شده، برای مثال طراحی آن بهتر شده یا از مواد سبک تری ساخته شده اند ولی در تکنولوژی آنها تغییری ایجاد نشده است و عملکرد آن به روش قدیمی صورت میگیرد.” به عبارتی با دید کامپیوتری میتوان به توسعه ی اندام های مصنوعی پرداخت.
این دست دارای قابلیت یادگیری است؛ در واقع میتوان آن را آموزش داد. به کمک دوربین از بیش از 500 شی از زوایای مختلف و نورهای متفاوت عکس برداری شده و به دست معرفی شده تا در مواردی که با آنها روبرو شد قابلیت تشخیص اشیا را داشته باشد. این تکنولوژی سرعت عملکرد بالاتری دارد در عین حال منعطف تر و قدرتمند تر است. ایده ی اضافه کردن دوربین بر روی دست یک راه حل موقت است و به زودی با پیشرفت تکنولوژی پروتز هایی که دارای تعداد زیادی سنسور پیچیده اند و به طور مستقیم از مغز فرمان میگیرند و توسط مغز فرد بیمار کنترل میشوند ارائه خواهد شد. دکتر نظرپور نیز اعلام کرد که این ایده فقط یک گام به سوی آینده است.
:-bd:-bd:-bd:-bd:-bd:-bd:-bd