همه ما هر روز تصمیم گیری میکنیم. بیشتر تصمیم گیری های ما جزئی هستند، مانند انتخاب لباس، انتخاب غذا از منو، انتخاب آهنگی میخواهیم گوش دهیم و.. .اما بعضی از تصمیمات میتواند تاثیر زیادی در زندگی حرفه ای ما داشته باشند. پس چکونه باید مطمئن شویم که انتخاب های ما وحشتناک نیست و آینده ما را به طور جدی به خطر نمیاندازد؟ در ادامه این مطلب شما را با راهکارهایی در این رابطه آشنا خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
وقت خود را برای جستجوی “بهترین” گزینه تلف نکنید
داشتن گزینه های زیاد خوب است اما زمانی که وجود داشته باشند. اصولاً ما زمان زیادی را صرف دنبال گشتن انتخاب های میکنیم که مهمتر از مزیتشان، انتخاب های اضافی هستند. انتخاب ها هزینه هایی در پی دارند و بسیاری از ما هزینه ای که برای آنها پرداخت میکنیم را دست کم میگیریم. زمانی که شما در حال تحقیق در انتخاب ها هستید محدودیت زمانی برای خودتان تنظیم کنید و مطمئن شوید که بدلیل وحشت از تصمیم گیری، انتخاب خود را به تعویق نمیندازید.
تصور نکنید که هرکسی بیشتر از شما اطلاعات دارد
ما دوست داریم تصور کنیم که دیگران آنچه را که ما نمیدانیم، میدانند و بنابراین ما باید کاری را انجام دهیم که آنها انجام میدهند (آنها را دانش برتر فرض میکنیم)، اما لزوماً این چنین نیست. جمع شدن این آثار میداند انتخاب های اشتباه را همیشگی کنند. اقدام براساس اطلاعات شخصی نتایج بهتری خواهد داشت و به سادگی پیروی کردن از دیگران بهترین انتخاب نیست. زمانی که اطلاعات شما واقعا کافی نیست راه خوبی است اما مردم در اکثر اوقات به سمت شلوغی متمایل میشوند.
با ضمیر ناخودآگاه خود تصمیم بگیرید
برای همه چیز زمان و مکانی وجود دارد و زمانی که بحث انتخاب های پیچیده پیش می آید، گاهی اوقات بهتر است که به ذهن ناخودآگاهتان برای انجام کارهای سنگین اجازه دهید. در مواردی که بسیاری از عوامل مستقل در بازی هستند، تصمیم گیری زمانی که ذهن شما به طور فعال متمرکز نیس میتواند انتخاب را بهتر و رضایت بخش نر کند. برای مهار قدرت تصمیم گیری ناخودآگاه، مغز آگاهتان را با انجام کارهایی مانند چرت زدن و یا کار برروی چیزهای دیگر منحرف کنید.
مطمئن شوید که فقط آن چیزی را که دوست دارید نمی بینید
زمانیکه اطلاعات در درست شما نامطمئن و ناکافی باشد، تمایل به تایید آن چیزی را دارید که فکر میکنید درست است. این “تعصب تاییدی” باعث انتخاب هایی میشود که هیچ دلیل واقعی برای اطمینان ندارند. زمانیکه تمایل به انتخاب خاصی دارید که آسان تر و یا آشناتر به نظر میاید ضروریست مطمئن شوید که اطلاعات شما برای آن انتخاب کافی و مستند است.
تصور نکنید که همه به اندازه شما قابل اعتمادند
یک فرد قابل اعتماد برای ارزیابی اینکه آیا اشخاص دیگر قابل اعتماد هستند یا نه خیلی خوب نیست. با توجه به تئوری “اجماع نظر نادرست” ما تصور میکنیم که رفتار دیگران در وضعیت مشابه با ما یکسان است. مثلا زمانی که ما صادق باشیم تصور میکنیم که همه صادقند و یا مصداق ضرب المثل: “کافر همه را به کیش خود پندارد”. این گرایش همواره ادامه دارد حتی زمانیکه عکس آن ثابت میشود. اگر شما فردی قابل اعتماد هستید مراقب باشید این ویژگی را صرف افرادی که سزاوار نیستند توسعه ندهید.
اجازه ندهید اطلاعات بیش ازحد مسائل مهم را مبهم کند
اطلاعات زیادی میتواند خسته کننده باشد و اطلاعات بیشتر میتواند بدتر از بی اطلاعی کامل باشد. دریافت اطلاعات زیاد آسان است ولی برداشت اطلاعات مهم و اساسی را غیرممکن میکند. عدم توانایی در تصمیم گیری یکی از اثرات جانبی احتمالی از اطلاعات بیش از اندازه است. (مانند زمانی که برای خرید عطر فروشنده تعداد زیادی عطر به شما پیشنهاد میدهد و شما از تصمیم گیری عاجز میشوید.) تمرکز بر کیفیت اطلاعات و نه کمیت نتیجه بهتری خواهد داد.
به خودتان یک پاداش کوچک دهید
زمانیکه تصمیم دشواری برای حرکت رو به جلو میگیرید، به خودتان پاداش دهید. قدرت و لذت این حرکت را هرگز دست کم نگیرید.
پیش بینی احتمال نتایج مختلف را تمرین کنید
با تمرین پیش بینی میتوانید همه جوانب تصمیم گیری های خود را به طور دقیق بسنجید، آماری از اشتباهات قبلی خود نیز میتواند به شما در تصمیم گیری کمک کند.
در روزهای آینده با بخش بعدی این مطلب در خدمت شما عزیزان خواهیم بود.
خیلی مفید بود ممنون:-bd
بسیار عالی:-bd:-bd