رفلاکس معده بیماری شایع بسیاری از مردم جهان و حتی یک پنجم مردم ایران است. این بیماری که به اصطلاح عامیانه به آن “ترش کردن” نیز میگویند با بازگشت اسید به مری باعث سوزش شدید در معده و مری میشود. علت این مشکل چیست؟ مشخص است که این بیماری نیز مانند سایر بیماری ها به شیوه ناسالم زندگی، رژیم غذایی نادرست و عادات بد غذایی نقش دارد. ما در اینجا به شما 10 غذای محرک که باعث ایجاد رفلاکس اسید میشود را به شما معرفی میکنیم، با اجتناب از این لیست میتوانید درمانی برای بیماری خود داشته باشید.
غذاهای تند
غذاهای اسپایسی و تند یکی از اصلی ترین عوامل سوزش سر دل است. غذاهای شامل فلفل قرمز تند سطح اسید معده را تحت تأثیر قرار میدهند و باعث رفلاکس اسید میشود.
شکلات
شکلات سرشار از چربی است و این به آن معناست که هضم آن طول میکشد شکلات و کاکائو عامل سوزش معده است و به همین دلیل برای زنان باردار به عنوان یک ماده غذایی خطرناکی به شمار حساب می آید.
گوشت
گوشت های چرب مانند گوشت بره و گاو مدت بیشتری در معده میمانند و احتمال تولید اسید بیشتر میشود. این نوع گوشت که هضم آن دشوار است یکی از دلایل رایج سوزش معده است.
گوجه فرنگی
گوجه فرنگی به دلیل اینکه حاوی مواد مغذی و ویتامین C است برای سلامتی مفید است اما از طرفی از غذاهای اسیدی به حساب می آید که باعث سوزش سر دل و نفخ و سوء هاضمه میشود.
میوه هایی از خانواده مرکبات
مرکبات مانند پرتقال، لیمو، گریپ فروت و نارنگی از دلایل سوزش سردل هستند. مرکبات ماهیت اسیدی دارند که در معده خالی باعث ایجاد ریفلاکس میشوند.
قهوه
قهوه تنها به عنوان یک مُلین عمل میکند و نه بیشتر از آن. مقدار بالایی از کافئین در قهوه منجر به افزایش ترشح اسید در معده میشود. کافئین یکی از علل اصلی رفلاکس معده است.
الکل
الکل باعث افزایش تولید اسید در معده میشود. در مقادیر مصرف بالاتر موجب تحریک مخاط دستگاه گوارش میشود که میتواند سیستم گوارش را به طور کلی متوقف کند.
غذاهای سرخ شده
این نوع غذاها نه تنها سخت هضم میشوند بلکه باعث سوزش سردل و برگشت اسید معده میشوند. غذاهای سرخ شده حاوی مقادیر زیادی چربی هستند که هضم آنها به کندی صورت میگیرد و این دلیلی میشود برای بازگشت اسید به معده.
نوشابه های گازدار
نوشابه نیز از نوشیدنی هایی که باعث سوزش سر دل میشوند به حساب میاید. حباب موجود در نوشابه های گازدار وارد معده میشود و این امر موجب افزایش فشار و رفلاکس اسید میشود.
پنیر
پنیر نیز سرشار از چربی است و هضم آن توسط معده به سختی انجام میشود. پنیر خامه ای، چدار، پارمزان و گودا حاوی میزان زیادی چربی میباشند.
اگر سوزش معده بیماری است که به سختی با آن به مشکل خورده اید، واجب است از خوردن غذاهای لیست بالا تا حد ممکن اجتناب کنید. اما اگر دل کندن از لیست خوشمزه ی بالا برای شما امری غیرممکن است میتوانید با خوردن آلوئه ورا، بادام خام، سرکه سیب، سیب سرخ، چای و دمنوش و حتی آدامس تا حدی باعث تسکین درد خود شوید.
برای اطلاع از جدیدترین اخبار دنیای دیجیتال، قیمت انواع قطعات سخت افزاری و تجهیزات الکترونیکی، آگاهی از اخبار مرتبط با تکنولوژی از جمله نوسان قیمت ارز، تصاویر، ویدئوها و مطالب آموزشی اختصاصی به کانال تلگرام وب سایت سخت افزار بپیوندید: telegram.me/sakhtafzarmag
ممنون از مقاله خوبتون متاسفانه یه عده خارج از نظر دوستان کم لطفی کردن و فقط نظر شخصیشون رو دوست دارن تحمیل کنند . اما میبینیم که خیلی از دوستان استقبال میکنن از این مطالب عالی و آموزنده در هر صورت دستتون درد نکنه به همین شکل و همین روال لطفا از این نوع مقاله ها بنویسید چون اینجا خانه عاشقان سخت افزاره و دوستان سخت افزاری باید تو همچین خونه ای به غیر از مطالب مورد علاقشون مطالب مفید و کاربردی که برای روح و جسم خودمون مفیده هم داشته باشند و استفاده کنن هیچ کس از سلامتی بدش نمیاد . مرسی از مقاله :-bd:-bd
ممنون از مقاله خوبتون
ممنون از مطلب خوب شما.
البته خود من بیش از 12 سال با این قضیه درگیر هستم و این مطلب دقیقا پرهیز های غذایی بسیار خوبی هست که برای افرادی مثل من مناسبه.:-bd
واقعا ممنون البته مال من زیاد جدی نیست معمولا ماهی یکی دوبار رفلاکس میشه معدم باید بگم آبلیمو و لیمو خیلی اثر بدی داره اگه خیلی ترش میکنید آبلیمو نخورید
فکر میکنم یک سری از اینها واسه همه معده ها قطعیت نداره. من به شخصه تاحالا از خوردن گوجه فرنگی خداروشکر دچار این حالت نشدم! یعنی به نظرم خوردنش خیلی منفعت بیشتری داره تا نخوردنش
عسل برای رفلاکس معده خوبه امتحانش کردم خوبه
چای برای کسایی که ریفلاکس معده دارن خوب نیست
ی باره بگید همه چی نخورید /-)/-)