طی برگزاری کنفرانس اختصاصی شرکت Bethesda در نمایشگاه E3 امسال علاقه مندان به دنیای بازی های کامپیوتری شاهد معرفی عنوانی ریبوت شده به نام Prey بودند. اثری جدید بر مبنای روایت اول شخص از اعضای استودیو Arkane (سازندگان بازی Dishonored) که داستان آن در یک ایستگاه فضایی جریان دارد و رویارویی قهرمان این اثر با دشمنان خود را به تصویر می کشد. اگر چه شاید طرح داستانی این بازی برای برخی از بازیبازان جوان تا حدی تازه و تجربه نشده به نظر برسد، اما علاقه مندان قدیمی و کهنه کار دنیای بازی های کامپیوتری سال ها پیش داستانی مشابه با مورد یاد شده در سطور فوق را در بازی System Shock تجربه کرده بودند. اثری که اکنون اعضای استودیو Night Dive در پی طراحی نسخه ای دوباره سازی شده از آن هستند.
اگر به خاطر داشته باشید در هفته ی گذشته به سیستم کامپیوتری مورد نیاز برای اجرای نسخه ی دوباره سازی شده از بازی System Shock اشاره کرده بودیم. در واقع تقریباً هم زمان با اعلام مشخصات سخت افزاری مورد نیاز برای اجرای بازی System Shock بر روی پلتفرم PC توسط استودیو Night Dive ، اعضای این استودیو به منظور تامین بودجه ی مورد نیاز برای تولید بازی System Shock ، نسبت به راه اندازی کمپین کیک استارتر این بازی اقدام نمودند. کمپین بسیار موفقی که بر اساس آن سازندگان بازی System Shock طی تنها پنج روز توانستند رقمی در حدود ۷۵۰ هزار دلار از بودجه ی ابتدایی ۹۰۰ هزار دلاری مورد نیاز برای ساخت این بازی را تامین نمایند و به نظر نمی رسد که برای تامین رقم باقی مانده ی صد و پنجاه هزار دلاری لازم برای آغاز پروسه ی تولید این بازی مشکل خاصی در پیش رو داشته باشند. البته رقم یاد شده تنها حداقل بودجه ی لازم برای تولید بازی System Shock به شمار می رود و در صورت بالا تر رفتن رقم جمع آوری شده به منظور تولید این بازی از طریق کمپین کیک استارتر این اثر، اعضای استودیو Night Dive قصد اضافه کردن ویژگی های جدیدی را به نسخه ی دوباره سازی شده از بازی System Shock ردارند که در ادامه ی این متن به آن ها اشاره خواهد شد. طی یک ماه اخیر سازندگان نسخه ی دوباره سازی شده از بازی System Shock با حذف عنوان Remake از انتهای نام این بازی کاری کردند تا این پروژه ی جدید بیش از پیش به یک بازی ریبوت شده شباهت یابد. با این حال آن گونه که از شواهد امر پیداست نسخه ی دوباره متولد شده از بازی System Shock بیش از آن که به عنوانی ریبوت محور شبیه باشد، به یک بازی باز سازی شده شباهت دارد. به این دلیل که اعضای استودیو Night Dive قصد دارند تا در جریان پروژه ی تولید بازی System Shock، تا حد امکان به ویژگی های مهم موجود در نسخه ی کلاسیک از این بازی وفادار باقی بمانند. بر این اساس بسیاری از ویژگی های موجود در نسخه ی بهبود یافته و به روز شده از این بازی همان ویژگی هایی هستند که در بازی قدیمی System Shock وجود داشت. با این حال سازندگان این بازی همچنان بر ریبوت بودن اثر در دست تولید خود اصرار دارند و معتقدند که اگر چه بسیاری از المان های موجود در بازی System Shock نسخه ای بهبود یافته از المان های موجود در بازی قدیمی System Shock هستند اما در کل فضای این بازی و سایر ویژگی های مربوط به آن همان مواردی نیست که در نسخه ی کلاسیک از بازی System Shock وجود داشت.
یکی از مواردی که موجب می شود تا بازی System Shock بیش از آن که عنوانی ریبوت محور باشد، به یک بازی باز سازی شده شباهت یابد وفاداری کامل داستان این بازی به عنوان نخست از سری System Shock است. به این معنی که در نسخه ی دوباره سازی شده از این عنوان هم همانند نسخه ی کلاسیک این بازی وقایع داستانی در ایستگاه فضایی سیتادل رخ می دهد. ایستگاهی که یکی از دارایی های سازمان TriOptimumبه شمار می رود و بر اساس وقایعی که پیش از این در بازی System Shock شاهد رخ دادن آن ها بودیم، کنترل آن در دست یک هوش مصنوعی بسیار پیش رفته به نام شودان قرار دارد. حتی شروع بازی در نسخه ی دوباره سازی شده از بازی سیستم شاک هم همانند نسخه ی کلاسیک این اثر از بیداری قهرمان داستان از کمای شش ماهه ای که به آن فرو رفته بود صورت می گیرد و در مجموع سیر وقایع داستانی این اثر کم و بیش به همان ترتیبی خواهد بود که پیش از این در عنوان نخست از سری بازی های سیستم شاک مشاهده شد. با این حال به منظور استحکام بخشیدن به طراحی بخش داستانی نسخه ی دوباره سازی شده از بازی System Shock اعضای استودیو Night Dive از کمک کریس اولون بهره جسته اند. فردی که در طراحی بخش داستانی عناوین مهمی نظیر Planescape: Torment ، fallout 2 ، Wasteland 2 ، Star Wars: Knight of the Old Republic 2 و Fallout: New Vegas نقش بسیار مهمی بر عهده داشته است و حضور او در پروسه ی تولید بازی System Shock می تواند در به روز رسانی قدرتمند داستان این بازی بسیار تاثیر گذار باشد. گذشته از این موضوع طراح هنری نسخه ی کلاسیک بازی System Shock یعنی راب واترز نیز در پروژه ی ساخت نسخه ی دوباره سازی شده از این اثر حضور خواهد داشت و به این ترتیب علاقه مندان قدیمی سری System Shock می توانند امیدوار باشند که روح نخستین عنوان از این مجموعه در نسخه ی دوباره سازی شده از آن نیز همچنان حفظ گردد.
