آیا باید به فرصت 90 روزهای برای شروع تحریمها علیه هوآوی امیدوار باشیم؟ آن هم در شرایط هنوز مقامات آمریکایی به هوآوی اعتماد ندارند؟ پتریک شنهن، قائم مقام وزرات دفاع ایالات متحده گفته است که هوآوی نمیتواند قابل اعتماد باشد، چرا که با روابط نزدیکی با دولت چین دارد. او استفاده از تجهیزات این شرکت در شبکه 5G را بسیار ریسکی توصیف کرده است. زمانیکه از ریسک صحبت میشود احتمال وجود یک راه نفوذ در این دستگاهها توسط هوآوی برای جاسوسی دولت چین است.
در همین حال، بهنظر میرسد که چین نیز مبارزه را آغاز کرده است. این کشور اعلام کرده است که لیست سیاهی تهیه کرده و در آن کمپانیهای خارجی و شرکتهایی که با چین و بهخصوص هوآوی تجارت نمیکنند را در آن لیست قرار خواهد داد. هوآوی بزرگترین تولیدکننده گوشیهای هوشمند در جهان و اولین ارائه کننده تجهیزات شبکه در جهان است که ماه گذشته در لیست تحریمهای آمریکا قرار گرفت. این یعنی این شرکت نمیتواند بدون لجازه دولت آمریکا به شرکتهای آمریکایی داد و ستد داشته باشد. همین موضوع باعث شده است تا شرکتهای بزرگی که سال گذشته هوآوی 11 میلیارد دلار صرف هزینه تأمین تجهیزات از آنها کرده با این شرکت قطع همکاری کنند. شرکتهای مهمی مانند گوگل، کوالکام و اینتل پس از دوره 90 روزه با هوآوی قطع همکاری خواهند کرد. در این میان حتی شرکتهای غیرآمریکایی مانند ARM Holdings هم اعلام کردهاند که از حکم تحریم هوآوی تبعیت خواهد کرد.
این شرکتها و چند شرکت غیرآمریکایی دیگر ممکن است در بلکلیست چین قرار بگیرند. سخنگوی وزارت بازرگانی چین گفته است که این شرکتها تهدید یا خطر بالقوهای برای امنیت ملی چین هستند و این وزراتخانه اقدامات لازم برای شرکتها و افراد حاضر در این لیست را انجام خواهد داد. فنگ عنوان کرده است که این اقدامات بهزودی بهصورت عمومی اعلام خواهد شد. مایکل لم، اقتصاددان Greater China در رابطه با این موضوع گفته است:
شرکتهایی که تجهیزات خود را به هوآوی ارائه نمیکنند مانند پاناسونیک و توشیبا در خطر قرار دارند، این میتواند به شرکتهای چندملیتی آسیب بزرگی برساند.
اما چرا اپل در لیست تحریم چین نیست؟
انتظار نداشته باشید که اپل در لیست سیاه چین قرار بگیرد. این کشور یک بازار مهم برای اپل به حساب میآید و آسیب زدن به میزان فروش آیفونهای اپل میتواند یک حرکت عالی برای انتقام توسط دولت چین باشد. بدین ترتیب احتمال تصاحب جایگاه دوم هوآوی در میان فروشندگان گوشی توسط اپل کمتر خواهد شد. اما نکاتی در این میان قابل توجه است: اول اینکه اپل هیچ داستانی با هوآوی ندارد و نقشی در تحریمهای ایجاد شده ایفا نخواهد کرد. دلیل دوم اینست که درصد بزرگی از آیفونها در چین، توسط شرکتهای چینی که از کارکنان چینی استفاده میکنند، ساخته میشود. کاهش تولید آیفون در چین میتواند تأثیر بزرگی در اقتصاد این کشور داشته باشد.
اخبار مربوط به لیست سیاه مانند جنگ تجاری چین و آمریکا ادامه دارد و هیچ نشانهای مبنی بر پایان ماجرا نیست. هر دو کشور درصد مالیاتی برای کالاهای وارداتی از کشور مقابل اعمال کردهاند. در حالیکه گوشیهای هوشمند هنوز تحت تأثیر این قانون قرار نگرفتهاند، انتظار میرود که قدم بعدی ایالات متحده مالیات برای گوشیهای هوشمند چینی باشد. از آنجاییکه اپل، آیفونهای خود را در چین سرهم میکند، در دسته کالاهایی وارداتی قرار میگیرد. در این میان نه تنها شرکتها بلکه مصرفکنندگان نیز از ماجرای جنگ تجاری دو کشور آسیب میبینند. چرا که با بالارفتن تعرفه مالیاتی، قیمت نهایی کالا نیز بالاتر خواهد رفت.
