در روزهای گذشته با بخش اول و دوم این مطلب همراه شما عزیزان بودیم. امروز آخرین بخش این مطلب را تقدیم حضور شما خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
انتخاب های خودتان را با یک زبان دیگر بررسی کنید
اگر در روبرو شدن با انتخاب ها بسیار عاطفی رفتار میکنید، گزینه ها را در یک زبان دیگر مانند انگلیسی، عربی و.. پیش خودتان بررسی کنید. محققان دانشگاه شیکاگو نشان داده اند که با یک زبان دیگر مردم بسیار تحیلی تر و کمتر احساسی تصمیم میگیرند. در نگاه اول ممکن است خجالت بکشید و احساس متناقضی داشته باشید، اما نباید استرس از پردازش مساله با زبان غیر بومی در تصمیم شما تأثیر گذار باشد. زبان های خارجی فاصله شناختی و عاطفی بیشتری نسبت به زبان مادری ایجاد میکنند.
به یاد داشته باشید که احساس فعلی شما، احساس همیشگی تان نخواهد بود
زمانی که ما در حال انتخاب برای آینده خودمان هستیم، تمایل داریم که تصور کنیم احساس حال حاضر ما احساس همیشگی ما خواهد بود. نام این مشکل “شکاف انتقال گرما-سرما” است. مشکل این است که هنگامی که شما در حالت سرد هستید غیر ممکن است که احساستان را نسبت به زمانی که در حالت داغ هستید پیش بینی کنید و زمانیکه به ناچار به حالت گرم میرسید، موقعیت قابل بحثی برای شما پیش خواهد آمد.
به بدن خودتان گوش دهید
بدن شما دارای یک واکنش فیزیکی به استرس یا وحشت است. پمپاژ آدرنالین، نفس کشیدن با سرعت بالا و بخش های خاصی از بدن که احساس خفگی میکنند. در این موارد، به خصوص زمانی که شما احسا ترس یا خشم دارید، تمایل به قضاوت زود هنگام و ناگهانی دارید که این نادرست است. راه حل ساده ای وجود دارد: زمانی که این واکنش ها را در بدن خودتان مشاهده کردید؛ چشمان خود را ببندید و چند نفس عمیق بکشید و برای اقدامی بعدی خودتان کمی تفکر کنید. هدف این است که زمان بخرید تا بدن شما از لحاظ جسمی به اندازه کافی آرام شود تا بتواند بدرستی تصمیم گیری کند.
کورکورانه به آمارها اعتماد نکنید
داده های بزرگ آماری برای تعدادی از صنایع انقلابی است. اما منابع جدید و تجزیه و تحلیل به ما بیشتر از همیشه در مورد عملکرد و فعالیت مشتری ها میگوید. و با این حال آمارها میتوانند خطرناک باشند و قبول کورکورانه اعداد میتواند به اندازه نادیده گرفتن آنها بد باشد. بهترین شیوه رفتار این است که بدانید آمارها چه معانی دارند و چه میگویند اما به قضاوت خودتان اعتماد کنید.
فراموش نکنید که بهترین انتخاب میتواند انتخاب نکردن باشد
گاهی اوقات شما مجبورید که انتخاب کنید. بعضی اوقات هم مجبور نیستید و این امکان وجود دارد که انتخاب نکردن، خردمندانه ترین انتخاب شما باشد. زمانی که مجبور به تصمیم گیری نیستید میتوانید بیشتر تفکر کنید و مشکلات خود را با پیامدهای منفی کمتر حل کنید. وقتی بین انتخاب دو گزینه شدیداً گیر میکنید از خودتان بپرسید که آیا واقعا مجبور به انتخاب هستید؟
زمانی که خسته از تصمیم گیری هستید انتخاب نکنید
مغز انسان خسته میشود و زمانی که انتخاب های پیش رو زیاد شود، بدترین حرکت ممکن تصمیم گیری اصطلاحاً “از سرواکنه” است. شما نمیتواند بدون استراحت بولوژیکی پشت هم تصمیم گیری کنید. هنگامی که شما از خستگی تصمیم گیری رنج میبرید، به ذهن خود با پیدا کردن کلید های میانبر و انتخاب یکی از دو گزینه کمک کنید و یا اصلا هیچ تصمیمی نگیرید. تصمیمات مهم خودتان را در شروع روز پیش از آنکه قدرت تصمیم گیریتان افت کند بگیرید.
ارزیابی “پیش از مرگ” برای رسیدن به بهترین نتیجه ممکن
این تکنیک مورد علاقه برنده جایزه نوبل “دانیل کانمان” است. برای اینکار به دو تیم تقسیم شوید و ببنید که به عنوان مثال کسب و کار شما در یک سال آینده چگونه است. یک گروه تصور کند که به یک موفقیت فوق العاده رسیده و دیگری یک فاجعه ی تکرار نشدنی. بعد از آن هر دو گروه تجزبه تحلیل کنید که چرا موفق شدید و چرا شکست رخ داده است. با استفاده از قدرت پیش بینی شما قادر خواهید بود به نقاط کور مسائل بهتر غلبه کنید.
به خودتان خیلی مغرور نشوید
وسوسه انگیز است که فرض کنیم تصمیمات روشن، بهترین نوع تصمیم گیری است. اما این نیاز به دقت دارد، چرا که میتواند به سمت تصمیمات غیر ضروری شما رو سوق دهد و قتتان را هدر دهد. لزوما آسان ترین راهی که به ذهن خطور میکند درست ترین نیست، با تمرکز بیشتر میتواند انتخابی هوشمندانه تر داشته باشید.
یک برنامه بکاپ برای خودتان داشته باشید
خوب، همه جواب کار را سنجدید و در نهایت انتخاب خود را کرده اید. با این حال ترس از شکست و انتخاب اشتباه شما را از وارد عمل شدن عقب نگه میدارد. به جای درجا زدن، پلن بی برای خودتان ایجاد کنید. همه تصمیمات شما جوانت ثابت و متغییری خواهند داشت. زمانی جوانب متغیر کار برخلاف شما خواهند بود. افراد باهوش همیشه یک طرح احتمالی از شرایط را در ذهن خود دارند. داشتن یک طرح پشتیبان، زمانی که شما تصمیم بزرگی میگیرید بسیار مهم است. در این وضعیت حتی اگر شرایط بر وفق مراد شما پیش نروید، بطور کامل ناامید نخواهید شد.
دیدگاهتان را بنویسید