پس از سالها بیتوجهی به درخواستها برای پیوستن به طرحهای محافظت از کودکان، پیامرسان جنجالی تلگرام پذیرفت که با یک نهاد بینالمللی معتبر همکاری کند تا از گسترش محتوای سوءاستفاده جنسی از کودکان (CSAM) جلوگیری کند.
بنیاد اینترنت واچ (IWF) که توسط خدمات آنلاین بزرگ برای شناسایی، حذف و جلوگیری از گسترش CSAM استفاده میشود، تا پیش از این از همکاری تلگرام بینصیب مانده بود. تلگرام بارها از تعامل با این بنیاد یا طرحهای مشابه ایمنی کودکان خودداری کرده بود.
چهار ماه پس از دستگیری پاول دوروف، بنیانگذار تلگرام در پاریس به دلیل اتهام به ناتوانی این پلتفرم در مدیریت محتوای افراطی، تلگرام اعلام کرد که نظر خود را تغییر داده است. بنیاد IWF تصمیم تلگرام را یک تحول بزرگ توصیف کرده، اما هشدار داده که پیوستن به طرح ایمنی کودکان تنها اولین گام در مسیر «بسیار طولانیتری» برای این برنامه پیامرسان است.
درک ری-هیل، مدیرعامل موقت IWF، گفت: با پیوستن تلگرام به IWF، این برنامه میتواند از ابزارهای پیشرفته ما برای اطمینان از عدم اشتراکگذاری این محتوا در پلتفرم استفاده کند.
دارک وب در جیب شما
تلگرام که حدود 950 میلیون کاربر در سراسر جهان دارد، پیشتر خود را بهعنوان یک برنامه متمرکز بر حریم خصوصی کاربران معرفی کرده بود و به جای پیروی از هنجارهای سیاستگذاری سایر شرکتهای شبکههای اجتماعی، بر این رویکرد تأکید داشت.
اما گزارشهای بیبیسی و دیگر رسانهها نشان دادند که مجرمان از این برنامه برای تبلیغ مواد مخدر، ارائه خدمات جرایم سایبری، کلاهبرداری و اخیراً اشتراکگذاری CSAM استفاده میکنند.
این مسئله باعث شد یکی از کارشناسان، تلگرام را «دارک وب در جیب شما» بنامد.
در ماه اگوست، مالک میلیاردر این برنامه در یکی از فرودگاههای شمال پاریس بازداشت شد. آقای دوروف متهم به عدم همکاری با نیروهای اجرای قانون در موضوعاتی همچون قاچاق مواد مخدر، محتوای جنسی مربوط به کودکان و کلاهبرداری شده است.
- دستگیری پاول دوروف در پاریس؛ آیا تلگرام در خطر است؟
- تلگرام در دفاع از بازداشت دورف: هیچ راز پنهانی در کار نیست!
- افزایش دانلود های تلگرام پس از دستگیری پاول دورف
قضات فرانسوی او را از ترک فرانسه تا زمان تکمیل تحقیقات منع کردهاند. البته، شرکت معتقد است این بازداشت ناعادلانه است و دوروف نباید مسئول اقدامات کاربران این پلتفرم شناخته شود.
با این وجود، تلگرام از آن زمان مجموعهای از تغییرات را در شیوه عملکرد خود اعلام کرده است که عبارتند از:
- اعلام اینکه آدرسهای آیپی و شماره تلفن افرادی که قوانین را نقض میکنند، در پاسخ به درخواستهای قانونی معتبر به پلیس تحویل داده خواهد شد.
- غیرفعالکردن قابلیتهایی مانند «افراد نزدیک» که به گفته شرکت، مشکلاتی با باتها و کلاهبرداران داشته است.
- انتشار گزارشهای شفافیت منظم درباره میزان محتوای حذفشده – که یک استاندارد صنعتی است و پیشتر از سوی تلگرام رعایت نمیشد.
آقای دوروف همچنین وعده داده که تلگرام را از یک حوزه انتقاد به یک حوزه تحسین در مدیریت محتوا تبدیل کند.
همکاری با IWF به نظر میرسد جدیدترین گام در این مسیر باشد. بنیاد IWF یکی از معدود سازمانهایی در جهان است که بهطور قانونی اجازه جستوجوی محتوای جنسی مربوط به کودکان برای حذف آن را دارد.
فهرست بهروز شده این بنیاد از محتوای شناختهشده سوءاستفاده، توسط وبسایتها برای شناسایی و جلوگیری از انتشار مجدد این محتوا استفاده میشود.
تلگرام اعلام کرده است که پیش از عضویت در IWF، هر ماه صدها هزار مورد محتوای سوءاستفاده را با استفاده از سیستمهای خود حذف میکرد. به گفته شرکت، عضویت در این بنیاد، مکانیزمهای تلگرام را تقویت خواهد کرد.
این برنامه بهعنوان یک سرویس پیامرسان کاملاً رمزگذاریشده معرفی شده است؛ به این معنا که تنها فرستنده و گیرنده پیام میتوانند آن را بخوانند، درست مثل مانند واتساپ و سیگنال.
در واقع، اکثر ارتباطات در تلگرام با رمزگذاری استاندارد انجام میشود که سؤالاتی را درباره میزان امنیت آن در برابر هک و رهگیری ایجاد کرده است.
آقای دوروف که در روسیه متولد شده و اکنون در دبی زندگی میکند، تابعیت کشورهای روسیه، فرانسه، امارات متحده عربی و جزیره سنتکیتس و نویس در کارائیب را دارد. تلگرام در میان کاربران روسیه، اوکراین و کشورهای اتحاد جماهیر شوروی سابق و همچنین ایران محبوبیت خاصی دارد.
دیدگاهتان را بنویسید