یکی از بزرگترین نقاط قوت پلتفرم اپل برای تلفن های هوشمند را می توان نقطه ضعفی برای اندرویدی ها دانست. هر چقدر که محیط بسته iOS و فضای باز و قابل شخصی سازی اندروید از دید طرفداران مورد دوم یک برتری به حساب می آید.، پراکندگی دستگاه ها و مسیر دشوار و طولانی بروزرسانی و دریافت بسته های امنیتی و همچنین امکان نصب اپلیکیشن از منابع مختلف این سیستم عامل را حداقل از لحاظ ایمنی در جای پایین تری نسبت به iOS قرار می دهد. معمولا توصیه گوگل به کاربران اندروید برای در امان ماندن از خطرات سایبری نصب کردن برنامه ها تنها از طریق فروشگاه نرم افزاری پلی استور است. هر چند این روش می تواند تا اندازه زیادی مانع از هک شدن گوشی شود اما خود پلی استور هم بارها نشان داده چندان امن نیست. برنامه های جعلی یکی از معضلات اندروید هستند و نصب کردن آنها بر روی گوشی می تواند به قیمت از دست دادن بسیاری از اطلاعات با ارزش شخصی تمام شود. اما می توان با چند راهکار ساده برنامه های جعلی پلی استور را تشخیص داد و از نصب کردن آنها خودداری کرد.
دقت در نتایج جست و جو
زمانی که برای پیدا کردن یک برنامه در پلی استور جست و جو می کنید چند لحظه ای را صرف دقت کردن در سایر نتایج کنید. یکی از اصلی ترین روش های برنامه های جعلی برای فریب کاربران، استفاده از آیکون و نامی بسیار نزدیک به برنامه اصلی است. البته مورد آیکون نمی تواند چندان راهگشا باشد زیرا بسیاری از برنامه های جعلی دقیقا به کپی کردن آیکون برنامه اصلی می پردازند. با این حال اگر متوجه وجود اسم ها یا آیکون های تکراری در مورد جست و جوی خود شدید بهتر است کمی بیشتر دقت کنید و بلافاصله به نصب اولین برنامه نپردازید.
اسم اپلیکیشن و توسعه دهنده را بررسی کنید
یکی از بهترین کارها برای پیدا کردن برنامه های جعلی بررسی اسم آن است. این مورد درست همانند پیدا کردن محصولات چینی موجود در بازار است که با تغییر یک حرف در اسم اصلی سعی در کپی کردن جنس می کنند. برای مثال می توانید اسم Sony را در نظر بگیرید؛ موارد جعلی ممکن است با اسم هایی مانند Suny، Soony و Souny ساخته شده باشند و به این ترتیب از نزدیک بودن بصری اسامی سو استفاده کنند. همین مورد درباره نام توسعه دهنده برنامه که درست زیر اسم اپلیکیشن نوشته شده نیز صادق است. برنامه های مشهور که مورد کپی واقع می شوند توسعه دهندگان مشهوری دارند و تقلبی ها با اسامی متفاوت و عجیب خود را لو می دهند.
تعداد دانلودها را ببینید
یک برنامه مشهور تعداد دانلود بالایی هم دارد. برای مثال می توانید اپلیکیشن مرورگر کروم موبایل را در نظر بگیرید که تعداد دانلود آن چندین میلیارد است. بدون شک یک برنامه جعلی تعداد دانلودهای کمتری دارد. این مورد یکی از ساده ترین و کاربردی ترین راه ها برای تشخیص برنامه های جعلی است. معمولا از بین دو برنامه با آیکون و اسم یکسان هر برنامه ای که تعداد دانلود کمتری داشته باشد جعلی است.
تصاویر محیط برنامه را ببینید
در پلی استور چند پیش نمایش از محیط برنامه وجود دارد. این تصاویر کمک می کنند ببینید درون یک اپلیکیشن چه می گذرد. بررسی این عکس ها معمولا راهنمای خوبی برای پیدا کردن برنامه های جعلی هستند. گرافیک ضعیف، فونت های نامناسب، تصاویر غیر مرتبط و متفاوت بودن نماهای مختلف از برنامه مواردی هستند که تقلبی سازان رعایت نمی کنند و به راحتی به دام می افتند.
نمره برنامه را ببینید
حتی اگر همه موارد بالا توسط یک توسعه دهنده اپلیکیشن های جعلی رعایت شده و یک برنامه فیک بسیار دقیق هم ساخته شده باشد، نظرات کاربران به خوبی مشخص کننده مشکل دار بودن یک برنامه خواهند بود. نظرات کاربران درباره یک اپلیکیشن جعلی معمولا در تعداد کمتری به ثبت رسیده و نمره پایین تری برای برنامه به همراه دارد.
فراموش نکنید اگر به یک برنامه جعلی در پلی استور برخورد کردید در انتهای صفحه مربوط به برنامه گزینه Flag as inappropriate را انتخاب کنید تا به گوگل در پیدا کردن و حذف کردن این برنامه ها کمک کرده باشید. گوگل از یک سال قبل سیستمی به نام Google Play Protect را به کار گرفته که تا به حال در تشخیص و حذف بیش از 700000 برنامه جعلی به آنها کمک کرده اما تعداد اپلیکیشن های پلی استور و روند رو به رشد آنها به گونه ای است که همکاری کاربران را به امری بسیار مهم برای مبارزه با گسترش برنامه های جعلی تبدیل می کند.
جناب یوسفی زاده مطلب جالب و خوبی بود که پیشنهاد میکنم همه کاربران قبل از دانلود اپلکیشن رعایت کنن تا خدای نکرده مشکلی پیش نیاد
با تشکر