در بخش طراحی گیم پلی نسخه ی دوباره سازی شده از بازی System Shock اعضای استودیو Night Dive دو برنامه ی کلی را در دستور کار قرار داده اند که هر دوی آن ها بیش از هر چیز مبتنی بر میزان بودجه ی جمع آوری شده برای تولید این بازی خواهند بود. به بیان دقیق تر در صورت تامین بودجه ی حداقلی و 900 هزار دلاری لازم برای تولید بازی System Shock تمام مکانیزم های موجود در نسخه ی کلاسیک این بازی و همچنین مواردی نظیر اسلحه ها ، دشمنان ، معما های موجود در محیط و سایر موارد مشابه، در نسخه ی باز سازی شده از این اثر کاملاً به روز خواهند گردید و علاوه بر آن تجربه کنندگان این نسخه ی باز سازی شده از بازی System Shock شاهد طراحی موزیک های اختصاصی جدیدی که توسط جاناتان پروس طراحی می شوند خواهند بود. در کنار این مورد ویژه، ساختار گرافیکی بازی System Shock نیز کاملاً به روز خواهد شد و علاقه مندان به این بازی می توانند شاهد به کار گیری تکنیک های نوینی نظیر تکنیک پردازش PBR ، تکنیک HBAO ، سیستم نور پردازی هم زمان یک پارچه با بهره گیری از ساختار پویا ، سیستم بازتاب های مبتنی بر پردازش کادر به نمایش در آمده بر صفحه ی تصویر و همچنین سایر تکنیک های گرافیکی مشابه در بخش فنی بازی System Shock باشند. اما در صورت این که اعضای استودیو Night Dive بتوانند از طریق کمپن کیک استارتر بازی System Shock ، از بودجه ی حداقلی و 900 هزار دلاری مورد نیاز برای تولید این بازی عبور کرده و به رقم 1.7 میلیون دلار دست یابند، هدف دوم در امر ساخت بازی System Shock مد نظر طراحان این بازی قرار خواهد گرفت و علاوه بر موارد یاد شده شاهد وجود المان هایی نظیر امکان قطع اعضای دشمنان (که طیف وسیعی از آن ها را سایبورگ های حاضر در ایستگاه فضایی سیتادل تشکیل می دهند) ، وجود معما های بیشتر در بخش گیم پلی ، امکان انجام شخصی سازی های فراوان و ارتقا دادن توان اسلحه های موجود در این بازی و به کار گیری المان های نقش آفرینی مفصل در گیم پلی این اثر خواهیم بود. علاوه بر آن در صورت تامین بودجه ی ایده آل و 1.7 میلیون دلاری مورد نیاز برای تولید بازی System Shock دو درجه ی سختی منحصر به فرد به نام های Hardcore و Iron Man نیز به درجات سختی این بازی اضافه خواهد شد که در درجه ی سختی Iron Man بازیباز تنها یک فرصت برای ذخیره کردن روند پیشرفت خود در طول گیم پلی این بازی خواهد داشت و فرصت دومی برای ذخیره سازی در طول مراحل این بازی به او داده نخواهد شد. در واقع شاید بتوان ادعا کرد که ریبوت واقعی بازی System Shock تنها در صورتی رقم خواهد خورد که سازندگان این بازی بتوانند به رقم 1.7 میلیون دلاری مد نظر خود دست یافته و با افزودن ویژگی های نقش آفرینی فراوان به گیم پلی بازی System Shock ، تحولی اساسی در این بخش از اثر در دست تولید خود پدید آورند.
صدا پیشه ی شخصت به یاد ماندنی شودان یعنی تری بروشس بار دیگر باز گشته است تا با ادای دیالوگ های مفصل تر در نسخه ی باز سازی شده از بازی System Shockیاد گذشته ها را زنده نماید
در پایان باید به این نکته اشاره کرد که فرآیند انتشار بازی System Shock برای ماه دسامبر سال 2017 میلادی برنامه ریزی شده است و این بازی در حال حاضر قرار است تنها بر روی دو پلتفرم PC و Xbox One عرضه شود. در این میان اعضای استودیو Night Dive عدم انتشار اثر در دست تولید خود برای کنسول پلی استیشن 4 را به عدم همکاری متقابل شرکت سونی مربوط دانسته اند و به تصریح این نکته پرداخته اند که بر خلاف شرکت مایکرو سافت که کیت توسعه ی کنسول اکس باکس وان را برای تولید بازی System Shock در اختیار آن ها قرار داد، سران شرکت سونی از انجام چنین امری خود داری کرده اند. با این حال بر طبق برخی از اخبار موجود، هم اکنون مذاکراتی میان شرکت سونی با اعضای استودیو Night Dive در جریان است تا در صورت امکان بازی System Shock مدتی پس از عرضه شدن برای پلتفرم های مقصد خود، برای کنسول پلی استیشن 4 نیز عرضه شود. البته این موضوع هنوز قطعی نیست و شاید این اتفاق هرگز رخ ندهد.
دیدگاهتان را بنویسید