چرا ایران نمیتواند امریکا را تحریم کند؟ البته پارسال اگه یادتون باشه مجلس در یه طرح بینظیر اینکارو کرد که چند میلیاردم رفت تو جیب :))
سلام یکسریعها همچین میگن باید فلانکارو کنن با کمونیستها که یکی ندونه فکر میکنه دولت کمونیستیه چین ارثیه پدرشونو بالا کشیده یا اینکه چه بلایی سرشون آورده که دارن اینطوری میگن، فعلا میبینین که آمریکا به اون بزرگی چطوری ازش میترسه، خود آمریکا خدای جاسوسی دقل بازیه که، مشکل ما اینه که درآینده مثاا به امید خدا فناوری 5جی اومد تو کشور عزیزمون یه گوشی بخواییم بخریم قیمتش فضایی نباشه که هرکسی نتونه بخره، اینطوری بخواد پیش بره در آینده ما نمیتونیم همین گوشیها و بخریم همونطور که همین الانشم خیلی ها هستن نمیتونن بخرن، اونوقت باید بیاییم جی ال ایکس ایرانی بخریم، پس لطف کنید از این حرفهای بزرگ بزرگ که به گروه خونتون نمیخوره نگید
از شما بعیده خانم نور بخش
حکم تحریم هوآوی طبیعت خواهد کرد.
یا
حکم تحریم هوآوی تبعیت خواهد کرد.
خط آخر پاراگراف دوم
دقیقا…انگار مثلا اوضامون جور جوره
درد ملت یکی دو تا نیس
همش درده
:l:l:l
والا ما هیچ وقت نتونستیم بخریم
هیچ فرقی بحاله ما نمیکنه
۱۰ سال پیش نتونستیم بخریم الانم نمیتونیم فردا هم نمیتونیم
وقتی به خاطر جنگ تجاری این دو کشور قیمت فعلی اجناس تو ایران “مخصوصا اون کامپیوتری که باهاش بازی میکنی” باز هم 2 برابر شد اونوقت طعم واقعی پیروزی امریکا رو میتونی بچشی
چین خودش برای امنیت جهان خطر بالقوه محسوب میشه! کسایی که با چینی های دولتی مراوده داشتند میدونن چه بی وجدان هایی هستند که البته ذات کمونیسته! دلیل اینکه در ایران هم عده ای محسور چین کمونیست هستند اینه که ذاتا خیلی بهم شبیهن! فارق از این مسایل جواب مقاله اینه که به همون دلیل که ایران نمیتونه امریکا – یا هیچ کشور ادمیزادی – رو تحریم کنه! چون مردم خودش بهش میخندن! چین هم به هکذا. بحث جاسوسی نیست همه قدرت ها جاسوسی خودشون رو دارن مهم اینه که در خدمت تروریسم باشه یا ضد اون!
هر کشوری ، به کشور دیگه میگه تروریست.
تعریف شما چیه؟
و کدام گشورها را تروریست میدانید؟
آمریکا مهد جاسوسی و سرقت اطلاعات به هواوی میگه جاسوس!
این یعنی غلبه قدرت چین به آمریکا.
اینا همونایی نبودن که میگفتن ما خدای دیجیتال و دنیای سایبری هستیم؟
کیا مارو از جنگ می ترسونن.
سلام حاج سعید.
دقیقا.
آمریکا بدون حساب و کتاب کاری نمیکنه :-devil:-devil
پیروز نهایی این ماجرا هم مردم امریکا و اقتصادشون خواهد بودB-)B-)
باید فشار و تحریم رو بیشتر کنه تا از گشنگی و فلاکت بمیرن این کمونیستا/-)/-)/-)
راست میگی.
هر کس ، کاری بخواد انجام بده ، قبلش یه حساب و کتابیییی میکنه.
منتها باید ببینیم که نیت طرف چی باشه.
بعید میدونم که آمریکا بخواد به فکر خیر رسوندن به کسی باشه.
_________________
در ضمن ، همون مردم آمریکا از مسئولینشون بیزار هستند.
آمریکا اگر ثروت داره ، بره اون بی خانمان ها رو خانه بده و از وضع فلاکت بار رهایی ببخشه.
ثروتی که فقط برای ثروتمندان باشه و خیرش به مردم نرسه ، ذره ای هم ارزش نداره.
ااا پسر تمام غرب از دولتاشون بیزارن و حکومت مثل ایران میخوان :)) راستی کامنتی چند؟