شرکت های فناوری در حال پیوستن به نیروهای دولتی در ایالت واشنگتن جهت مبارزه با فرمان اجرایی اخیر ترامپ مبنی برا ممنوعیت مهاجرت اند. دادستان کل واشنگتن باب فرگوسن دادخواستی را برعلیه این قانون تنظیم کرد. بر طبق قانون تصویب شده مهاجرت قانونی و غیرقانونی از هفت کشور با اکثریت مسلمان ار ورود به ایالات متحده به مدت سه ماه ممنوع است، این شرایط برای پناهندگان کشور سوریه تا مدت نامعلومی پابرجاست.
در حال حاضر حداقل سه شرکت فناوری؛ مایکروسافت، آمازون و اکسپدیا به این مبارزه قانونی پیوسته اند. سخنگوی مایکروسافت در گفتگو با رویترز اعلام کرد که این شرکت در حال جمع آوری اطلاعات تأثیر گذار در جهت حمایت از این مبارزه است و در صورت نیاز خوشحال می شوند که برای شهادت در دادگاه حاضر باشند. شرکت های آمازون و اکسپدیا در حال آماده سازی بیانه ای هستند که اثرات منفی این قانون در کسب و کار آنها میگذارد را نشان میدهد. مدیرعامل آمازون، جف بزوز در ایمیلی به کارمندان خود نوشته است که تیم حقوقی شرکت اظهارنامه ای احمایتی برای دادستانی کل ایالت واشنگتن، در جهت مبارزه با این قانون آماده کرده است و آنها گزینه های قانونی دیگر را هم در نظر میگیرند. اکسپدیا بیانه ای به صورت علنی منتشر نکرده اند اما فرگوسن در مصاحبه مطبوعاتی خود به کمک های این شرکت اشاره کرد.
این طرح دعوی در دادگاه تلاش خواهد کرد تا ثابت کند ممنوعیت مهاجرت برخلاف قانون اساسی است و این اقدام نه تنها باعث ایجاد تفرقه در واشنگتن می شود، بلکه به هزاران نفر از ساکنان واشنگتن و اقتصاد این ایالت و شرکت های مستقر در آن ضربه میزند و باعث تضعیف واشنگتن در هدف خود مبنی بر بودن مکانی دلپذیر برای مهاجران و پناهندگان می شود. دیگر مدیران شرکت فناوری مانند ایلان ماسک مدیرعامل شرکت تسلا و مارک زوکربرگ مدیرعامل فیسبوک علیه قانون جدید سخن گفته اند. با این حال تنها آمازون، مایکروسافت و اکسپدیا (که همه آنها در منطقه سیاتل در ایالت واشنگتن مستقرند) اقدامی رسمی علیه قانون ممنوعیت مهاجرت انجام داده اند. باید دید که آیا اقدامات آنها کارساز خواهد بود و موفق به لغو این قانون نژادپرستانه می شوند یا خیر.
دیدگاهتان را بنویسید